Избор на телефон

• 426 800
  • 6 056
  •   2
Отговори
# 315
  • София
Колеги, бихте ли ме посъветвали, искам да взема телефон на майка ми, може самсунг или някакъв друг вид, до 250 лв, с добър процесор, дисплей и РАМ, т.е. - да е смартфон.

Интуитивен за работа, но да не е бавен.

Предварително благодаря!

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 20:46 от Ronald

# 316
# 317
  • Мадрид / София
Не отговаря на изискването да е смартфон.
https://m.emag.bg/smartfon-motorola-moto-c-dual-sim-16gb-lte-met … DMF830BBM/  
Може би този. Сравнително добре работи. Виждала съм го на живо.
Или този?:
https://m.emag.bg/smartfon-xiaomi-redmi-4a-dual-sim-32gb-gold-za … 165/pd/DK9LDHBBM/

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 23:11 от Angela61

# 318
И аз съм с молба за съвет - освен, че ми изтече договорът и трябва да преподписвам, старото ми телефонче LG Spirit "заби", не ми чете картата, не отваря някои приложения, т.е. - за смяна е.

Изчетох цялата тема, за да се ориентирам в модели и мнения, разгледах предложенията на мобилния оператор с цени за съответните модели, съобразени с избрания от мен план, и се спрях на няколко модела, които ме устройват. По принцип малко говоря по телефона, малко сърфирам, не гледам филми, не играя игри /имам и лаптоп и таблет, които винаги са ми "под ръка"/. Най-вече го ползвам в чужбина за някои приложения - карти, навигация, маршрути, снимки. Така че, претенциите ми са средни - Андроид, памет, камера и лесен за управление.

Моделите, които ми харесаха са:

1. Huawei P 9 lite или P 9 lite mini (този модел е по-евтин)
2. Huawei Honor 8 lite - но прочетох, че корпусът е от стъкло, което не знам дали е плюс или минус
3. Huawei Y 6 2017

4. Самсунг Галакси J5 2017
5. Самсунг Галакси J3 2017

6. Hiaomi Redmi 4 x - харесаха ми характеристиките, но като марка нищо не ми говори.

И още един /глупав/ въпрос - тези, които са с dual card - за какво се използва 2-рия слот? Трябва ли да имам 2 СИМ карти, или....?

Ще бъда много благодарна за мнения.

# 319
Отзад напред - дуал сим е с две карти. Може да ползваш само единия слот, не е задължително да слагаш две карти. Т.е. и с една карта си работи. Някои модели дуал сим могат да ползват втория слот за мемори карта, други не.
От посочените от теб телефони Honor 8 lite е страхотен за мен, въпреки, че е lite версията, но ако те притеснява стъкленият гръб, не е за теб. След него слагам Xiaomi Redmi 4 x, неговото меню също е модифициран Андроид, но ще те обърка. Разни функции са заврени така, че се намират с много ровене или случайно.
Така че остават Huawei P 9 lite или P 9 lite mini, като вторият е с метален корпус и изглежда точно като iPhone. И двата модела са съвсем удачни за нуждите ти и мисля, добри телефони.
Ето малко за Р9 lite mini
https://www.digital.bg/huawei-p9-lite-mini---harduer-kamera-bate … -video625586.html

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 06:10 от ~Lily~

# 320
Няма да сгрешиш с Huawei P9 Lite и не съм напълно сигурен дали важи за всички Huawei, но ако имаш два слота за карти то можеш едната да я ползваш като карта за памет.

# 321
Lily, Yess, благодаря за мненията. Явно Xiaomi ще отпадне, защото наистина искам лесен за работа телефон.

Загледах се в Nokia 5, защото всичките ми обикновени телефони бяха Нокии и бях доволна. Но, Андроида ми е по-лесен, затова ползвах LG-то. Сега, нямам никаква представа от модификациите на Нокиа с Андроид?

Тук прочетох добри мнения за някои модели Самсунг, но синът ми не ги харесва - служебният му е такъв и каза, че "забива", така че явно ще се ориентирам към някой от Huawei-те.

# 322
Аз съм фен на Samsung, мисля че това за забиването е по-обичайно за по нисък клас телефони, но съм пристрастна, така че мнението ми не е обективно.
Определено Huawei се представят доста добре и мисля, че няма да сбъркаш с Р9 lite mini. Разликата e само 0,2" от P9 lite, но печели с металния корпус.
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/compare/51979/?0products11 … 9&products1=0
RAM на  P9 lite е 3GB срещу 2GB на mini, но пък първият е модел от 2016, а вторият от 2017. Първият има слот за допълнителна мемори карта.

# 323
Да, аз се колебая между P9 lite и P9 lite mini, но разликата в цената на база на плана, който ще ползвам е около 140 лв. Първият е 280, вторият 140. По принцип мога да си го позволя, но като знам, че в действителност използвам телефона максимум 1-2 часа на ден /е, в чужбина малко повече, но пък не съм непрекъснато на път/, не съм сигурна дали си струва.

# 324
Не те разбрах Blush но ако аз трябва да избирам между двата и имам твоите изисквания, ще взема mini. Така че - веднъж е по-евтин, и втори път - по-удачен. Според мен, обаче, но си решаваш ти Peace

# 325
  • Варна
Някой има ли мнение за LG K10 ? Струват ли си?

# 326
  • Мадрид / София
Зависи какво очакваш. Клас медио. Стават ако нямаш претенции за нещо повече.

# 327
Някой има ли мнение за LG K10 ? Струват ли си?
Казват, поне моите познати, които са имали LG, че се чупят точно когато им изтече гаранцията. Може и да е случайност. Не го твърдя. Иначе телефончето е добро.

# 328
  • София
Трябва ни телефон обикновен за майка. Защо само Нокии гледам по магазините. Свикнала е със Самсунг.

# 329
Казват, поне моите познати, които са имали LG, че се чупят точно когато им изтече гаранцията. Може и да е случайност. Не го твърдя. Иначе телефончето е добро.
При три годишна гаранция какво значение има, след като ще го смениш след две години? Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт