Избор на телефон

• 427 436
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 3 360
  • в 1001-та нощ
Днес в един магазин ми казаха,че Xiaomi Redmi Note 11 е за предпочитане пред Самсунг А22/4g/ заради процесора и камерата и екрана.Има ли нещо вярно?

Донякъде - за чипсета е така, за екрана донякъде може да се каже, но за камерите не Simple Smile

Octa-core означава осемядрен и се отнася до централния процесор в чипсета. В един чипсет има - централен процесор (CPU), графичен процесор (GPU) и други компоненти.
Алена. Телефончета нямат чипсет. Всичко е на едно място и се нарича SoC.
Octa-core означава осем ядра което означава, че могат образно казано 8 програми да се изпълняват "едновременно" или една многонишкова да се изпълнява на няколко ядра едновременно.
GPUто е съвсем друга бира.

SoC означава точно чипсет.

# 3 361
SoC означава System On a Chip - цяла система в един корпус и често на един Die. Chipset е набор от чипове между CPU и периферията включително модулите памет.
За информация - в телефоните няма отделен модул за управление на паметта - а това се занимава SoC-a. При всякакви други системи тази задача се изпълнява от чипсета. Или друг пример - eMMC и NAND - разликата е че първото има хардуерен контролер за управление а.к.а чипсет докато второто се управлява софтуерно от SoC
Друг пример. UFS е контролер в паметта, без управление от SoC и не се използва само в телефончета

# 3 362
Мерси Алена..пуснах едно лаишко сравнение  Simple Smile
https://mobilebulgaria.com/catalog/compare/?&id[]=146912&id[]=147005
и виждам разлика само в основната едни букви OIS/за самсунга/Други нямат описани...и за това питах тук.

# 3 363
  • в 1001-та нощ
Да, това му е най-голямото предимство - има оптична стабилизация при снимане с основната камера. Всички телефони от Galaxy A серията на Samsung пре 2022 ще имат оптична стабилизация - става стандарт за серията. Докато такава нямат и флагмани на други марки. Телефончето снима добре.

Mr. Smith, аз съм наясно с това - на български не зная правилно да се използва друго понятие за SoC. Случва се дори чип, чипсет, процесор да се използват, като синоними, както и не се прави разлика между това да се проектира чипи да се произведе...

# 3 364
  • 1st floor
Скоро не съм ви чела, но се развали телефонът на младежа и спешно трябва да купя друг. Бюджет 150-200лв. Знам, че е смешен, но постоянно губи и чупи. Изисквания - камерата да е сносна. Няма да прави впечатляващи лунни снимки, трябва, като снима текст от учебник или тетрадка, да може да се чете нормално. Издръжлива батерия и бързина на самият телефон също са горе долу важни. Нямам кой знае какви изисквания за тези пари, просто да ме насочите към нещо максимално добро, което няма да има нужда от сервиз на втория месец.

# 3 365
Евтините Шайомита ще свършат работа.
Идея за фитнес гривна - ще я ползвам с Mi 10 T Lite. Среден ценови клас. Смарт часовник май не си струва - да мери крачки основно. Не съм ползвала допълнително устройство и се чудя трябва ли ми?!

# 3 366
  • в сърцата на децата <3
Скоро не съм ви чела, но се развали телефонът на младежа и спешно трябва да купя друг. Бюджет 150-200лв. Знам, че е смешен, но постоянно губи и чупи. Изисквания - камерата да е сносна. Няма да прави впечатляващи лунни снимки, трябва, като снима текст от учебник или тетрадка, да може да се чете нормално. Издръжлива батерия и бързина на самият телефон също са горе долу важни. Нямам кой знае какви изисквания за тези пари, просто да ме насочите към нещо максимално добро, което няма да има нужда от сервиз на втория месец.
От 5 месеца съм с Моторола. Моят модел е друг, но за Вашия ценови диапазон може да се вземе Е20 примерно. Телефона е много, много приличен за тия пари. Приятно съм "изненадана" (т.е. не съм изненадана, очаквах го от Моторола, но не бях сигурна защото от страшно много години не съм купувала техен телефон). Бих казала, че има своите специфики на ползване, но не е нищо фрапантно или натоварващо.

# 3 367
Евтините Шайомита ще свършат работа.
Идея за фитнес гривна - ще я ползвам с Mi 10 T Lite. Среден ценови клас. Смарт часовник май не си струва - да мери крачки основно. Не съм ползвала допълнително устройство и се чудя трябва ли ми?!
Ако е основно за крачки кажи-речи всяка ще ти свърши работа. Ако искаш и смарт аларма вече оглеждай на кои има в тяхното си приложение, че аз с Ми Банд ползвам още едно допълнително заради това, но не е идеална комбинация така. То и поначало за гривните гледай ревютата за приложението с което работят. Има и отделна тема за фитнес гривни и смарт часовници май да беше, по-трудно ми е да я изровя през телефона и да сложа линк.

# 3 368
Xiaomi Mi Band от 3 нагоре ще ти свърши работа, ама 3 много стара и батерията ще се е скапала. Последната е 6, а скоро се очаква да излезе и 7.

# 3 369
Здравейте, може ли мнение кой от двата телефона е по-добрият вариант - Honor 50 или Samsung A52s? Телефонът ще се ползва предимно за социални мрежи, снимки, ровене из нета и слушане на музика, така че батерията и камерата са с приоритет😊

# 3 370
  • в 1001-та нощ
Здравейте, може ли мнение кой от двата телефона е по-добрият вариант - Honor 50 или Samsung A52s? Телефонът ще се ползва предимно за социални мрежи, снимки, ровене из нета и слушане на музика, така че батерията и камерата са с приоритет😊

Samsung-a - има слот за SD карта, което важно, щом ще се правят снимки, и а жак за слушалки (3,5мм), водоустойчив е, и с по-голяма батерия.

# 3 371
Здравейте,
Явно ще купуваме iPhone за  РД тийнейджърчето. Няма претенции, кой модел да е 11,12,13 а да е просто iPhone Simple Smile ами ще трябва да купим, но предвид цените, ще е на изплащане. Някъде да ме насочите за оферта или каквато и да е информация относно модела, цената и сайт от където да поръчаме. Ще ми трябва до 2,3 седмици .
Много благодаря на всеки който отдели време за моя въпрос, тъй като изобщо не разбирам от телефони, а от айфони изобщо. А из между Вас има хора, които споделят много полезна информация.

# 3 372
  • в 1001-та нощ
Ако няма да се изхвърляте - разгледайте третото поколение iPhone SE - iPhone SE 3 или iPhone SE 2022 - и по двата начина излиза.

# 3 373
Ако няма да се изхвърляте - разгледайте третото поколение iPhone SE - iPhone SE 3 или iPhone SE 2022 - и по двата начина излиза.
Ако те се лъжа няколко поста по-нагоре е коментиран точно този модел на iPhone като не добър вариант./по запитване от страна на съфорумкас ник Искрица/
Доколкото разбирам детето иска нещо измежду тези трите които споменах първоначално 11,12,13. С достатъчно памет трябва да е. Не знам точно, защото уж ще е изненада, но ...наистина спрямо другите марки телефони тези са си цифра 😳 уж говореше и за Самсунг, но аз не съм много доволна от бранда, освен за снимки. Мое скромно и непрофесионално мнение. Но и аз и тя доста време сме на телефона. Аз тук, а тя по инсталирам, снапове, видеа и още подобни приложения.

# 3 374
  • в 1001-та нощ
Всеки коментар е в даден контекст. Това е бюджетният телефон на Apple и като за дете за мен е добро решение. Написала сте, че няма значение модела, само да е iPhone.

Много възрастни не биха си позволили iPhone 11, 12 или 13. Наистина - цифромания са, а споменахте и че ще е на изплащане, затова предложих бюджетния вариант - все пак за дете говорим.

Общи условия

Активация на акаунт