Избор на телефон

• 427 445
  • 6 056
  •   2
Отговори
# 3 345
  • в 1001-та нощ
По принцип - SAMSUNG Galaxy S20 FЕ - но има различни варианти - дай линк на ЛС кой модел точно гледаш или тук пусни линка.

Какво ще рече,това 60 Нz ?

Честотата на опресняване на дисплея. Колкото по-бързо се опреснява - по-гладко изглежда всичко (плавни преходи, анимации, движения, без насичане), но черпи повече енергия. За статично съдържание е прахосана на вятъра енергия, при гейминг или по-динамично съдържание, видео - има смисъл. Но, батерията пада по-бързо.

Който е свикнал да ползва телефона на 60Hz - няма да забележи, но веднъж минеш ли на висока честота на опресняване, после много дразни насичането при ниската.

# 3 346
  • София
Това с плъзгането - вероятно са включени жестовете. Почти всички телефони имат опция за избор дали да работят с жестове или със софтуерните бутони долу. Дори сега - трябва да можеш да се върнеш към бутоните, ако на следващия ползвател ще му е по-удобно така.
Няма и никога не е имало такива бутони на екрана, точно това ме дразни. Иначе с удоволствие бих ги сложила/върнала.
Разгледах предложението и ми хареса този Самсунг А52s, ще го погледна и на живо.

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 00:03 от 4μΕ

# 3 347
По принцип - SAMSUNG Galaxy S20 FЕ - но има различни варианти - дай линк на ЛС кой модел точно гледаш или тук пусни линка.

https://www.vivacom.bg/online/bg/shop/devices/product-category-s … 20227131011995552

# 3 348
  • в 1001-та нощ
С много добър чипсет е. Не е с 5G свързаност, но едва ли това ще е проблем в близките няколко години Simple Smile

# 3 349
Алена, много благодаря за отговора. За коледа пак ми помогна в избора на тел за подарък. С моя а обонаментен план единия излиза около 500, другия около 700 лв. Важно ми е батерията да държи повече време, да прави хубави снимки, бързо да зарежда.

# 3 350
  • в 1001-та нощ
Горе-долу са на кантар нещата между двата, но Samsung Galaxy S20 FЕ има и телефото камера с 3-кратно оптично приближение. Ако снимаш отдалечен обект - все едно имаш и вграден бинокъл в камерата. Готино, аз се заигравам от време на време Simple Smile Има и безжично зареждане Simple Smile

# 3 351
  • Някъде там
Здравейте.
В момента използвам SAMSUNG Galaxy A32 5G, но съм решила да сменям телефона и този да го дам на малката ми дъщеря.
Избрала съм си няколко и се колебая между тях.
Харесала съм си SAMSUNG Galaxy S21 5G 256GB
SAMSUNG Galaxy S20 FE 128GB
HUAWEI Nova 9 128GB
и
iPhone SE 5G 256GB (new edition 2022)
Ще се радвам на всякви мнения и ще са ми в полза при избор на телефона.

# 3 352
  • в 1001-та нощ
От всички изброени - SAMSUNG Galaxy S20 FE 128GB изглежда най-добрият избор за мен (зависи с кой чипсет) - среден размер, хубави камери, има и телефото камера, водоустойчив, стереo звук, има слот за карта за памет, по-голяма батерия, има и захранващ адаптер в кутията. Има най-много от всичко, сравнен с останалите.

Samsung Galaxy S21 е малко по-нов, по-малък, с по-малка батерия, почти няам телефото камера - 1,1 оптично и 3х хибридно (разчита на кроп и софтуер), без зарядно, без карта за памет.

HUAWEI Nova 9 - за да не обижам това, което някога бяха Huawei - просто ще си замълча.

iPhone SE 2022 - много компромисен телефон, пуснат, за да е евтин. IPS екран, с не много висока яркост, малък размер - това ОК - горе-долу с габаритите на iPhone 13 mini e, но с бритално малък екран - екранът не е на цялата площ:

Такъв бе дизайнът на телефоните преди много, много години. Екранът, както се вижда е с диагонал 4.7 инча, а, когато си пуснеш филм - рамките и отстрани са дебели:

За мен това е брутално ретро и неефективно, освен ако телефонът няма да се използа основно за разговори и да видиш къде е детето в момента. Или ако не си свикнала с малък екран, не ползаш много мултимедия и т.н. - екранът не е фактор за теб.

Също има само две камери - малка предна и една на гърба. Поради липдващия хардуер, какъвто имат другите телефони - няма нощен режим, няма телефото, има потретен режим, за който разчита на софтуер.

Плюсовете са, че има 5G, стерео звук, стабилен софтуер, отн. дълга поддръжка, стъклени панели с йонообменно подсилване - подобно на iPhone 13, но без керамичния щит, както и ефективен чипсет (A15 Bionic).

За мен телефонът е подходящ за някой, който много не се заиграва и иска нещо стабилно и работещо.

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 10:50 от a.l.e.n.a

# 3 353
a.l.e.n.a  да те питам ако може. Свикнал съм с телефони с голям дисплей, не обичам заоблени ръбове на екрана (поне не драстично, както при повечето самсунг телефони), голяма батерия,нормално бърз процесор, рам над 6гб и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО инфрачервен порт. В момента съм с hawei mate 20x, телефона ми харесва, но обслужването в официалния сервиз на България е много зле. Прецакват ми втори телефон вече.
Бих искал да си сменя телефона различен от хуавей. Какви опции имам?

# 3 354
  • в 1001-та нощ
Кажи и какъв ти е бюджетът. Доста съвременни телефони вече не са с извити екрани. тази мода поотминава. Инфрачервен порт имат най-вече телефони от средния и по-нисък клас. Разбира се, има и изключения, напр. флагманската серия на Xiaomi - Xiaomi 12, но те са с извити екрани.

Без конркетика за бюджета - на тези изисквания отговаря серията Redmi Note 11 - тя включва 4 телефона - два Pro модела и два не Pro модела. Единият про модел и единият не про модел са с чипсети Snapdragon. Другите два с MediaTek. Тях ги отписваш. Гледаш само тези със Snapdragon - Redmi Note 11 Pro 5G и Redmi Note 11. Има модели с 6 и 8GB RAM, но 8 гигабайтовите версии няма да се внасят официално и могат да се купят от магазини с нерегламентиран внос или от чужди сайтове.

Също си заслужава да разгледаш POCO X4 Pro 5G - това е новият модел (POCO е бранд на Xiaomi). Това е ребрандиран Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G - хардуерно всичко е идентично, има разлика в дизайна и интерфейса (POCO лаунчера). Той се предлага с 6 и 8 GB RAM, но все още няма информация дали и двете версии ще се внасят (официално) и кога.

И двете серии имат опция за виртуално разширение на паметта (част от паметта за съхранение се конвертира в RAM памет).

Старото POCO не ти го предлагам, защото е с IPS LCD дисплей.

Имай предвид, че серията Xiaomi 12 - макар и със заоблени ръбове - не са чак толкова, колкото на телефоните Huawei - при Huawei e най-крайно, там при топ флагманите заобляха и 4-те страни с много голяма извивка (градус). При другите съвременни телефони - и да има заобляне, то е леко. А флагманската серия Xiaomi 12 макар и с леко заоблени страни е и с по-бърза памет (UFS 3.1) от алтерантивните Redmi и POCO - което се усеща много повече, отколкото производителността на чипсета. Във всички случаи - разгледай на живо, като са налични.

Сподели и какъв е бюджетът, ще помисля и за други варианти.

# 3 355
a.l.e.n.a,  във връзка с горния Ви пост, може ли едно уточнение :
-  Xiaomi Redmi Note 11 Pro е с чипсет Octa-core и процесор Snapdragon
- Xiaomi 11 Lite е с чипсет Snapdragon и процесор Octa-core (на този пък дисплея му е по-малък)
Каква е разликата и кое да се гледа Hushed
P.S. Aз съм в търсене още, реших да изчакам, макар да знам, че ще дам повече пари.
12 серия на каква цена се очаква да е ?

# 3 356
Когато си търсих Huawei телефон, забелязах, че само Pro версиите поддържаха инфраред порт. Мислех си, че самсунг предлагат нещо интересно, но имат голяма гама и каквото съм гледал все нещо куца. Бюджета е около 1500лв.

# 3 357
  • в 1001-та нощ
a.l.e.n.a,  във връзка с горния Ви пост, може ли едно уточнение :
-  Xiaomi Redmi Note 11 Pro е с чипсет Octa-core и процесор Snapdragon
- Xiaomi 11 Lite е с чипсет Snapdragon и процесор Octa-core (на този пък дисплея му е по-малък)
Каква е разликата и кое да се гледа Hushed
P.S. Aз съм в търсене още, реших да изчакам, макар да знам, че ще дам повече пари.
12 серия на каква цена се очаква да е ?

Octa-core означава осемядрен и се отнася до централния процесор в чипсета. В един чипсет има - централен процесор (CPU), графичен процесор (GPU) и други компоненти. Чипсетът е проектиран от Qualcomm и се казва Snapdragon. След това има номер - да се обозначи кой точно, тъй като гамата е голяма.

Серията Xiaomi 12 ще включва доста телефони - до момента са представени 3 - Xiaomi 12X (най-евтин), Xiaomi 12 и Xiaomi 12 Pro (най-скъп), които все още не са внесени официално се продават от европейски складове с цени 500 - 800 евро.

Сега ще има още две премиери - на по-евтин - Xiaomi 12 Lite и по-скъп Xiaomi 12 Pro+. Ще има телефон за всеки джоб Simple Smile със съответнтие компромиси и предимства.

# 3 358
Octa-core означава осемядрен и се отнася до централния процесор в чипсета. В един чипсет има - централен процесор (CPU), графичен процесор (GPU) и други компоненти.
Алена. Телефончета нямат чипсет. Всичко е на едно място и се нарича SoC.
Octa-core означава осем ядра което означава, че могат образно казано 8 програми да се изпълняват "едновременно" или една многонишкова да се изпълнява на няколко ядра едновременно.
GPUто е съвсем друга бира.

# 3 359
Днес в един магазин ми казаха,че Xiaomi Redmi Note 11 е за предпочитане пред Самсунг А22/4g/ заради процесора и камерата и екрана.Има ли нещо вярно?

Общи условия

Активация на акаунт