Избор на телефон

• 427 401
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 3 495
Позваме Самсунг от години S серията, идва един момент след етората година, когато батерията се скапва.
Купихме Шайоми на сина ми като бюджетен телефон - батерията е супер издръжлива. Аз също си взех телефон на марката, защото отказвам да дам една торба пари. С дребни забележки в началото сега съм доволна.

# 3 496
Понеже моят телефон за съжаление в последните дни започна да сдава багажа решихда погледна обсъжданите тук модели Самсунг, само за да установя че имат същите параметри като моят 2 годишен Huawei от среден клас, но цената им е с 250 лева отгоре на това за което купих моят (от Емаг без договор съответно, чиста цена). Изненадана съм че цените са такива. Очаквах нещо със същата цена (550 лв), но сега ще трябва да търся друг вариант (капризна съм не харесвам нито Моторола от нисък до среден клас, нито Xiaomi, още по малко iPhone). Остава ми само Note за който се разбрахме че не си заслужава Sad

# 3 497
Понеже моят телефон за съжаление в последните дни започна да сдава багажа решихда погледна обсъжданите тук модели Самсунг, само за да установя че имат същите параметри като моят 2 годишен Huawei от среден клас, но цената им е с 250 лева отгоре на това за което купих моят (от Емаг без договор съответно, чиста цена). Изненадана съм че цените са такива. Очаквах нещо със същата цена (550 лв), но сега ще трябва да търся друг вариант (капризна съм не харесвам нито Моторола от нисък до среден клас, нито Xiaomi, още по малко iPhone). Остава ми само Note за който се разбрахме че не си заслужава Sad
И кой е твоят модел Huawei? Изписа толкова много, а не каза най-важното.
Тук скоро не си спомням да са обсъждани телефони за 700лв., а точно около 500лв. Не знам кои модели визираш.

# 3 498
Визирам А53 като по бюджетен и S20 FE (ако паметъа не ме лъже). Моят е Nova 5 T.
Не бих дала парите които искат в Техномаркет и Технополис за горните 2 телефона.

# 3 499
  • в 1001-та нощ
Huawei Nova 5T е класи, класи под споменатите два други модела. Толква е назад спрямо тях, че е като от друга Вселена / Епоха. Единственото хубаво нещо в него е чипсетът.

# 3 500
Еми не виждам такова нещо от сравненията в GSM Arena. На живо може и да се чувства дисплея  батерията и Андрпида, но чак толкова черно на бяло не успях да се убедя. Не ме разбирайте погрешно, не искам да обидя никого. Това е първоначалното ми впечатление от бързо и кратко проучване по време на празниците. Ще погледна в ютуб ревюта и ще прочета още мнения. Така или иначе ще трябва да сменя моя, макар и да не ми се иска. 🤷‍♀️

# 3 501
  • в 1001-та нощ
Не става въпрос за обида. Кофти екран, няма стерео звук, няма водоустойчивост, посредствени камери, малка батерия, а за времето си (2019г.) няма слот за карта памет, няма и опция за 3.5 мм жак, стара ОС - без поддръжка. Ако можем да говорим за плюсове - това са стъкления гръб - с неясна защита, заради санкциите, както и чипсетът.  Серията Nova e доста нисък клас - по-бюджетно решение - орязана от всякъде, за да е евтина. Разбира се - това, което предлага телефона, на теб може да ти стига и "предимствата" на други телефони за теб да нямат стойност, но те са факт и обективно погледнато са предимства.

Проблемът, който аз виждам при една такава смяна - при теб е, че ти си свикнала с потребителския им интерфейс EMUI (всеки свиква с интерфейса на устройството си) и каквото и друго да вземеш - това ще те дразни. Свикнала си на едно, а ти се предлага нещо различно. Усещането е, че трябва с лявата ръка да правиш онова, което доста лесно правиш с дясната.

Аз с EMUI така и не свикнах - дадах му няколко месеца шанс и то с топ флагман - всичко ме дразнеше - постоянно, а най-много ме разочарова как снима - брутално зле (за моите представи). Тогава започнах да забелязвам - колко много платени хвалби се ръсеха наляво и надясно - марката все още беше в апогея си. Но много хора харесват именно такава фотография - така, че - айде за снимането - субективно е. Но аз едва изкарах няколко месеца с 300 мъки и го смених с огромно удоволствие Simple Smile Върнах се в старите удобни пантофи Simple Smile
 Чистият Андроид ми харесва, интерфейсът на Моторола ми допада много, на One Plus също. Но това - пак казвам е субективно - един харесва едно, друг, друго Simple Smile

# 3 502
Може да се каже че предимставата на тези телефони нямат стойност за мен, да. Аз търся повече памет, защото в момента моята е на 99% и искам на новия си телефона да пренеса това което имам и да ми остане място. А моята памет е 6 на 128 и ми трябва повече място с поглед към бъдещето 😉
Искам и да е доста по бърз от сегашния.
Скоро получих актуализация на EMUI и много неща са променени. Някой са окей, други супер дразнещи, например като това че имам 2 падащи менюта едното от дясно, другото от ляво и двете разбира се показват различни неща и вместо да работя с една ръка като до сега за да видя известие трябва да хвана телефона с 2 ръце. Имала съм Самсунг дълги години, бях доволна, но и те си имат неща които не са им идеални. Като цяло за мен до 600 лева е разумна цена за телефон, който ще използвам посредствено (разбирай скрийншотове и разговори).
С компримис заради инфлацията бих качила до 700 преко сили. Но за 900-1000 лева тези, които видях не бих платила тази цена. Бих отишла на флагман с преподписване на договор. Дори не бих преподписала за по нисък клас, само за да го взема на по ниска цена.
Това са вече лични разсъждения и мнения.

# 3 503
  • в 1001-та нощ
Ами това е правилният подход - правиш един списък с това, което търсиш - приоритетните за теб неща - и отсяваш на база тях. Относно паметта - да, тя качва цената на телефона. Виртулната RAM, която може да се добави през интерфейса - не я гледай - тя бавна. Гледай с колко RAM памет и памет за съхранение се продава телефона + опция за карта за памет. Повечето телефони с опция за карта поддържат 1 TB, а това си е доста Simple Smile Ще си зададеш снимките да се записват на картата и ще разполагаш с вградената в телефона памет за всичко друго. Ще си зададеш снимките да се записват на картата и ще разполагаш с вградената в телефона памет за всичко друго.

Ако гледаш Samsung - новите телефони от Galaxy A серията (2022 г.) - всички са водоустойчиви, със стерео звук, AMOLED екрани, слот за карта за памет, добри камери с OIS - много са изравнени като възможности и няма толкова голяма диференциация между тях, както беше преди. През миналата 2021 г. - високият среден клас на Samsung биеше бюджетните им флагмани и стана мишмаш.

Тази година (2022) са решили да вкарат ред, по-ясна диференциация между двете линии - средната Galaxy A и високата Galaxy S. Топ камерите остават в Galaxy S серията. В Galaxy A серията вече няма телефото камери, но пък те получават други екстри - без аналог в Андроид семейството - например 5 годишна софтуерна поддръжка. И както споменах  всички вече имат стерео звuк, всички са водоустойчиви, с добри камери, с добри дисплеи, слот за карта. Има и малки разлики, които правят един телефон по-подходящ за едно, друг за друго.

Galaxy A73 е топ телефонът - с най-производителен чипсет и технологичен екран - Super AMOLED Plus. При тази технология екранът е с 30% по-тънък, съответно и телефонът. Хем имаш голям екран - 6.7 инча, хем телефонът е тъничък (7,6 мм), хем не е тухла - не тежи над 200 грама (като А72), а само 181 гр. - което за голям екран си е wow.Той е по-лек от А33 и А53.

A33 и A53 са пък изненадващо с един и същи 5 нанометров чипсет с мощен AI engine, който дава възможност за много опции при снимане. Но A33 е орязан по отношенеи на селфи камерата и няма AoD - последното за мен е загадка - защо. Но не съм имала време да се ровя.

Та, да се върна на твоя казус - разгледай офертите, но гледай да има и опция за карта за памет.

# 3 504
Мерси, A.l.e.n.a Simple Smile

# 3 505
  • в 1001-та нощ
Ако се колебаеш между няколко модела - сподели да разгледаме. Повече очи - виждат повече. Понякога се изпускат уж дребни детайли, които имат значение Simple Smile

# 3 506
Благодаря, ще пиша допълнително когато успея да прегледам всички последно обсъждани тук в темата, плюс да прочета повече на моят любим Note. Така да ми липсва тази писалка. Чак се чувствам "смешна". Обичам да си правя скрийншотове и да водя записки по тях. Това ми липсва страшно много.

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 14:51 от Lale_Lili

# 3 507
  • в 1001-та нощ
Да, страхотна е Note линията и си заслужава 100% Simple Smile Аз ползвах Note 10 Plus - за 2 години - грам не мръдна - абсолютно, като нов във всяко отношение. Не мога да кажа същото за предходния ми S8+. Та, само, като стана ясно, че ще се разделяме - приятелка веднага изяви желание да го вземе. Има много хляб в него още Simple Smile

# 3 508
  • София
Здравейте,
Телефонът на детето сдаде багажа и трябва да купуваме нов. Той иска Xiaomi, но трябва да е с голяма памет, че да го напълни с игри. Можете ли да ми препоръчате подходящ модел?

# 3 509
  • в 1001-та нощ
Посочете и бюджет Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт