Избор на телефон

• 427 723
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 6 000
  • Варна
Ами ... Явно трябваше да направя уточнение без айфон. Това са адски много пари за мен и въпреки, че всички много ги хвалят все още ми е много скъпо удоволствие.
Втора употреба? На малкия през лятото взехме от ибей SE2020 за 200 лева, ММ сега следи 13 и 14 (и той си пада по тухли Laughing ) понеже неговият 2 годишен xiaomi започна да забива.

# 6 001
Аз пък нямам проблем с размера на телефона, но моя вече започна много да забива. Смених го с телефона на синът ми и пак забива. Търся модел, който мога да ползвам нормално. Ползвам го за разговори, сърфиране, гледам филми в интернет, рядко снимам но се случва, и малко игри. Интернет банкирането също е на телефона, карти за пазаруване също. Та търся модел, който може да понесе всичко това без да изгасва и да чакам да се включи...
Е ми айфоните го понасят и вървят перфектно 😁.
Сега чакам да ми скочат тук и да ме оборват 😂😂
Ами ... Явно трябваше да направя уточнение без айфон. Това са адски много пари за мен и въпреки, че всички много ги хвалят все още ми е много скъпо удоволствие.
Аз от около 7/8г.използвам huawei и нямам никакви оплалвания.Сега съм решила за разнообразие да сменя,Самсунг не е моята марка,затова ще пробвам айфон ,да видя защо толкова хора са обсебени от тях,защото за сега мнението ми е,че за част от хората е въпрос на престиж ,а не защото е в пъти по добро от същия клас тел.на други марки,
да видим дали съм права или и аз ще вляза в сектата😂😂😂Но съм скептична все пак,по скоро ще го ползвам  и после ще го прехвърля на детето и с тази идея го вземам.Не разбирам купуването на втора ръка телефон за толкова пари ,направо не доумявам,защо някой ще даде 500/800 лв.за тел минимум на 3г./да не говорим ,че се дават и за доста по стари,за тези пари бих си взела нов на друга марка ,вместо морално остарял такъв но айфон ,но това си е мое мнение де,ще видим как ще мисля като премина на ios ,но не очаквам кой знае какво,просто защото нито съм фотограф,нито геймър и не работя от тел.така че едва ли ще отчета огромна разлика.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 20:21 от renji

# 6 002
  • Варна
Ми щото айфон на три години не е като тригодишна Нокия, шайоми или подобните. То и аз недоумявам как може някой да изръси 3-4 хиляди за телефон, бил той и нов, но хора всякакви и за всяко нещо си има пазар. Предлагам вариант, който се потриса от идеята да я пропусне.

# 6 003
Ми щото айфон на три години не е като тригодишна Нокия, шайоми или подобните. То и аз недоумявам как може някой да изръси 3-4 хиляди за телефон, бил той и нов, но хора всякакви и за всяко нещо си има пазар. Предлагам вариант, който се потриса от идеята да я пропусне.
3000-4000 хил.к за един човек ,не са 3000/4000 хил.за друг.За един това е само част от заплатата му,за друг е цялата му заплата,а за трети са няколко заплати ,ако изхождаме от там не е странно как някои хора ги дават.Е странно е, защо и такива от третия тип се заробват с лизонги за тел.за толкова пари ,но недоумението ми идва защото аз съм лайк и не разбирам огромното превъзходство технически на тези телефони,както го споменах и в предния пост.Колкото до покупката на втора ръка телефон,не съм искала никой да засегна,написах че аз недоумявам/не разбирам смисъла,не се потрисам и тн.просто не е моето.Ако имам пари си к упувам нов айфон,ако нямам, си ползвам p30 Lite и не ми е драма,ама хич.

Последна редакция: сб, 30 дек 2023, 12:32 от renji

# 6 004
Iphone имат предимства, които явно не са видими за "обикнивения потребител".
Аз лично не се сработих добре с моя и си минах отново на Samsung и ми е по-добре.
Мъжът ми обаче, който се занимава с IT и масово използва телефона си за работа, се кълне в марката. А той е човек минал през Samsung, Huwawei и тнт.
За мен, Iphone има огромно предимство пред Самсунг и това са снимките, които прави.
Това е единствената причина, по която се замислям дали да не пробвам пак да се сработя с него при следващата смяна на телефона.
Във всяко друго отношение, Самсунг ми е в пъти по user friendly.

# 6 005
Iphone имат предимства, които явно не са видими за "обикнивения потребител".
Аз лично не се сработих добре с моя и си минах отново на Samsung и ми е по-добре.
Мъжът ми обаче, който се занимава с IT и масово използва телефона си за работа, се кълне в марката. А той е човек минал през Samsung, Huwawei и тнт.
За мен, Iphone има огромно предимство пред Самсунг и това са снимките, които прави.
Това е единствената причина, по която се замислям дали да не пробвам пак да се сработя с него при следващата смяна на телефона.
Във всяко друго отношение, Самсунг ми е в пъти по user friendly.
Точно това написах и аз,аз не работя на телефона,не играя игри,не гледам филми и рядко снимам,та затова и не очаквам да ме впечатли толкова,но както вече написах,ще го купя с идеята след година,две да го дам на сина ми,той им е голям фен.

# 6 006
  • here and now
Аз смених моя 6 годишен huawei, пак за такъв. Надявам се и този да изкара толкова.

# 6 007
  • Мадрид / София
Телефоните от високия клас са скъпи, няма две мнения по този въпрос, обаче не е казано, че трябва да се плати накуп цялата сума. Плаща се на части пък и ако се продаде стария телефон една част от парите за новия се възвръщат. Тук е масова практика използваните телефони да се пуснат втора ръка продажба. В това отношение айфоните са най-подходящи заради стабилността им и дългата поддръжка (6г). Ако се ползва внимателно, в смисъл че се пази все пак, не да му трепериш, но и не да го търкаляш по пода примерно, след няколко години може да изглежда като нов. За другите марки също се намират кандидати, та цената на новия телефон може да спадне с няколко стотин лева/евро. Като сложиш и изплащането на части става доста поносимо. Все пак един телефон се ползва повече време от колкото се изплаща. Мойте предпочитания са да го изплатя по-бързо, защото ми става досадно да се влачи много дълго задължението да плащаш. Разбира се, при друг ситуацията може да е различна и да предприеме друга форма на плащане. Поне тук в Испания да имаш айфон не се счита за престиж. Просто много хора го имат и е нещо нормално.

# 6 008
  • Пловдив
Много хора го имат и тук - вероятно по-малко от Испания, де, - но то много хора имат и Мерцедес или БМВ - кой ново, кой старо, просто марката е такава - звучи като нещо висок клас.
И аз познавам един-двама, които са пробвали и двете и предпочитат Айфон. На мен не ми липсва, може би защото не съм ползвала. Аз разлика между висок и среден клас телефон едва ли ще направя - нито игри играя, нито имам претенции за мегакачество на снимките, нито ще ми направи впечатление, че просто добър звук - да не дразни ухото - не е кристален. Съответно и не търся висок клас. Но вкусовете и нуждите са различни.

# 6 009
Мерцедес се купува от разбирачите защото е качествена кола, не заради цената и престижа!!
Особено старите модели, железни  сигурни и т.н.

# 6 010
  • 1st floor
Стана ми интересно за разликата между камерата на 15 pro и 15 pro max - само в зуум-а ли е? Не го ползвам, та не би ми бил водещ. За сега съм се спряла на 15 pro.
За мен малкият размер е важен. Нося в джобове на полари, якета и пр, когато съм на планина. Simple Smile В раницата би замръзнал. Smile Със Самсунг А71 съм и ми големее и той.

# 6 011
Как се изключват само мобилните на моторола 40 нео едж? Дава само цялата сим, а не искаме цялата

# 6 012
  • Пловдив
Как се изключват само мобилните на моторола 40 нео едж? Дава само цялата сим, а не искаме цялата

От падащото меню не става ли?

Аз съм с 30 edge fusion, но предполагам че е на същия принцип.

# 6 013
  • София
Някой има ли отзиви за HUAWEI P60 Pro и дали си заслужава? Четох отзиви, че камерите си заслужават и като цяло се държи добре.
В момента съм с доста стар HUAWEI телефон, който все още имаше гугъл и не съм пробвала да ползвам всякаквите заместители на новите от този модел телефони.

# 6 014
  • here and now
Аз скоро си взех Mate 50 Pro, с  Mate 10 pro бях до сега.
Не съм успяла да тествам камерата като хората, но честно казано на пръв поглед не виждам съществени разлики.
Има приложение, чрез което може да сваляш всичко андроидско, а банкирането директно чрез phone clone го прехвърлих и после активирах. Вайбър и Телеграм по същия начин
Ако имаш въпроси или искаш нещо да тествам, пиши.

Общи условия

Активация на акаунт