Избор на телефон

• 427 506
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 3 270
  • в 1001-та нощ
Samsung Galaxy A52s е с по-бърз, производителен и енергийно ефективен чипсет, също с по-голям сензор на основната камера, но няма телефото камера.

Ако не снимаш със zoom много - заслужава си на 100%. Galaxy A72 има и телефото камера, с това превъзхожда телефоните от серията Galaxy A52.

# 3 271
  • BG-DE
Този А72 ми е много мистериозен апарат 😊 Тук в Германия вчера питах в магазин на голяма верига и ми казаха, че вече не го внасяли не знам дали е вярно но дори мострения модел беше махнат, в България една позната го търсеше и също го няма, много странно, а не е чак толкова стар модел 🤔

# 3 272
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
A52s  ще е, че него предлагат от Виваком с преподписване, но се чудя ... дали да го давам на хлапето (12 годишно) или да го оставя за себе си. Аз не снимам толкова - ползвам си го само като телефон и за фейсбук, поща, вайбър, мамма-та ... Щерката ще го ползва за вайбър, клипчета да гледа + игри ..., ама е дете и се чудя - вече 2 пъти си забравя телефона някъде, сменям протектори на екрана през 2-3 месеца ... Не е ли по-добре да ѝ дам S9+, пък аз да ползвам новото? От друга страна аз си харесвам 9-ката ...

# 3 273
  • в 1001-та нощ
Вземи Galaxy A52s за себе си и дай на детето S9+. Ако с нещо новия телефон ти е неудобен - винаги можете да ги размените Simple Smile

Този А72 ми е много мистериозен апарат 😊 Тук в Германия вчера питах в магазин на голяма верига и ми казаха, че вече не го внасяли не знам дали е вярно но дори мострения модел беше махнат, в България една позната го търсеше и също го няма, много странно, а не е чак толкова стар модел 🤔

В Емаг го има. Възможно да е да има ограничени доставки покрай кризата за компоненти и транспортната криза. Това е най-добрият телефон на Самсунг в този клас, единственият му минус е, че е малко по-голям. За мен лично не е минус, но това не го прави универсален за всяка ръка. Докато серията A52 - хем са по-малки, хем по евтини .... е, малко орязани с една телефото камера, но тя не се ползва чак толкова масово. Обикновеният човек (не фото маниак) би направил компромис.

# 3 274
Увеличението на А72 наистина е много добро. Както писах назад, моделът не го намерих никъде освен в емаг, където го предлагат с вътрешна памет 256 GB и 8 GB RAM, но цената е 1144 лева. С 128 GB памет и 6 RAM беше между 750 и 770,  в зависимост от магазина - https://www.emag.bg/smartfon-samsung-galaxy-a72-dual-sim-128gb-6 … eue/pd/DFR6HTMBM/. Но навсякъде беше изчерпан и все още го няма. Накрая прецених, че щом е толкова трудно откриваем, е по-добре да взема А52s, който ми излезе 620 лева с отстъпката. Simple Smile

# 3 275
Здравейте Simple Smile Замислям се за нов телефон, който да ми бъде верен другар за следващите 3-4 години.
Аз съм от хората, за които iphone винаги е бил просто излишен харч на пари и купуване на бранд.
Е, да ама.. Цял живот прелитам от Самсунг на Самсунг и при мен след втората година започват проблемите със забиването (което искам да подчертая, че не е чак толкова често и фатално в последните модели, които съм използвала), батерията, неудовлетвореност от камерата и т.н.
Замислих се за iPhone, честно. Изскочиха ми и няколко добри оферти. Държа на батерия, издръжливост, камера и бързина. Игри не играя и филми не гледам на телефона. Ще се ползва за работа, социални мрежи и снимки.
Някой дали има мнение за 13? Чистата 13-ка.
Ясно ми е, че 13 Pro е най-добрия вариант, но скръндзата в мен се обажда. Говорим за разлика от почти 700 лева.

# 3 276
Здравейте Simple Smile Замислям се за нов телефон, който да ми бъде верен другар за следващите 3-4 години.
Аз съм от хората, за които iphone винаги е бил просто излишен харч на пари и купуване на бранд.
Е, да ама.. Цял живот прелитам от Самсунг на Самсунг и при мен след втората година започват проблемите със забиването (което искам да подчертая, че не е чак толкова често и фатално в последните модели, които съм използвала), батерията, неудовлетвореност от камерата и т.н.
Замислих се за iPhone, честно. Изскочиха ми и няколко добри оферти. Държа на батерия, издръжливост, камера и бързина. Игри не играя и филми не гледам на телефона. Ще се ползва за работа, социални мрежи и снимки.
Някой дали има мнение за 13? Чистата 13-ка.
Ясно ми е, че 13 Pro е най-добрия вариант, но скръндзата в мен се обажда. Говорим за разлика от почти 700 лева.
Аз не съм човека ,който професионално може да ти отговори на въпроса и не разбирам много… но и аз от един месец преминах от Samsung ,S серия , на IPhone 13 pro … Да си призная по-бърз телефон не съм имала 🤷🏻.

# 3 277
Аз пък съм от седмица с 13 pro max и с ръка на сърце мога да кажа, че не успя да ме впечатли повече от стария ми one plus! Сори, който каквото ще да казва. Смених го само защото си го бях навила на пръста и вече течеше пета година със стария, съответно актуализациите спряха след третата година. Когато го взех преди толкова време беше най-добрия андроидски на пазара. Съжалявам, че марката започна да прави компромиси. За мен единствения плюс е по-защитената система на епъл, пък дали е чак толкова защитена това е друг въпрос. Не съм заклет влогър, че да оценя и качествата на камерата. Знам, че много хора го харесват заради smart home, Apple Watch и т.н. и се надявам след време и аз да мога да оценя повече от положителните му страни, но за момента по-скоро се дразня на всички ограничения за персонализиране, платени приложения, това че не знам къде точно се свалят файловете и трудното им прехвърляне на не епъл устройства и дори липсата на читав браузър, който да настроя по мой вкус. И не, не е по-бърз, по някой път дори виждам някакво забавяне (запецване) при скролване и зуумване. Батерията държи колкото и на стария, два дни. Но пък айфона е цели 224 грама и ме бъзикат че е опасно да замерям човек с него. Simple Smile Тежичък е наистина  и определено препоръчвам да го видите “на живо” преди покупка.
Надявам се в следващите няколко години iOS да стане по- user friendly, не толкова затворена, пък току виж се появило меню и на български със всичките му възможности за гласови команди, диктовка и преводи. Някъде скоро ми попадна статия, че има шанс скоро потребителите на андроид да могат да инсталират приложения от платформата на apple store и обратно. Хайде да видим.

# 3 278
  • в 1001-та нощ
Пожеланията ти са хубави, но много ме съмнява в обозримо бъдеще да се случат. Такава им е концепцията. Колкото по-малко свобода има потребителя, толкова по-малък е рискът нещо да се прецака (бъгне) и по-малко работа имат по кода.

От отзива ти се вижда, че не си ползвала предходния си телефон основно за разговори, някоя снимка и социалки. Т.е. отвъд първичното, с вникване и дълбочина. Един такъв отзив за прехода на човек между двете системи - дава яснота за потребителския му профил.

# 3 279
Какво ви е мнението за Самсунг С21? Този например
 https://www.emag.bg/smartfon-samsung-galaxy-s21-dual-sim-128gb-8 … eue/pd/DSLGTDMBM/
В момента съм с Huawei p20 pro. Фен съм им голям, но след като нямам възможност да си изпозлвам пощата вече е неприемлив. Продукт на Епъл не бих взела.
Използвам основно поща, Вайбър, Телеграм и т.н. Интеренет, разговори, камерата не ми е водеща. Нищо не разбирам, досега винаги е имало, кой да ме насочи, но сега изобрът е в моите ръце Joy
A за тези някой има ли наблюдения-ОРРО?
Това например
 https://www.emag.bg/smartfon-oppo-reno-6-pro-dual-sim-256gb-12gb … earch-Action=view

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 10:19 от Хоп-Троп!

# 3 280
Да се похваля пристигна ми s22 ultra на 15ти с преордер. Очакваше се чак след 25ти.
Още го разучавам, малко ми е странен сега с андроида.
Екрана е страхотен, въпреки че труднл ще му намеря протектор, удобен е за държане в ръка.
Моля се само батерията да държи поне един пълен ден, с айфона изкарвах около ден и половина.
Ще пиша пак отзиви.

# 3 281
Честито! Добре изглежда. Simple Smile
Надяваме се на картко ревю от първа ръка Simple Smile

# 3 282
  • в 1001-та нощ
Честито! Много е красив Simple Smile Аз също се колебаех между белия и синия, но разумът проговори и настъпи въздържание Simple Smile  (за сега Laughing )

Относно протектор на екрана - провери в магазините на Самсунг в Парадайс и Дъ Мол - имат машинки за фабрично поставяне на протектори Simple Smile Относно батерията - адаптивната батерия ще приспи приложенията, които не ползваш често, но за това е нужно да го ползваш 2 седмици. Но ти също можеш ръчно да приспиш приложеня, които не ползваш, а работят на заден фон - без да имаш ползва от това.

# 3 283
Честит!
И аз ще се радвам на снимки или кратко видео Simple Smile
За моя (ако го взема евентуално) обмислям и оригинален калъф, но тук е момента да попитам какво правим със зарядното?
Имам старо от Huawei, ще ми свърши ли работа?
Мисля че зарежда на 22.5 W, не е чак толкова старо, но има 2 години вече. Мога ли да ползвам адаптора занего или по-добре да си купя ново на Самсунг? И каква е цената му, защото преди 2 дни се убих да търся цена и така и не намерих.

# 3 284
  • в 1001-та нощ
Няма проблеми да ползваш старото зарядно Simple Smile Тук можеш да видиш цените на захранващите адаптери.

Общи условия

Активация на акаунт