Избор на телефон

• 430 787
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 4 470
Благодаря на всички за мненията.
Колкото повече чета и гледам ревюта, толкова повече се обърквам и лутам. Не търся нещо ултра модерно и с уау характеристики, съответно съм се насочила към по-нисък клас.

Не разбирам защо споменаването на iPhone поражда такива реакции. Не съм маниак по отношение на марката, не я познавам, ако в крайна сметка се спра на нея, тепърва ще я изучавам. Ако целта беше гъзария, както някои потребители заключиха неизвестно по каква логика, нямаше да гледам най-евтините модели. Едва ли е особено гързарско сред хората, които държат на това.

# 4 471
По кои критерии е по-добър от Poco F4? Защото аз виждам точно обратното.

По производителност са близо, въпреки че 11-ката си е доволно стар телефон. Като имаме предвид склонността на някои андроид модели в този ценови клас към тротлинг, практиката със стария апарат може да се окаже по-приятна.
По цифричките в GSM Arena много неща не се виждат, като например отличната оптимизация на Iphone, по този начин, макар с по-малко рам, с по-малки батерии, функционират по-гладко, и имат по-висока автономност от на хартия превъзхождащите ги Андроид устройства. В ценовия клас до 700лв Андроид устройствата са близо до възможностите на този стар Iphone, но не го превъзхождат на практика така силно, както е на теория в GSM Arena.
Ще дам прост пример с обявените мегапиксели на камерите, по които много хора се подвеждат. Примерно телефон за под 500лв, като Motorola Edge 20 Lite със 108мр камера и Iphone 13 pro max с едва 12мр. Разликата в качеството на снимките ще е значителна, но няма да е в полза на 108мр камера.
И като става дума за камери, Apple умеят и тях софтуерно да ги изпипват, като иде реч за правена на клипове, качество на звука, гасене на странични шумове, стабилизация и така нататък.

Iphone 11 ще продължи да върши добра работа в предстоящите няколко години. Не виждам причина, защо да не го вземе, като иска Apple.

# 4 472
.Не разбирам защо споменаването на iPhone поражда такива реакции.
Какви реакции? Само попитаха, защо ще купувате телефон модел 2019 или такъв който е на флагмана пети братовчед на третия му братовчед.

# 4 473
Визирам репликите за гъзареене и купуването на тези модели само, за да е iPhone.

Не всеки има нужда от флагмани, не всеки може да си ги позволи. В тези ситуации се задоволява с петия братовчед на третия му братовчед според нуждите и възможностите си.

Отново благодаря за мненията и съветите.

# 4 474
Ако целта беше гъзария, както някои потребители заключиха неизвестно по каква логика, нямаше да гледам най-евтините модели. Едва ли е особено гързарско сред хората, които държат на това.
Понеже аз споменах думата "гъзария", нямах предвид, че ти избираш заради това, а че от гъзария се купува последен модел iPhone, но последния модел излезе толкова скоро след 11, че 11 няма време да остарее като модел!

# 4 475
Аз с моята 6-ца изкарах 6 години, и още си работи...
Това не е аргумент, че телефона е работил 6 години и все още работи. Старите ми Android телефони работят и в момента. Приложенията все още се обновяват. И какво от това? Че то и Ладите са на над 30 години и още са в движение, ама... Въпросът е защо да се купува 3 годишен телефон, а не дали може или не може да се ползва и сега.

Скрит текст:
По кои критерии е по-добър от Poco F4? Защото аз виждам точно обратното.
По производителност са близо, въпреки че 11-ката си е доволно стар телефон. Като имаме предвид склонността на някои андроид модели в този ценови клас към тротлинг, практиката със стария апарат може да се окаже по-приятна.
...
Iphone 11 ще продължи да върши добра работа в предстоящите няколко години. Не виждам причина, защо да не го вземе, като иска Apple.
От всичко написано има само теория. Можело да е така, ама са само предположения. Имаме конкретен модел Poco F4, а не общи приказки. Знаем за оптимизацията на iOS, но какво общо има с остарелия хардуер в iPhone 11 към днешна дата?
...
Причината е ясна - остарял хардуер. Толкова е просто. Явно е решила да вземе iPhone и няма значение колко е стар и с какви характеристики е.

# 4 476
А според вас не е ли нормално човек да помисли и за какво го ползва? Сигурно е различно да снимаш видеа за социалните мрежи, да правиш снимки за ИГ, защото се занимаваш с това и е съвсем различно да позлваш 20 приложения общо и да цъкаш фб по цял ден.

Попринцип ако си обикновен юзър и не държиш на нещо уау можеш да позлваш обикновен телефон, СЕ версия или по-стар модел. Наистина чове трябва да мисли какво купува и колко е склонен да даде като пари.

# 4 477
Здравейте, опитвам се да си харесам телефон за около 500лв. Спрях се на Самсунг А22, но не мога да преценя кой е по-добре 4G или 5G.
Интересува ме батерията да е издръжлива и да прави качествени снимки и да има радио ( в различни сайтове инфото за радиото е противоречива)
Ако пък се сещате за друг телефон...и той да е влаго-ударо устойчив?
Не съм претенциозна от към бързина не играя игри до сега бях с Samsung Galaxy Xcover 4. Водеща е камерата и батерията.

# 4 478
Кооолко пък да е остарял хардуера на iPhone 11? Laughing
11 e с процесор Apple A13 Bionic, а 14 е с Apple A15 Bionic. Направо светлинни години разлика! Grin

# 4 479
Здравейте, опитвам се да си харесам телефон за около 500лв. Спрях се на Самсунг А22, но не мога да преценя кой е по-добре 4G или 5G.
Интересува ме батерията да е издръжлива и да прави качествени снимки и да има радио ( в различни сайтове инфото за радиото е противоречива)
Ако пък се сещате за друг телефон...и той да е влаго-ударо устойчив?
Не съм претенциозна от към бързина не играя игри до сега бях с Samsung Galaxy Xcover 4. Водеща е камерата и батерията.

4G е спряган за по-добър от 5G.
Аз взех на майка 5G за малко над 300 лв от емаг, пролетта...

# 4 480
teta75, знаете ли дали има радио 5 G-то?

# 4 481
Виж в описанието или в някое ревю в тубата.

https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_a22_5g-10873.php

Май има.

# 4 482
Виж в описанието или в някое ревю в тубата.

https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_a22_5g-10873.php

Май има.
Тета извинявай,че те цитирам,но е по-близо Simple Smile .Вижте на живо ако можете.Когато взимах моя навсясъде пишеше без радио.Ами има си Simple Smile от което останах приятно изненадана Simple Smile .Явно не винаги ревютата казват всичко..

# 4 483
  • Sofia
Посъветвайте ме кой от двата телефона да избера - Samsung 22+ или iPhone 13 Pro. В момента съм със стар Samsung от S серията, iPhone съм ползвала само преди 5-та серия.

Държа на хубавите снимки (вкл. и нощни), издръжливата батерия, бързия софтуер. Пазя си телефоните и ги ползвам поне по 3-4 години. Много съм объркана - около мен почти всички са с iPhone и други телефони не признават. Клонях повече към Samsung-а, но с мненията на околните колко ще съжалявам, съвсем се обърках.

Помагайте! Simple Smile

# 4 484
Същата работа върши и моят MIX II вече навършил пет години и още работи и ми позволява да пиша в bg-mamma

Казва се операционна система...за протокола

p.s. Не споменаването на марката. Нямам нищо против iPhone, но няма земна сила която да ме убеди да платя това чудо.

Общи условия

Активация на акаунт