Избор на телефон

• 430 757
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 4 575
Имам усещането, че ползваш само iOS и четеш от тук от там някакви неща за Android и хич те няма.
Аз бих се изненадал, ако фен и собственик на Xiaomi, като теб би ме подкрепил. Говорили сме по темата, просто всеки път, при това в различни периоди от развитието на MIUI съм се интересувал, и всеки път, като ги хвана в ръка нещо не им е в ред.
Фен на нищо не съм. В случая говорим за Google Camera и ти доказах, че тезата ти издиша.

# 4 576
Фен на нищо не съм. В случая говорим за Google Camera и ти доказах, че тезата ти издиша.

Как така на нищо? Споделял си, че ползваш Xiaomi, щом си го купил и не го ругаеш, значи го харесваш най-малко, ако "фен" ти звучи пресилено.
В нищо не ми издиша тезата. Факт ли е, че страничен софтуер работи по-добре, отколкото заводския? Факт е. Факт ли е, че MIUI има куп бъгове, които съм изреждан не веднъж? Факт е! Факт ли е, че често пестят от физически датчик, а виртуалният им е бъгав? Пак факт очевиден!

Ето човекът показва, при това на няколко модела в различен ценови клас, че просто MIUI си е бъгав, като цяло, а не случаен бъг при случаен модел. Гледай и се наслаждавай, всичко е демонстрирано нагледно, не ти трябва и езика да знаеш: https://youtu.be/SnMg1ibXhM8?t=39

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 12:54 от BM21

# 4 577
Здравейте, моля за мнение, колебая се между Самсунг А13 128 GB или А22 5 G.

# 4 578
като ги хвана в ръка нещо не им е в ред.
По-скоро като изгледаш няколко клипа в тубата.
Аз лично съм фен на друга марка. И виртуалния ми сенсор за телефона от който пиша няма няма никакъв проблем

# 4 579
  • в 1001-та нощ

A13 го има  2 версии - 5G и 4G - коя от двете?

# 4 580
Алена, когато ми го предложиха като модел, не стана въпрос дали е 4 или 5 G. Бюджетът ми е около 300 лв.

# 4 581
  • в 1001-та нощ
За какво ще се ползва телефона?

# 4 582
По-скоро като изгледаш няколко клипа в тубата.
Аз лично съм фен на друга марка. И виртуалния ми сенсор за телефона от който пиша няма няма никакъв проблем

Не е до гледане, много от познатите ми са с Xiaomi и съм се интересувал от покупка на телефон от бранда, при това не веднъж. Последния ми допир с телефон на марката бе, като с близък приятел пътуваме с колата му, към нея свързан телефона му, не помня точния модел, но бе Redmi серията, ами това чудо си прави квот иска, сменя музиката само, връща страници назад, явно тъча не работи правилно, щото е пробвал с фабрични настройки да го оправи и не става.

Относно датчикът, работи правилно, но някой друг път - мечтите на оптимиста са нещо прекрасно, но реалността е такава: https://youtu.be/rxHzXKWYZl8?t=536

Но може би това е проблем само на Redmi среията? Ами не, и в Poco го има абсолютно същия проблем:
https://youtu.be/-SyAI1LRamc?t=226

# 4 583
За какво ще се ползва телефона?
Разговори, социални мрежи, снимки. Няколко приложения като мобилно банкиране, крачки и т.н. Не играя игри, не свалям филми

# 4 584

И двата ползват остаряла памет под стандарт eMMC 5.1, който във всичко отстъпва на UFS 2.1 срещан в много конкурентни устройства в ценовия клас. Иначе, макар и близо година по-стар, А22 прeвъзхожда като производителност А13 5g.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 21:28 от BM21

# 4 585
  • в 1001-та нощ
Доста на кантар е изборът. Може би все пак ако трябва да избира аз а себе си - бих взела A13. Аз реално и го взех и го ползвах изв. време. Екранът е хубав, снима добре.

# 4 586

Как така на нищо? Споделял си, че ползваш Xiaomi, щом си го купил и не го ругаеш, значи го харесваш най-малко, ако "фен" ти звучи пресилено.
В нищо не ми издиша тезата. Факт ли е, че страничен софтуер работи по-добре, отколкото заводския? Факт е. Факт ли е, че MIUI има куп бъгове, които съм изреждан не веднъж? Факт е! Факт ли е, че често пестят от физически датчик, а виртуалният им е бъгав? Пак факт очевиден!

Ето човекът показва, при това на няколко модела в различен ценови клас, че просто MIUI си е бъгав, като цяло, а не случаен бъг при случаен модел. Гледай и се наслаждавай, всичко е демонстрирано нагледно, не ти трябва и езика да знаеш: https://youtu.be/SnMg1ibXhM8?t=39
Може да се каже, че харесвам Android като цяло. Марката за мен не е важна.
Не знам какви бъгове си изброявал, но пак ще те върна на темата, а тя е за Google Camera. Показах ти, че приложението е портнато за много други марки и модели неслучайно. Ти си се хванал само за Xiaomi. В този клип видях MIUI 10, а последната е MIUI 13. Бъгове не видях. Вероятно и ти не си го гледал.

Едва ли Xiaomi и Samsung не използват физически сензор за близост, за да спестят $1-2. Само да вметна, че Samsung има много повече модели с виртуален, отколкото Xiaomi. Xiaomi 12S Ultra - топ предложението на Xiaomi е с виртуален и с цена над $1000.

# 4 587
И моят работи перфектно. Grinning

# 4 588
Едва ли Xiaomi и Samsung не използват физически сензор за близост, за да спестят $1-2. Само да вметна, че Samsung има много повече модели с виртуален, отколкото Xiaomi. Xiaomi 12S Ultra - топ предложението на Xiaomi е с виртуален и с цена над $1000.

При Samsung виртуалният датчик е реализиран по коренно различен начин от този на Xiaomi и вероятно работи по-добре, защото оплакванията са по-малко, но ги има. Там дисплеят се гаси, когато отчете допир в горната си част , мисля че ползваше и предната камера, както и се отчитат данни от акселерометъра, защото и той при някои позиции не винаги сработва коректно. Xiaomi ползва, говорител, микрофон и акселерометър. Точно защото виртуалните датчици са компромисен вариант, във флагманските устройства на Samsung, като Galaxy S22 Ultra стои физически инфрачервен датчик за приближение.
При флагманските устройства на Xiaomi има физически инфрачервен датчик и работи добре, но продажбите на Xiaomi във висок клас не са големи, и не са така разпространени тези устройства. По мои наблюдения хората с пари за флагмански смартфон избират най-често Самсунг или Пиксел, преди години и P20 pro на Huawei беше доста популярен, заради добрите си фото възможности на фона на конкуренцията.
Относно пестенето, икономисвайки 2 долара от, да речем 20 милиона продадени устройства с виртуален сензор, с колко милиона напред е производителя, икономисвайки от нещо уж дребно?

# 4 589
Аз съм с Mi 10T Lite и това със сензора е супер изнервящо. Избирам си нов телефон в момента, и ще е друга марка. Иначе няма други оплаквания от апарата. Но искам нещо с по-хубав камера и без проблем със сензора.  Почти при всичките ми разговори съм натиснала без звук, и след като изключа без звук, не ме чуват и трябва да затворя и отново да набера. Когато е възможно говоря на високоговорител.

Общи условия

Активация на акаунт