Избор на телефон

• 430 500
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 4 755
  • София
И аз много заглеждах Z Flip, но не чувах изобщо добри отзиви за него, дори позната, работеща в един от мобилните оператори каза, че около 80% от телефоните, продадени то тях се връщали до няколко месеца за ремонт. Аз затова взех S23+, колебаех се между него и с S23, но избрах по-голямата батерия и сторидж и съм много доволна - нищо общо с предния ми телефон (но той беше среден клас Xiaomi, което предполагам има отношение към изискванията и опита).

# 4 756
След доста четене се спрях на тези четири телефона:
Oppo Find X5 Lite 5G Dual SIM 256GB 8GB RAM
Google Pixel 6a 5G 128GB 6GB RAM
OnePlus Nord 2, 256GB, 12GB RAM, 5G
Motorola Edge 30 Neo
Нямам определени изисквания, общото впечатление ми е важно. Моля за мнения.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 15:30 от _Savina_

# 4 757
След доста четене се спрях на тези четири телефона:
Oppo Find X5 Lite 5G Dual SIM 256GB 8GB RAM
Google Pixel 6a 5G 128GB 6GB RAM
OnePlus Nord 2, 256GB, 12GB RAM, 5G
Motorola Edge 30 Neo
Нямам определени изисквания, общото впечатление ми е важно. Моля за мнения.

А на какви неща държите в даден телефон? Това прави изборът на телефон строго субективен, според предпочитанията на даден човек.

От изброените Google Pixel 6a и OnePlus Nord 2 5G са с най-производителни чипсети. Паметта при OnePlus е значително повече, и ако трябваше да избирам от гореспоменатите устройства, най-вероятно бих взел него.
Относно камерите, намерите снимки или ревюта, и лично си преценете, кой как снима, ако това е важно за Вас качество в един смартфон. Отделно OnePlus има по-тънки рамки на дисплея, бързо зареждане 65W, 90hz честота на обновление на дисплея, което дава усещане за по-плавна работа в сравнение с 60 херцовите, и е плюс, ако играете игри.
Основното предимство на Pixel е, че най-бързо получава новите версии Андроид, и апаратите им софтуерно се поддържат дълго.
Въпрос на лични предпочитания е и софтуера. Така наречения "чист" Андроид в Pixel също за мнозина е плюс, но други си предпочитат надградените операционни системи с допълнителни функции, като в OnePlus.

# 4 758
Много благодаря за изчерпателния отговор! Важни са ми големината на екрана, опресняването, паметта. И моите предпочитания са за OnePlus, но се замислям и за Samsung Galaxy А53, въпреки,че не харесвам  марката.

# 4 759
Много благодаря за изчерпателния отговор! Важни са ми големината на екрана, опресняването, паметта. И моите предпочитания са за OnePlus, но се замислям и за Samsung Galaxy А53, въпреки,че не харесвам  марката.

И аз съм, като Вас раздвоен спрямо Samsung. Имам ярки, както положителни, така и отрицателни емоции към тази марка. Харесвам камерите на флагманските им устройства, харесвам продължителната им софтуерна поддръжка, харесвам отзивчивостта на екипа им в форума, но като надеждност съм с по-скоро отрицателни впечатления. Пуснаха първото поколение на сгъваемите им версии сурово и проблемно, на флагманите им S21 Ultra просто прегаряше дисплея. А-серията явно е с много тънки стъкла. Миналия месец моя позната си изпусна телефона на пода в жилището ѝ, модела не го помня точно А серията е, нов е, така се разби, че не става за ползване. При това тя е нисичка, не го е изпуснала от някаква сериозна височина. Просто е спестено от материал, та при първото изпускане се разби тотално дисплея. Телефонът е неизползваем и си купи нов.
Друга тенденция, която не ми харесва е, че Samsung започнаха да продават много от моделите си само с едно USB кабелче в кутията, докато китайците, освен мощно зарядно за бързо зареждане, слагат и кейсове, предпазни лепенки за дисплея, та дори и слушалки, макар да е рядко. Всичко това не ги прави по-скъпи в съотношение цена-характеристики.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 22:51 от BM21

# 4 760
Миналия месец моя позната си изпусна телефона на пода в жилището ѝ, модела не го помня точно А серията е, нов е, така се разби, че не става за ползване. При това тя е нисичка, не го е изпуснала от някаква сериозна височина. Просто е спестено от материал, та при първото изпускане се разби тотално дисплея. Телефонът е неизползваем и си купи нов.
Ами който е загрижен за телефона си му слага предпазно стъкло, едни никакви пари са. Може би А серията не са с особено здраво стъкло. S-серията се пука при изпускане на асфалт, но остава ползваем ¯\_(ツ)_/¯ За прегаряне на дисплей чувам за пръв път.

# 4 761
Миналия месец моя позната си изпусна телефона на пода в жилището ѝ, модела не го помня точно А серията е, нов е, така се разби, че не става за ползване. При това тя е нисичка, не го е изпуснала от някаква сериозна височина. Просто е спестено от материал, та при първото изпускане се разби тотално дисплея. Телефонът е неизползваем и си купи нов.
Ами който е загрижен за телефона си му слага предпазно стъкло, едни никакви пари са. Може би А серията не са с особено здраво стъкло. S-серията се пука при изпускане на асфалт, но остава ползваем ¯\_(ツ)_/¯ За прегаряне на дисплей чувам за пръв път.

Аз лично не обичам кейсове и разни предпазни стъкла, както и много други хора. Далеч не всеки апарат се нуждае от такива допълнителни предпазни средства.

Що се отнася до прегарянето на дисплея, просто в един "хубав" момент изгасва, и повече никога не се включва, а единствената алтернатива е замяна, при това не евтина. А ако не е в читав сервиз, не е ясно колко ще живее телефонът след ремонт. Всеки втори мой познат, който си е давал телефона на сервиз, не е доволен от резултата.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 22:49 от BM21

# 4 762
Имам около месец време да избера телефон за подарък на десетгодишно момче. Ще се ползва за игри, гледане на клипчета в ютуб, Вайбър. Кой модел бихте препоръчали за максимум 500 лв. от Моторола.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 00:09 от vilka43

# 4 763
Имам около месец време да избера телефон за подарък на десетгодишно момче. Ще се ползва за игри, гледане на клипчета в ютуб, Вайбър. Кой модел бихте препоръчали за максимум 500 лв. от Моторола.

Motorola Edge 20 би трябвало да му свърши работа. В съотношение цена - производителност е супер. Друга алтернатива на същия SoC е Samsung Galaxy M52 5G. Моторолата е с по-добър за игри дисплей, заради по-високата честота на опресняване, а Самсунг предлагат по-продължителан софтуерна поддръжка. Имайки предвид, че двата модела са от 2021 година, продължителната софтуерна поддръжка е приятен плюс.
В тоя ценови диапазон може да разгледате също, Motorola Moto G72, Samsung Galaxy A33 5G, Realme 9 Pro и Nokia G60 от 2022 година, но те като производителност отстъпват.

# 4 764
Аз съм с Motorola Edge 20 откакто излезе модела и много си го харесвам, той също го харесва. Бих купила същия, но ме спира точно софтуерната поддръжка. Ще разгледам и другите предложения. Благодаря!

# 4 765
Аз съм с Motorola Edge 20 откакто излезе модела и много си го харесвам, той също го харесва. Бих купила същия, но ме спира точно софтуерната поддръжка. Ще разгледам и другите предложения. Благодаря!

Малко по-старата ОС не би трябвало да му създава проблеми и ограничения. Към днешна дата, даже Android 10 е актуална, и поддържана от Google. Не знам с коя версия е edge 20 в момента, но да приемем, че е с 13 и повече няма да се актуализира, тази ОС ще е поддържана и пригодна за ползване в близките 3-4 години.

# 4 766
Здравейте! 😁
Ще помоля да ми препоръчате, кой от трите модела е по-добър! Чудя се между: Самсунг А53
Самсунг С21 ФЕ
Самсунг С22
Искам да е с хубава камера, да прави що годе добри снимки на тъмно, вечер на открито. Батерията да държи поне цял ден. Отворена съм и за други препоръки.
Благодаря предварително! 💐

# 4 767
Здравейте! Търся помощ какъв мобилен телефон да си избера, понеже този, който ползвам от четири години (Huawei Mate 10 pro) ,има проблем с батерията.
Държа новия да е с батерия 5000, ще го ползвам за интернет и разговори, бюджет около 700 лв. Най-много държа на обхвата и да не забива.
Мислех Самсунг А 53, но срещнах лоши отзиви...

# 4 768
Здравейте! 😁
Ще помоля да ми препоръчате, кой от трите модела е по-добър! Чудя се между: Самсунг А53
Самсунг С21 ФЕ
Самсунг С22
Искам да е с хубава камера, да прави що годе добри снимки на тъмно, вечер на открито. Батерията да държи поне цял ден. Отворена съм и за други препоръки.
Благодаря предварително! 💐

Аз съм самсунг с22, като цяло не е лошо телефончето,ако не го товариш много батерията ще те изкара ден и половина близо. Снимките който прави за мен са с доста добро качество(имах самсунг а20е и виждам коренна разлика в качеството,предвид че а20е доста слабичък) според мен си струва,като изключим батерията.
Ще кача снимки да видиш как снима,да си придобиеш някаква представа.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 14:08 от apostolova99

# 4 769
Motorola Edge 20 би трябвало да му свърши работа. В съотношение цена - производителност е супер. Друга алтернатива на същия SoC е Samsung Galaxy M52 5G. Моторолата е с по-добър за игри дисплей, заради по-високата честота на опресняване, а Самсунг предлагат по-продължителан софтуерна поддръжка. Имайки предвид, че двата модела са от 2021 година, продължителната софтуерна поддръжка е приятен плюс.
В тоя ценови диапазон може да разгледате също, Motorola Moto G72, Samsung Galaxy A33 5G, Realme 9 Pro и Nokia G60 от 2022 година, но те като производителност отстъпват.
[/quotei]
Motorola Edge 20 е изчерпан. Предлага се само от BueBest и Allgsm, а от тях не искам да поръчвам защото съм чела лоши отзиви. От тези предложения клоня към Motorola Moto G 72. Там ме притеснява процесора.Питането ми е имам ли основание за притеснение. Приемам и други предложения за Motorola, това е желанието като марка.

Общи условия

Активация на акаунт