Избор на телефон

• 430 666
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 5 730
Една от причините да се откажа от Гугъл Пиксел и да избера Моторола е точно в софтуерната подръжка.
Оказа се че при ъпдейта към Андроид 14 много телефони писел са сдали багажа, станали са тухлички. И от гугъл са препоръчали на клиентите им да си купят нови телефони.... но комент както се казва!
Кога и къде го прочете това и кога си купи Motorola-та?

# 5 731
Преди 2 седмици някъде го прочетох това, поразтърси се - в повечето тех сайтове беше отразена новината. Моторолата я взех в деня в който я пуснаха на пазара в БГ, по-точно на следващият ден, в първият ден я имаше само в Софийските технополис, на другия ден заредиха и в провинцията. 20-ти Октомври.
Гугъла е от 18-ти: https://www.kaldata.com/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0% … D0%BD-447036.html

# 5 732
Преди 2 седмици някъде го прочетох това, поразтърси се - в повечето тех сайтове беше отразена новината. Моторолата я взех в деня в който я пуснаха на пазара в БГ, по-точно на следващият ден, в първият ден я имаше само в Софийските технополис, на другия ден заредиха и в провинцията. 20-ти Октомври.
Гугъла е от 18-ти: https://www.kaldata.com/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0% … D0%BD-447036.html

Знам какво си прочел, но аз лично не открих Google да препоръчва да си купи нов телефон. Официалното изявление на Google(от преди 3 дни) гласи, че са пуснали ъпдейт и този проблем няма да настъпи повторно. Тепърва се опитват да оправят вече прецаканите устройства. Проблемът се получава, ако има повече от един потребител(повечето ползват един акаунт).

Не бих заложил на Moto(Lenovo) за софтуерна поддръжка.

# 5 733
Така или иначе телефон вече се сменя на 3 години. То за какво ти е софтуерна подръжка да кажем 7 години.
Отделно точно сега не е удачен момент да се купуват нови телефони, но аз нямах избор, трябваше да взема. Технологиите започнаха много бързо да напредват, след година - две този хардуер дето имаме в момента ще ни се струва смешен.

# 5 734
И защо се сменя точно на  3 години? Ти сменяш така и това е правилото ли? Има сменящи на 1, на 2, на 5 и всеки от тях, ще ти кажа, че така трябва.
Всеки се изживява като последна инстанция..

# 5 735
  • here and now
Моя е 6 годишен, но си го харесвам. Батерията взе да пада по-бързо, затова периодично заглеждам да го сменя, но още не съм решила.

# 5 736
И аз не съм привърженик на честото сменяне, само защото е излязъл по-нова модел.
Сменям, ако батерията не държи, ако паметта е била малка, ако съм изгубила/ счупила/ забива ми често. Сегашният е на 1 година, но започна често да забива, което ме изнервя, отделно, че наскоро го изтървах от една педя височина, но на ръба и въпреки защитната слюда се пукна екранът.
Сега като се замисля от 2005 до 2018 през ръцете ми минаха два телефона с копчета, като втория го смених, защото реших, че ще купя на детето смартфон. Та детето получи едно Леново на старо, а аз се обзаведох с първия си смартфон - Нокия 2, която пък смених, защото бях изгубила. После като се намери я ползва по-малкото дете още около година. Настоящият смартфон пък си го купих, защото малкият си беше счупил неговия и да мога да му дам стария си.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 12:23 от Mama Ru

# 5 737
  • София
Моя е 6 годишен, но си го харесвам. Батерията взе да пада по-бързо, затова периодично заглеждам да го сменя, но още не съм решила.
А не е ли по-лесно да му смените батерията, в сервиз, ако е от тези с "несменяеми"?

# 5 738
  • here and now
В провинцията няма такъв сервиз, иначе това си мислех и аз.
Когато пътувам, нося пауър банк и за сега спасявам положението.

# 5 739
Средно на 3г се сменя, да..обичайно за толкова му се запълва паметта и почва да лагва и бави.

Препоръките са от паметта 1/3 да се остави свободна. А няма как да стане, защото се пълни с актуализации, снимки, апове и т н и т н.
За андроид говоря.

Иначе ММ е с телефон на 10г..но той е изключение. Нет не му пуска, само за ало го ползва....буквално.

# 5 740
Трябват елементарни познания, за да не става така, че паметта да изчезва.
За 1-2-3 години проста апликация като Вайбър или подобна може да набъбне до няколко гигабайта, защото остава всичко като история. Ако се няколко такива ето ги 10-15 и повече  гигабайта изчезнали.
С просто изтриване и инсталиране на такива апликации, изведнъж се появяват много гигабайти.

# 5 741
Една от причините да се откажа от Гугъл Пиксел и да избера Моторола е точно в софтуерната подръжка.
Не бих заложил на Moto(Lenovo) за софтуерна поддръжка.
Така или иначе телефон вече се сменя на 3 години. То за какво ти е софтуерна подръжка да кажем 7 години.
Противоречиш си.

# 5 742
За 1-2-3 години проста апликация като Вайбър или подобна може да набъбне до няколко гигабайта, защото остава всичко като история. Ако се няколко такива ето ги 10-15 и повече  гигабайта изчезнали.
С просто изтриване и инсталиране на такива апликации, изведнъж се появяват много гигабайти.

Защо си мислиш че елементарни познания имаш единствено ти.
Нямам приложения, винаги влизам през браузър, и паметта пак се пълни. Факт.
А изтрий актуализациите, които нон стоп прииждат и пълнят ли, пълнят паметта.
10 свободни гигабайта не оправят никого.

# 5 743
  • Мадрид / София
Точно дилемата на сина е дали да смени батерията (77%) или нов телефон. Ако смени батерията ще го ползва още 2г , но с новите актуализации дори и с нова батерия ще върви по-бавно и повече батерия ще се хаби. Става дума за Айфон 11 Про. Ако купи нов -иска 14 Про Макс, но този модел изчезна магически по магазините. Има само 15 Про Макс, но е по-скъп и вече идва доста като харч. Та седим и умуваме как да постъпим.

# 5 744

Защо си мислиш че елементарни познания имаш единствено ти.
Нямам приложения, винаги влизам през браузър, и паметта пак се пълни. Факт.
А изтрий актуализациите, които нон стоп прииждат и пълнят ли, пълнят паметта.
10 свободни гигабайта не оправят никого.
Актуализациите могат да бъдат забранени. Кешът също се трие периодично.

Общи условия

Активация на акаунт