Следене на бременност и раждане

• 6 815
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте мили дами! Искам да Ви помоля за съвет. Чудя се към кой генеколог да се обърна за проследяване на бременността (Понеже не съм доволна от моята) и също въпреки, че  е много рано да мисля за това към коя болница да се насоча за раждане. Четох няколко статии и специялно за проследяването са доста високи цени...
Благодаря Ви!

# 1
За кой град?

# 2
# 3

Аз към момента ходя в Токуда. Още не съм се записала за ЖК, защото записването по здравна каса е с месеци напред. Но аз бях с проблем в началото, после с болки и се случи така, че редовно ходя и си минавам през всички задължителни изследвания за бременни. Там няма пакети, ако искаш платено се записваш и първият час ти е 40 лв., всеки следващ по 30 лв. Аз ходя при д-р Колева и към момента съм доволна. За раждане не съм мислила, но чувам добри отзиви и за клиника Щерев.

# 4
Здравей,
Аз съм се записала на ЖК с направление при гинеколог, който е най-близо до вкъщи (Младост 1). Не го харесвам, но той само ме мери и ме тегли. По ЗК имаме право само на 2 видеозона, другите са платени. Т.е. така или иначе вероятно ще искаш да виждаш бебето всеки месец и ще се налага да плащаш всеки видеозон. Забравих да кажа, че не плащам за нищо при него.
Успоредно ходя при др. Валери Манчев (не го приемайте като реклама, само казвам) на частно, който ми взима по 30 лева на преглед. Смятам той да ме изражда, затова ходя при него поне един път в месеца, а след днес (понеже съм на преглед и съм в 32 г.с.) ще ходя по 1 път през две седмици. Той наскоро започна работа в клиниката "Др. Щерев".
Така че тук отговарям на въпроса ти и къде ще раждам. Чудих се в началото, защото раждането там по ЗК е 2000 лева, но четох много и видях, че мамите, които са раждали там са много доволни!
Там има пакет и за ЖК, но мисля, че е доста скъп, предвид че можеш да минеш с по 30 лева на месец при гинеколог (частен или не), който да те гледа всеки месец на видеозон!
Доста изписах, спирам се !
Успех ти желая с избора!  Hug

# 5
Аз ходих на ЖК по здравна каса, в частен кабинет в Младост 1, и съм доволна от жената. При всеки преглед ме гледаше на видеозон и не съм платила нищо за цялата бременност.

# 6
  • София
Д-р Папукчиев в 25 поликниника в Младост-3. Гледа всеки път на ехограф, което не се заплаща допълнително. Назначава нужните изследвания, много мил и внимателен. Отличен професионалист. Консултациите са отстрани на поликниниката, така че нямате досег с болни хора.

# 7
Здравейте!Моля Ви да ми препорьчате добър гиниколог във Варна за следене на бременност може и да е частник.Благодаря

# 8
Здравейте,

Аз съм още в началото в 9 седмица и също ходя в АГ Щерев при д-р Надя Мангунска и съм изключително доволна. За раждането не знам, ама прегледите са около 30-34 лв с много модерен видеозон, а и персонала е невероятен.

# 9
  • София
Аз се следя при д-р Цандева в МЦ Пентаграм. Спокойна и отзивчива лекарка, и засега съм много доволна

# 10
Здравей,
аз съм с втора бременност и мислех, че бременноста и раждането са най-естественото нещо на света(защото не съм си патила).
Исках да съм само на държавна ЖК, но с много лежерната и никаква лекарка, на която попаднах в моя район, реших да мина на частно. "На частното" ми дадоха много информация, преизчислиха термина, защото от ЖК беше много нехаен(не ми се обяснява много).

Та идеята ми е: Ходи си и на ЖК, и на частно. Добри клиники в София са Надежда, Щерев и Токуда. Не е невъзможно скъпо(проследяването за цялата бременност е 500-700 лв.), но ще ти спести нерви, ще бъдеш информирана и даже може да спаси живот.

Лека бременност, мила!

# 11
Здравей,
аз съм с втора бременност и мислех, че бременноста и раждането са най-естественото нещо на света(защото не съм си патила).
Исках да съм само на държавна ЖК, но с много лежерната и никаква лекарка, на която попаднах в моя район, реших да мина на частно. "На частното" ми дадоха много информация, преизчислиха термина, защото от ЖК беше много нехаен(не ми се обяснява много).

Та идеята ми е: Ходи си и на ЖК, и на частно. Добри клиники в София са Надежда, Щерев и Токуда. Не е невъзможно скъпо(проследяването за цялата бременност е 500-700 лв.), но ще ти спести нерви, ще бъдеш информирана и даже може да спаси живот.

Лека бременност, мила!

Благодаря за информацията.  Преди два дни проверих и в правителсвена болница и там пакета е 770 лв.  Като само първия ехограв се заплаща 50 лв.  И след това само едно изследване което се провежда в майчин дом от там на татък всичко друго си влиза в пакета.  Ще го мисля и този вариант.

# 12
Аз ходя и на частно и на държавно, но при частния, си плащам поотделно за всяко ходене. На мен така ми излиза по-евтино от това да платя целия пакет, но разбира се в пакета са включени повече изследвания.

П.п. ФМ си ги заплащам отделно при трети лекар.  Grinning

# 13
Аз не съм доволна от правителствена болница, но още от малка, а и нямаше нищо свързано с бременности де...

# 14
Здравейте,някой има ли представа каква е цената за проследяване на бременност в болница Свети Лазар?

Общи условия

Активация на акаунт