Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Съвет относно работа и бременност :)

 • 3 314
 • 54
 •   1
Отговори
 • Мнения: 37
Здравейте! Имам нужда от съвети и мнения относно работата като учител в детската градина по време на бременност - вече в 5 г.с. Ще съм благодарна ако има колеги, които са работили и колеги, за които е по-важно да почиват и да се предпазват от детски болести и излишен стрес. Очаквам съвет и от хора, дори да не работят това. Как да постъпя, трудно ми е да преценя, моля за вашето мнение и благодаря:)

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 12:07 от Magggi880

# 1
 • Мнения: 3 619
Аз съм от хората, които не работят това. Според мен, си отговори на някои въпроси.
До сега разболяваше ли се от детски болести?
Имаш ли как да се издържаш?
Имаш ли какво друго да работиш?
Ако си останеш вкъщи, да не стане така, че да не получаваш парите за отпуск по майчинство?

# 2
 • Мнения: 1 938
Твърдо против! Детските градини са развъдник на прекалено много болести. Непрекъснато има кашлящи и подсмърчащи, а дистанция е невъзможна.Една шарка например е много опасна за бременната жена. Дори и майката да е карала шарка, плодът може да се зарази. Рискът е прекалено голям и не си заслужава. Сега с тоя Ковид пък съвсем. Взимайте болнични и си стойте в къщи.

# 3
 • Мнения: 37
Ами идеята е че реално децата се разболяват, дори и от шарка и др. Вдигат температура, повръщат, и всичко се случва, например когато се наранят е стресииращо за мен. Реално и не се чувствам добре.

# 4
 • Мнения: 768
Ако става върпос за бг, не мисля че ще има проблем с майчинството. Обясни на гинеколога си. Само че в толкова ранна бременност едва ли ще те регистрират като бременна, по скоро билничен можеш да вземеш от личен лекар.
С първото си дете излязох болничен в 8 г.с. Бях прокървила, лежах три дена в болница за задържане, бях с леко отлепване. След излизането от болница от там ми дадоха месечен болничен. След като той изтече вече нямаше смисъл да се връщам на работа. Дните болничен ми стогнаха и не се наложи да минавам на ТЕЛК комисия. Т.е  не превиших 180 дни болничен.
Аз бих излязла болничен вероятно, особено сега, в пандемията.

# 5
 • Мнения: 16 262
След 3 я месец ще я регистрират като бременна. Никога не бих стояла в такава среда ако съм бременна, не е разумно изобщо. Вземай сега болничен, а после си излиза в майчинство.
Аз излязох още от 4 м. Гледай си бременността. Почивай си.Не казваш дали ще вземеш майчинство от тази работа или скоро си постъпила и си още на 6 м изпитателен.?
Това е важно. Имаш ли трудов договор и назначена ли си за постоянно не го мисли ами си взимай болничен. Не е добре нито за теб, нито за бебето да си в такава среда.
Не съм учителка, но майка ми и свекърва ми, а и много моя приятелки и познати са, та впечатления имам.
В Дг особено е ужасия. Непрекъснато има болни и деца и учителки. В тая ситуация пък съвсем. Всеки ще те разбере вярвам. 😊

# 6
 • Мнения: 37
да, от 4 години  съм на постоянен договор в ДГ.
сигурна съм, че всичко ще ми е изплащано без проблеми.
Просто имам нужда от подкепа, и благодаря за мненията, понеже имам притеснения, че хората около мен, ще решат че се глезя и и не ми се ходи на работа...

# 7
 • Мнения: 75
И според мен бебето в момента е най-важно. В тези ранни седмици, дори обикновен грип не е желателен, какво да говорим за средата, в която работиш, къдете болестите на малчуганите са ежедневие. Дори и сако Ковид е причина да се пазим, но да се излага бременна жена в най-ранните месеци на потенциални зарази е неоправдано. И моят съвет е болничен. Аз с втората си бременност имах проблем и от 7 г.с. бях в болничен до края. И аз се присъединявам към момичетата - Бебето на първо място! Heart

# 8
 • Мнения: 1 938
И какво значение има какво ще си помислят хората?! Да родиш здраво бебе е най-важното. Всичко друго е без значение в момента.

# 9
 • Мнения: 543
Не съм детска учителка, работя лека работа на стол и въпреки това двете бременности ги изкарах в болнични. А нямаше и ковид.

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 2 547
Лекар съм.Работя права,има и други рискове.И двете бременности ги изкарах на работното място.С втората последно бях 9 дни преди раждане.В момента имам 2 лекарки по майчинство.Едната работи до края на 7,другата до 8-я месец. Ако всичко е наред не разбирам защо трябва да се стои вкъщи. Това по принцип.Сега с оглед на Ковид епидемията е друго- по-добре е да се пазите.

# 11
 • Мнения: 3 331
Да и аз съм за болничен, кажи им още сега, за да могат възможно по-бързо да ти намерят заместник и излизай. Даже ако е възможно и веднага да излезеш, но не знам доколко е възможно - ако не, просто искаш от аг-то си бележка, че трябва да лежиш за задържане или че има риск от спонтанен аборт и просто не се явяваш на работа следващия ден, а болничния представяш по-късно.

Renydent, моите уважения! Много смело решение!

# 12
 • Мнения: 37
Renydent благодаря за мнението ти Simple Smile
Нали се сещате за разликата в стая 4 на 4 25 деца... сам учител  Simple Smile не говоря само за болестите, а и за стреса когато някое дете се удари или вдигне температура.
Да права сте, че когато реално не е нужно - няма смисъл да се прави.
Притеснението относно риска просто ми е голямо и за това исках съвет.

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 2 547
Magggi880 ,хората се различни.Стресът влия различно ,а и за всеки е различен.Аз се сещам колко е стреса ако дете вдигне температура,но мога да споделя ,че стреса при лекар е доста по-голям.Но както казах  всеки човек може да поеме различно количество.Щом вие преценявате ,че това ще влие зле на вас и бебчо,защо питате.Ние няма как да знаем вие как се чувствате и колко издържате на стрес.Макар думата стрес в случая не е най-правилната.Всяка жена има напрежение в работата си.
Не искам да влизам в спор.Моето мнение е ,че ако няма рискове,е добре мама да е на работа.За мен единствено Ковид е риск в момента.

# 14
 • Мнения: 37
Благодаря!
Да, за спор не може и да става дума Simple Smile))
Права сте, различно количество може да понесе всяка от нас. Да,вярно е, че има напрежение във всяка една професия.
Благодаря Ви, renydent!

Общи условия

Активация на акаунт