Гонките с автомобили

• 6 282
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
С изключение на случаите, в които губят контрол и връхлитат някоя спирка или нещо такова. Преди две-три години на бул. България в София?

# 31
С изключение на случаите, в които губят контрол и връхлитат някоя спирка или нещо такова. Преди две-три години на бул. България в София?
Как се доказва, че е било гонка?

# 32
До колкото си спомням имаше такива твърдения, че двете коли са се състезавали. Както и да е, държа на тезата си, че глобите за състезания по пътищата трябва да са огромни и не само финансови и държа на тезата си, че ако има неизползваеми летища или други подходящи съоръжения, биха могли да се използват с такава цел, регламентирано, законно и до колкото е възможно безопасно за околните.

# 33
Мисля, че проблемът е нерешим дори и да има специализирани писти, защото част от удоволствието е адреналинът и рискът, забраненото. Много се влошават нещата и от тази поредица филми "Бързи и яростни", има май 7 филма вече. Като чуя "бензин в кръвта" и ми идва само асоциация "а шамар по гъза"...

Конфискацията на коли и големи (и събираеми) глоби ми звучи като някакъв вариант на действие. Но как да бъдат залавяни гонкуващите с тези трошки, които карат полицаите - не знам.

Не е нужно да бъдат залавяни в гонка и самите полицаи да се състезават с тези. Има си начини за установяване кой е участвал и в какво.

# 34
"Бензин в кръвта"...  Rolling Eyes "бръмбари в главата" е по-точно.

Защо си мислите, че на специализирана писта нещата ще са различни? Там ще се кара с 40 може би? Идея си нямате какво е да имаш бензин в кръвта просто.

Едва ли на някой от нас му пука за участниците в гонките, аз поне нямам никакви притеснения, че някой решил да се претрепва. Проблемите са два - първо, че го правят на публични пътища и застрашават всички редовни участници в движението по тези пътища, второ, че ако нещо се случи с участниците в гонките моите данъци плащат за полицаите, които се занимават с катастрофите им, за лекарите, които се грижат за тях, за пожарникарите, които идват да ги извадят от смачканите ламарини... Ако се прави на писта - всеки може да си плати, да се състезава без да застрашава други освен себе си и да не точи моите пари като стане гаф.

А това, на което му казваш "бензин в кръвта" е чисто и просто чувството на безнаказаност, което тези младежи (обикновено), свикнали, че могат да си правят каквото решат изпитват. Ако вземат да ги глобяват, да им взимат книжките, да им взимат колите и да ги съдят, както си и трябва според сегашните закони, да видиш как бързо ще се окаже, че не бензин, а съвсем обикновена кръв имали.

# 35
"Бензин в кръвта"...  Rolling Eyes "бръмбари в главата" е по-точно.
Точно  Peace въобще не им влизам в положението, камо ли да им съчувствам на тези с бръмбарите в главата.
Мамин златен, пикльо на 19 години, на когото тате му е купил скъпа и мощна кола, тръгнал да лети по пътищата и да застрашава живота на невинни хора. Защо не вземе да се хване на работа, да види как се изкарват парите, как се купуват колите, как се плаща горивото и тогава да се писти за удоволствие и да си троши главата?

За да имаш бензин в кръвта трябва да имаш първо акъл в главата, но при малцина я има тази комбинация. Повечето са с бръмбари.

# 36
Мислех, че темата е свързана с последния случай, където жертвите не бяха пешеходци и други участници в движението.   Peace
Страстта към карането не е точно безнаказаност. Има доста от тези хора, които  карат наистина доста добре. Не са съботно-неделни шофьори. Самите те искат да има писти, но както се видя и там стават бели и то големи. както и да е, обяснявам нещо извънземно явно.

# 37
Мислех, че темата е свързана с последния случай, където жертвите не бяха пешеходци и други участници в движението.   Peace
Страстта към карането не е точно безнаказаност. Има доста от тези хора, които  карат наистина доста добре. Не са съботно-неделни шофьори. Самите те искат да има писти, но както се видя и там стават бели и то големи. както и да е, обяснявам нещо извънземно явно.

То не е извънземно, обаче за това е редно те да си плащат. Искат писта? Наемат си я. Както си наемат и екип за спешна помощ ако им се наложи. Това е същото като да искам да скоча с парашут-да си платя курса, скока и да си подпиша декларацията. Това е нещо като хоби. Ако аз шия гоблени и си бода пръстите постоянно-аз ли ще си платя за лекар, промивка и превръзка, или съседката?

# 38

То не е извънземно, обаче за това е редно те да си плащат. Искат писта? Наемат си я. Както си наемат и екип за спешна помощ ако им се наложи. Това е същото като да искам да скоча с парашут-да си платя курса, скока и да си подпиша декларацията. Това е нещо като хоби. ако аз шия гоблени и си бода пръстите постоянно-аз ли ще си платя за лекар, промивка и превръзка, или съседката?
Аз не казвам нещо различно. Една линейка не би предотвратила обаче, това което стана в Сливен.

# 39
Всъщност, мен не ме касае, който иска да се размазва някъде. Да, може и да не спаси една линейка, а може и да спаси, зависи как точно си направиш дрифта и в кой се забиеш. Ако искат да си плащат да ги изстъргват после от смачканата ламарина, ако искат да не го правят, едно самоубийствено хоби на някой не бива да е бреме на останалите.
Т.е., да си ходят на писта, ако щат да си плащат на екипи, да се трепят. Но по улици, с невинни жертви-солени и крути наказания. Има как да се доказват милион неща, така се доказват и гонките, да, точно защото не са чудо невиждано и неземно.

# 40
Глоби за превишена скорост има и сега. Само че гонките стават не заради липсата на закони, а заради затварянето на очите на полицията. И всеки път те не знаели, че се организират гонки. Всяка седмица, на точно определени места, години наред.

# 41
За мен тези деца са невъзпитани да ценят чуждия живот.Както и своя.
Повечето даже са някакви селски тарикатчета и родителите им нямат и толкова пари да извадят на куп за колата.Продали са няколко декара ниви и му купили кола.
Малко са тези които са над закона и наистина имат пари за кола на детето.

# 42
Аз съм ЗА легализиране на гонките. Но ...
Преди това по един месец стаж като санитари в травматология и и още толкова като пожарникари. За любителите на рисовото шофиране - пак така. 

# 43
  • Варна

Повечето даже са някакви селски тарикатчета и родителите им нямат и толкова пари да извадят на куп за колата.Продали са няколко декара ниви и му купили кола.

Точно. И смятате, че такива ще плащат такса, дори и да има писта?! Мечти, мечти...

Живея на много оживен булевард във Варна и гонките стават почти под носа ми. Ами, какво да ви кажа. Над 80% са някакви набедени за "спортни" коли, защото тъпото гъзе вътре е сложило едни джанти с широки гуми, затъмнило е стъклата и е ръгнало отзад бурията от печката на баба си на село. Колата му пуши и ръмжи повече отколкото върви ама мухльото вътре кара с тъмни очила, полегнал на една страна, с лакът на прозореца и обикновено зимата - с качулка на главата. Сигурно счупентията няма парно, пък какво да говорим за климатик, все това ми идва наум като ги видя закачулени.

Лятото карам мотор. Няма да разправям колко пъти на светофар такива лекета са ми отправяли покана да си спретнем една гонка, че да видим кой има повече коне...

# 44
Глоби за превишена скорост има и сега. Само че гонките стават не заради липсата на закони, а заради затварянето на очите на полицията. И всеки път те не знаели, че се организират гонки. Всяка седмица, на точно определени места, години наред.

Така е. Знаят се гонките, има и начини за доказване. За солени глоби. Миналата година, на кръговото при гарата във Варна, един си направи дрифт на две крачки от мен и децата, пред погледа на подпряла се кука на патрулката. Tired Да звъня ли на 112, какво да правя?

Общи условия

Активация на акаунт