леко счупено зъбче

• 1 672
  • 9
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте! Преди малко сина ми, на четири години е, се удари падайки. След като се прибрахме видях, че предното зъбче е много леко счупено едва се вижда. Въпросът ми е какво се прави в такива случеи? Мисля утре да го заведа на зъболекар, препоръчайте ми детски стоматолог.
Една жена около нас ми каза, че сина и са го мазали със сребърен нитрат за сега сама не смея нищо да слагам напръсках мястото със сребърна вода. Какво ще ме посъветвате?

# 1
Дъщеря ми счупи предните си 2 млечни зъба. Стоматоложката ми каза, че нищо не се прави, ако няма болка или друго, което да показва проблем. Вече са сменени с постоянни, всичко се разви нормално.
Ако има болка идете да проверят със снимка какво е положението, но по описаното е било леко и освен това леко счупване едва ли има друго последици.
И спокойно Simple Smile

# 2
Моят син има съвсем лек кариес между предните зъби, но стоматоложката каза, че не се прави нищо. След 1 г. ще се сменят. Преди са ги мажели със сребърен нитрат, но зъбите почернявали, от което децата се чувстват зле, затова вече не се правело.
Вървете да се консултирате за ваше успокоение. Дано да е наред всичко. Peace

# 3
  • София - Варна
Най-много да пилне зъбчето, но то и само ще си се изпили с времето. Не мисля, че има проблем.

# 4
  • София
Благодаря на всички за бързите отговори bouquet
нищо не ни казаха на прегледа, от който честно казано не останах изобщо доволна.Имам съмнение за друго зъбче, че не е наред, защото има леко жълто което не се маха при миене. Кажете стоматолог, който е по-внимателен към деца Thinking

# 5
Моето дете не го водя на детски стоматолог, а при нашата стоматоложка. Ти държиш ли е на детски?

# 6
  • София
Не точно...но да има поне опит, защото попаднахме на жена, която леко повиши тон и той не си отвори повече устата.

# 7
Ако ви е удобно в Младост 2, страхотна е зъболекарката, предразполага децата, чудесна е - ще ти дам номер. Обаче часове поне за след 2 седмици....

# 8
Моят син има съвсем лек кариес между предните зъби, но стоматоложката каза, че не се прави нищо. След 1 г. ще се сменят.

И ако през това време се стигне до инфекция и се образува гнойна торбичка на венеца?? Тогава си вкарваме автогол! Все пак нелекуваният млечен зъб може да засегне зародиша на постоянния зъб. А и все пак нелекуван млечен зъб може да направи така, че постоянния зъб да излезе на криво и това направо променя зъбната редица.
Калпава колежка.. Нищо ново под слънцето  Sad
Според мен трябва да се обърне внимание на това кариесче, а и като цяло трябва да се обръща внимание на кариесите дори да са на млечни зъби! От значение е !

# 9
Благодаря за съвета. Ще го имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт