"Част от мен" тема 2

• 104 520
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Привет!
Във вчерашната серия Елиф беше твърда и устоя на натиска на Кахраман.  Wink Принципно не одобрявам такова влачене и набутване насила в колата, но явно на турските мъже им е присъщо, защото този похват съм го гледала в доста сериали.  Rolling Eyes На мен Керем ми харесва със загрижеността си за Елиф. Ето, че й намери и работа. /Тази кухня, която нае, съм я гледала в няколко сериала./ Любовта му обаче няма как да получи отговор при тези условия, но той май не го осъзнава и се самозалъгва. Къймет е виновна, че си играе с чувствата му. Какви планове крои и тя за Елиф... ooooh! Елиф е трябвало да поиска копие от договора, който е подписала, за да не я изнудват сега с фалшифициран.
Назлъ, като не може да помогне на сестра си, гледа да помогне поне на себе си. Макар че, при положение, че семейството й е решило да не ползва помощ от Кахраман, тя би трябвало да се съобрази с тях и да учи в кварталното училище.

# 721
  • София

Назлъ, като не може да помогне на сестра си, гледа да помогне поне на себе си. Макар че, при положение, че семейството й е решило да не ползва помощ от Кахраман, тя би трябвало да се съобрази с тях и да учи в кварталното училище.

Ама разбира се. Систър, ти много държиш да се покажеш независима, хайде и аз заедно с теб да си строша главата, щото иначе няма да съм солидарна. Може да ида да спя по парковете заедно с теб, но пак ще съм солидарна. Глупости!

# 722
Според мен Назлъ разсъждава на умно и правилно от всички.
Къде са тръгнали - възрастна жена, бременна жена и ученичка.Абсолютно никаква переспектива нямат.Ама пък инат и криворазбрана гордост бол.Назлъ ме ядоса малко че не каза истината на Кахраман.Трябваше защото майка и сестра и са на път да  мизерстват.
Керем - той пък се прави на голямата работа.Купува ресторанти ама май с парите изкарани от вуйчо му.Кога оък стана толкова независим.Не одобрявам че се възползва от безизходицата на Елиф и от проблемите на Кахраман за да блесне .

# 723
И според мен Назлъ не трябваше да отива при Кахраман и да се урежда да учи в старото училище. Нали уж семейството им се отказа от помощта на Кахраман? Какво като мизерстват? Нима преди не са мизерствали? С какво сега е по-различно от преди? Още повече сега когато показват как Елиф пази бебето си от тяхното семейство. И как пък от една страна си уреди училище, а пък от друга - пази тайната на Елиф, че е разбрала, че е майка на бебето - двойна игра ми се струва, но хайде, да приемем, че Назлъ е малка и не разбира.
Не мисля, че е излишна гордост държането на Елиф и семейството. Мисля, че всеки би постъпил така - не би се поблазнил по парите, още повече, че тези пари носят болка и измама.
Сериалът, според мен, отива в посоката на много турски сериали - затвори, хора, които изведнъж се появяват и искат да ти сторят зло, богати, които са лоши и бедни, които са добри... И по този начин губи от очарованието, което можеше да има. Но продължавам да го гледам и да следя основната сюжетна линия.

# 724
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Аз пък все не мога да разбера защо не се върнаха в Хатай newsm78

И мен ме дразни в турските сериали тази мания по злодеите - винаги има поне по един, който мъти водата и прави мизерии и после постепенно прибавят още, изникнали от незнайни дебри на миналото, за да може да сгъстят напрежението. Но за мен специално това разваля всички сериали. Конкретно в нашия случай ситуацията е достатъчно сложна и заплетена и без Максут, Невал и новоизнамерения полубрат. Дори и без изкуствената злонамереност на Дефне. Даже мисля, че ако тя си беше най-обикновена съпруга, а не дявол и криминален елемент (в каквото я превърнаха), щеше да е още по-интересен сериалът и да навлезе повече в сферата на човешките взаимоотношения, да търси повече дълбок психологизъм и обяснения за решенията на героите. А така се плъзгат по повърхността - добрите много добри, лошите много лоши, чак злодеи и престъпници. И фактически интересният и сложен казус на сурогатното майчинство пак беше сведен до интриги, следене, пистолети, затвори и болници.

# 725
  • София

Керем - той пък се прави на голямата работа.Купува ресторанти ама май с парите изкарани от вуйчо му.Кога оък стана толкова независим.Не одобрявам че се възползва от безизходицата на Елиф и от проблемите на Кахраман за да блесне .

Peace И мен не ми харесва неговото развитие...Голямо самочувствие, но според мен ще си изпати от тая самонадеяност.
Извинявайте, не гледам вече редовно, може ли да ми кажете, какво стана с татко му???

svetal4o27, предполагам заради убийството.Там ще бъдат низвергнати от всички.Макар, че това което преживяват в Истанбул не е по-малко лошо, да не кажа, че на моменти е и по-лошо от просто да си на хората в устата.
За Дефне съм напълно съгласна.Беше излишно да пресилват толкова образа.На мен лично ми отнеха от истинността, интригата  и емоцията.

И понеже злодеите явно са им малко през три серии вкарват нов.

# 726
След снощния епизод, аз силно започнах да се съмнявам в Якуб. Подозирам, че никак не му е чиста работата.
Когато на съвета на директорите, Кахраман твърдо заяви, че ще открие онези които са пласирали дрогата в тировете и ще им потърси сметка, Якуб много се притесни. Беше против. И защо? 3а да не стане ясно, че и той има нещо общо ли? 3а мен поведението му означава, че той крие нещо.
Зия разбира се, подкрепи Кахраман, че трябва да се потърси отговорност на тези,които са опетнили името им, и чак тогава Якуб омекна ("Прав си, татко")

Досега смятах, че Якуб се е предоверил на въпросната спедиторска фирма, че не я е проучил достатъчно добре, но вече го подозирам в умисъл, че съзнателно е постъпил така, за да подлее вода на семейството си затова, че като син на Зия, винаги е бил на второ място след брат си.
Така де - хем да им отмъсти, хем да излезе чист и никой да не го закача за нищо. Ни лук ял, ни лук мирисал...

Зия обаче е проницателен човек с богат опит, и първото което му дойде наум когато ги отведоха в ареста, беше че Якуб е отговорен за всичко това, по простата причина че той е намерил тази спедиторска фирма и без да се допита до никого, е взел еднолично решение да работи с нея.
Нали помните как Зия го хвана за реверите в полицейското управление. Якуб естествено отричаше, твърдеше че фирмата изглеждала много надежда и сигурна, но Зия не е човек когото могат да заблудят ей така...

Последна редакция: чт, 14 апр 2016, 13:36 от krem-karamel

# 727
Бащата на Керем не го дават вече.
Не му простиха нито Керем , нито Мерием.И си мисля че Мерием го направи само  заради Керем- той категорично откаьа да прости
Колкото до това защо не се връщат в Хатай си мисля че там ще са още по зле, защото май освен да работят за Йоеукхан друго няма.
А и там ше ги намерят много по лесно и Йорукхан а и Максуд.

# 728
# 729
Цитат
Досега смятах, че Якуб се е предоверил на въпросната спедиторска фирма, че не я е проучил достатъчно добре, но вече го подозирам в умисъл, че съзнателно е постъпил така, за да подлее вода на семейството си затова, че винаги е бил на второ място като син след брат си.

Предполагам, че си спомняте, че Харун в един от предишните епизоди донесе куфарче с пари на Якуп. Якуп го отвори и си прибра паричките. Тогава Харун му каза, че ако той е добре и Якуп ще е добре. Нямам спомен дали якуп знаеше, че Харун се занимава с мръсни сделки, но би трябвало да му светне, след като му носят куфарче с пари.
Но това е целта на Якуп - да съсипе семейния бизнес и да стовари за това вината на Кахраман, за да блесне той. Сега Якуп ще вкара и дъщеря си Джанан в тази игра. Двамата ще се съсипят новия бизнес на холдинга по предложение на Кахраман еко земеделието.

И на мен не ми харесва, че се отклониха от основната сюжетна линия сурогатното майчинство...защото в момента такова няма.

Керем с всеки следващ епизод губи първоначалния образ и става отмъстителен и зъл. Не очаква Елиф да му отговори с взаимност...Очакванията му са някога и тя да се влюби в него. Почти еднотипни образи са Максут и Керем. На преден план са тяхните чувства, без значение какво чувства и иска Елиф.
А, че Къймет си играе с чувствата на Керем, скоро ще се убедим. Самата тя ще признае, че никога не би допуснала Керем да се ожени за Елиф. Керем й беше необходим Кахраман да се откаже от Елиф и брака му с Дафа да продължи както преди....

# 730
# 731
# 732
# 733
Бризче да помогна да свършим темата и да пуснеш линк за новата, която вече си пуснала....за да не заключат една от двете...

# 734

Общи условия

Активация на акаунт