Непланирана бременост

• 4 786
  • 51
  •   1
Отговори
# 45
  • София - Варна
Е, нямах предвид чак това.  Mr. Green

# 46
# 47
Мъжът ти като е инженер защо ще ходи да работи обща работа, а не по специалнистта? Едно такова образование е супер ценно и може много да му повиши доходите. В България може да не се цени много, но на запад е съвсем различно. По-добре да с и потърси колкото се може по-квалифицирана работа, защото в нея с времето се расте нагоре.
Едно дете може да бъде двигател и мотивация за страшно много подобрения в живота и човек открива на колко неща е способен, дето не си ги е мислил преди това.

# 48
Може да няма опит.

# 49
Всеки в началото няма опит. Важни е да се започне. Тази професия дава много перспектива за по-нататък.

# 50
Мъжът ти като е инженер защо ще ходи да работи обща работа, а не по специалнистта? Едно такова образование е супер ценно и може много да му повиши доходите. В България може да не се цени много, но на запад е съвсем различно. По-добре да с и потърси колкото се може по-квалифицирана работа, защото в нея с времето се расте нагоре.
Едно дете може да бъде двигател и мотивация за страшно много подобрения в живота и човек открива на колко неща е способен, дето не си ги е мислил преди това.
Няма как да работи по специалността си, при положение, че дори не знае език. Затова казах, че при най-добрия случай може да започне по-квалифицирана работа след 2 години в чужбина. Така е детето е стимул, но все пак не си правим илюзии, че ще отиде там и примерно на 6-я месец ще почне като инженер. Няма как да стане според мен. Ние сме реалисти. Обичаме да гледаме нещата от най-лошия вариант, за да сме максимално подготвени. Все пак имаме дете и второ на път, така че излишните и непремерени рискове не са за нас.

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 14:26 от stella30

# 51
  • Враца
Здравей, Стела! Изчетох оттук-оттам темата, която си публикувала. Според ме отговорите на другите мами, макар и съвсем добронамерени, могат още повече да те объркат. Това е решение, което вие двамата със съпруга ти трябва да вземете и най-добре е да се вслушвате само в сърцето и разума си.
Не че това ще те успокои, но ще ти кажа, че аз изпаднах в същото положение. Пазим се с презервативи и най-неочаквано се оказвам бременна. Може на някой да звучи глупаво - но това е положението. С тази разлика, че ние имаме 2 деца. Трето никога не сме планирали. На нас с моя мъж ни трябваше точно 1 ден, за да решим, че искаме трето дете. Като взехме решението ми олекна, сега се чувствам щастлива, вълнуват ме нещата покрай бременността. От финансова гледна точка не сме процъфтели - аз съм учителка, мъжът ми работи във фирма за дограма. В момента обсъждаме какви са вариантите да сложим детско креватче в спалнята, защото няма никакво място. Без да съм прекалено религиозна (да не си помислиш, че съм от някоя секта) гледам на тази ситуация като на: това са намеренията на Бог за мен. На някои хора Господ изпраща болести, нещастия и какви ли не трудности, а мен е избрал да ме дари с най-големия дар. Сега, когато вечер искам да си почивам, а децата ми си скат своето внимание и се чувствам уморена, се чудя не е ли това голяма лъжица за моята уста. Но много бързо си отговарям: не, не е, щом сме заедно и се обичаме, ще се справим. Simple Smile
Малко дълго стана...
Та, исках да кажа, че аз взех единственото правилно решение за мен. Каквото и да бъде твоето решение, трябва да си сигурна, че ти ще го чувстваш като правилно, че то ще доведе до вътрешен мир и спокойствие.
Желая ти от сърце да намериш своето решение!

Общи условия

Активация на акаунт