Септемврийче чака пролетта да види колко шарен е света! тема №5

• 35 735
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Момичета, ние нали за първи път сме със запушено носле, та снощих взехме съвсем обикновена помпа да пробвам да й изсмукавам секретчетата. Е, никакъв успех.  Слагам преди това физ. р-р, изчаквам и нищооо. Ако някой може да сподели успешен опит ще бъда благодарна. Иначе на този етап няма температура, няма кашлица и не мисля да я водя по лекари.
И аз признавам помпа само за прахосмукачка.Докато си я  набавиш пробвай да го оставиш по корем и той като забива глава ще издуха сам сополките.
Момичета, как се чувстват бебоците в летния кош? Харесва ли им? Тези дни ще пробвам вече нашия, само да намеря дъждобрана и покривалото за крака, за да няма изненади с това променливо време.

Захранването протича много добре, не стигат определените от мен лъжички  Mr. Green и чака за още. Но като направи бррр с пълна уста всичко става в пюре.  Grinning Пълна забава, знаех си аз.  Joy

viky_v, доста е наддал, как го правите.  Grinning
Поли, аз само с помпа и Стеримар съм действала. Моята е такава, не е от тези за прахосмукачка.
Ние сме с летен кош от доста време вече и ни е  много кеф  в него,гледаме,раглеждаме всичко,като заспи пускам на  зад  и готово:)
А за единя килограм....ами похапваме си добре ние.онзи ден описах на някоя от вас какво давам за ядене колко и кога Grinning
Забравих преди да  напиша  какво ми каза педиатърката като я  питах за  проходилка.Когато се научи да седи стабилно тогава да  го слагам,защото ще  му се  изкриви гръбнака и ще  го боли след  години.Каза  само бънджи за сега.

# 631
 Вики, а обясни ли ти логиката за бънджито защо може, че аз не я виждам, като се има предвид какво е казала за проходилката?  newsm78
Мами, само аз ли си слагам детето в проходилка? Както писах, ние ходихме на ортопед скоро, при Алексиев и той каза, че няма проблем да я слагам в проходилка или седнала, колкото иска тя дълго, каза, че нямало риск. Тя е вече на шест месеца и 18 дена. аз почнах да я слагам по няколко пъти на ден от около десет дена.

# 632
И аз ще го слагам, но просто сме по - малки от вас.

# 633
Вики, а обясни ли ти логиката за бънджито защо може, че аз не я виждам, като се има предвид какво е казала за проходилката?  newsm78
Мами, само аз ли си слагам детето в проходилка? Както писах, ние ходихме на ортопед скоро, при Алексиев и той каза, че няма проблем да я слагам в проходилка или седнала, колкото иска тя дълго, каза, че нямало риск. Тя е вече на шест месеца и 18 дена. аз почнах да я слагам по няколко пъти на ден от около десет дена.
На нас също ни казаха бънджи - да, проходилка - не. Фатката била бънджито да се настрои така, че бебето да стъпва само на пръсти, а не с цяло краче. Не знам колко е вярно.

# 634
  • София
На моето бебе лятната седалка му хареса, но не спи... Направо се побърквам вече. Преди спеше в количката и на ръце, сега остана само на ръце. Това за спането през деня, нощем спи в креватчето. Незнам какво да правя вече. Днес цял ден и пюре не ще, само суче.

# 635
Период е, ще премине. И моята бебка има периоди дето дни на ред спи по 15-20мин на ден. След време от самосебеси започва да поспива по някой друг час ... Стискай зъби и чакай.

Момичета, чудя се къде да ходим на ортопед. Този д-р Драганов, на който си разменяхте номера, някое свето ли е, препоръчвате ли го, кой ви каза за него?

# 636
Уж е светило, обаче е адски арогантен.
Питай го за бънджи или проходилка да видиш, българките сме били прости и мързеливи и затова сме го слагали, трябвало бебето да си има кът на пода и там само да се учи на всичко. Crazy

# 637
Ще се изкажа относно бънджито. Аз много държах да купя такова нещо на детето, но той милия иска да ходи и въобще не възприема скачането. Има бънджита, които се водят от 4-ти месец и някак си са като гащи и се захващат под мишниците и не натоварват кръста (така поне се води). Моя позната ползваше, а малкия не можеше да си държи кръста стабилно, но в бънджито си изкарваше най-малко по половин час.

# 638
Уж е светило, обаче е адски арогантен.
Питай го за бънджи или проходилка да видиш, българките сме били прости и мързеливи и затова сме го слагали, трябвало бебето да си има кът на пода и там само да се учи на всичко. Crazy
Аз заради това не отидох при него  Sick

# 639
Вики, а обясни ли ти логиката за бънджито защо може, че аз не я виждам, като се има предвид какво е казала за проходилката?  newsm78
hello, ние сме редовни в проходилката от бая време, вече хвърчи със засилка от край до край из стаята. И се изправя само, и премята от гръб на коремче и наопаки.  bouquet bouquet bouquet

# 640
  • Северо=Западналия край
Лисил, aз също го слaгaм в проходилкa от еднa седмицa, в бънджи също. Но въобще не мърдa с нея, седи си и се зaнимaвa с игрaчките от тaблaтa и, a в бънджито сaмо се люлее. Бързо му омръзвa, мaкaр че бaтко му го вози (бутa) с проходилкaтa из цялaтa стaя. Ние не можем още дa седим сaми нито дa се изпрaвяме, може би ще дойде скоро и този момент и тогaвa ще му е по интересно с проходилкaтa.

# 641
  • Пловдив
Нашият ортопед ми забрани проходилка - обяснението: стъпването на цяло стъпало още на такава възраст влияе зле на ставите на краката и може да доведе до тяхното изкривяване от коляното надолу, още по-непрепоръчително е, ако детето е по-едро. При бънджито не било така, защото то там се оттласква от земята с пръстите на краката, не стъпва на нея.
Чета, че други ортопеди пък препоръчват. Божеее, може да се побърка човек кой да слуша  newsm78  #Crazy

# 642
Значи не съм само аз  Peace
Да вземат да се разберат помежду си тия ортопеди, че аман !  Sick
Аз пък не съм много съгласна, защото и в проходилката, и в бънджито тежестта пада на чатала на бебка. Като е в проходилката се привдижва, като стъпва съвсем леко и се изтласква, изобщо тежестта й не е изцяло на крачетата  като на голям човек.
Онли, какво каза педи за резултатите от изследванията?
А вашите бебчета гукат ли още? Моята бебка в един период доста гукаше, а сега много рядко, само си мрънка леко и прави много често балончета с уста и "брррр"  Heart Eyes

# 643
И Макси има зъбче вече, долу в ляво. Не беше неспокоен през нощта, дано всички избият така. Praynig

Люсил, каза, че са ок и референтните стойности за бебета са други.
Гука, вика, крещи, казва а-гууу, да-да, брррр и разни такива. Общо взето много нарежда и приказва.
Основната причина да ставам нощем е, че той като се събуди си е изпуснал бибата и започва да приказва, а след малко приказването преминава в жизнерадостни викове и крясъци. А се притеснявам че освен нас, и съседите го чуват. Embarassed

Рядко го подпирам с възглавници, слагам го в столчето за хранене или в един барбарон с дупки за краката. Вчера за малко го сложих седнал на дивана и останах приятно изненадана, че седи седнал и се подпира на ръце за 1-2 минути.
Вчера цял ден не беше акал и аз му направих каша на Слънчо и сложих вътре пюре от сини сливи. Вечерта много плака и го изаках с термометъра, адски твърдо беше и в началото на акото имаше капка кръв. Според мен му се е сцепило малко.
Днес сутринта ака, но без рев или друго.
И сега се чудя тая каша какво да я правя? newsm78

# 644
  • София
А като започнат да се изправят самички и да се разхождат с опора скоро, как ще ги спрем да не стъпват с цялата си тежест и на цяло ходило? Всяко дете според мен е различно и си знае какво може да понесе като натоварване тялото му. Аз го слагам на бънджи и той много се радва и подскача. Проходилка няма да купувам, просто защото ми се струват много големи, а у нас не е много широко.

За гукането - започна от няколко дни много да приказва. Преди беше доста мълчалив и само ми се усмихваше и ми викаше ей. А преди това имахме за кратко гукане тип - нгъ, агу, ауу, обаче буквално премина за около седмица-две и после само "ейй". Сега вика - да-да, га-га, те-те, ба, ка-ка, обаче мама не иска да каже и това е Simple Smile А ММ си въобразява, че казва тате и се хвали навсякъде. Няма да му разбивам илюзиите  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт