Септемврийче чака пролетта да види колко шарен е света! тема №5

• 35 842
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
Ох. Добре се посмях, момичета  Laughing

# 151
Леле, не е ли рано дори за две кристалчета сол, детският организъм не може да преработва солта, нужно му е 1мг сол, която се набавя от кърмата и т.н.  И заради това не се дава сол май до годинка, пък камо ли за масло, то е с краве мляко все пак, което се въвежда доста по-късно или бъркам??

# 152
Леле, не е ли рано дори за две кристалчета сол, детският организъм не може да преработва солта, нужно му е 1мг сол, която се набавя от кърмата и т.н.  И заради това не се дава сол май до годинка, пък камо ли за масло, то е с краве мляко все пак, което се въвежда доста по-късно или бъркам??

Говорила съм и с други мами, които също добавят по малко масло и няма никакъв проблем. А солта не ме притеснява. Такова количество е, че не бива да го мисля. На 150 гр., едно кристалче.  Дано да не греша, но явно всеки педиатър си има свое виждане за нещата. Моята даже каза, че имало и вариант да се започне с каша, но предвид нашето добро наддаване да започнем със зеленчуци.

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 17:40 от PoliT

# 153
Jencheto, а ти заместила ли си хранене вече? А по колко пюре изяжда?
И аз почнах на 5 месеца и 11 дни, въвеждам всичко по три дни.
За кашите- давам оризова безмлечна на Хипп с АМ и смесена с пюре.
За житото-вчера писах, че на мен много ми се увеличава кърмата от него, но и аз ям по много, но се притеснявам дали да усилва газовете на бебка, че и без това се буди орез час нощем и май ще го спра житото.
Аз краве мляко няма да давам скоро със сигурност, било то и в масло.

# 154
Аз нямам намерение да добавям сол, захар, масло.. Ама всеки си знае и си решава.
Иначе мнението на педиатърката го взимам под внимание, но си правя каквото си знам.  Mr. Green
На мен не ми е казала така за солта де, по принцип говоря.

Днес започнахме захранване, само се мръщеше и не искаше.. Confused

# 155
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз нямам намерение да добавям сол, захар, масло.. Ама всеки си знае и си решава.
Иначе мнението на педиатърката го взимам под внимание, но си правя каквото си знам.  Mr. Green
На мен не ми е казала така за солта де, по принцип говоря.

Днес започнахме захранване, само се мръщеше и не искаше.. Confused

И аз съм така.Сол и захар минимум до годинка няма да давам изобщо.Бебетата си набавят необходимите соли от зеленчуците.
Масло чак като дойде ред за попарата.
При мен малкият се мръщеше като давах чисто пюре.Сега като го разреждам с малко АМ яде с кеф и зяпа широко  Mr. Green

# 156
  • София
Сол не съм давала до годинката преди, няма да давам и сега, както и захар. За масло също е рано, то все пак е от мляко. Аз захраних преди три седмици, след още една мисля да капвам зехтин в пюрвтата за мазнина.

# 157
  • Пловдив
Ами аз да ви кажа всичко, което ви притеснява, съм го дала вече  Blush Масло сложих в картофеното пюре още първия път, като го правих ... колко сложих - на око, малко ... какво масло - нормално, от магазина ... после не съм слагала, но не защото не искам, ами забравям, не съм страхотен кулинар  Sunglasses Сол бях сложила пак веднъж мъничко, че ми беше доста безвкусно пюрето, а чайчетата и водичката й /в началото/ ги подслаждам със захар, макар и не всеки път. Първо й ги давам без и ако видя, че се мръщи, овкусявам. Никога не давам на беба храна, която на мен ми е безвкусна и неприятна.
Мисля си, че не бива толкова стриктно да се спазват всички правила на захранването, точно, защото всеки педиатър е с различен възглед по въпроса ... което какво значи, че може да захраниш и така, и така, и винаги ще е правилно. И ако бебо има някаква алергия, предразположен е към такава, и много да го пазиш, пак ще си я прояви. Което не значи да я подкараме през просото, но в умерени дози всичко е позволено и хубаво.  Simple Smile

# 158
  • София
Аз смятам, че за бебетата трябва да сме доста стриктни какво даваме. Техния организъм не е готов да обработва повечето от храните. Солта затормозява бъбреците, захарта не може да се обработи и може да стане храна за вредни бактерии в организма. Аз лично не мога да се съглася, че всички методи на захранване са правилни. Самите ние сме захранени неправилно и вероятно това е корена на повечето ни здравословни проблеми днес. А едва ли тук има някой който да каже - аз нямам никакви проблеми със здравето. А относно алергиите - те са отговор на неправилно функциониращата имунна система. А някъде бях чела, че 75% от имунната система е в червата. Всяко нещо, за което бебешкият организъм не е готов, води до нарушаване на чревната микрофлора. Неслучайно алергиите се наричат болестта на 20-ти век. Дали защото поколения наред са захранвани все "правилно".
Надявам се нашите бебчета да са много по-здрави от нас и да нямат проблемите, с които сме се сблъсквали ние.

# 159
Пак аз, да се оплаквам от непиенето на течности. Не се притеснявам от обезводняване, обаче много трудно ака. Много е твърдо, ама много. Утре ще звъня на лекарката да ми даде акъл някакъв. Сини сливи и круши приема на пюре, ама не виждам кой знае какъв ефект. Май ще започна да му давам вода с лъжица или спринцовка. То аман вече.
И друго да питам, като го гушна изправен и понякога си клати главата и гръбчето, все едно е нестабилен. Дали е нормално?

# 160
  • София
Пак аз, да се оплаквам от непиенето на течности. Не се притеснявам от обезводняване, обаче много трудно ака. Много е твърдо, ама много. Утре ще звъня на лекарката да ми даде акъл някакъв. Сини сливи и круши приема на пюре, ама не виждам кой знае какъв ефект. Май ще започна да му давам вода с лъжица или спринцовка. То аман вече.
И друго да питам, като го гушна изправен и понякога си клати главата и гръбчето, все едно е нестабилен. Дали е нормално?
И моят мъник започна да ака по-твърдо като въведох морков. Акаше всеки ден, но се налагаше да го изаквам със свиване на крачетата и масаж на коремчето. Оправи се от сини сливи - реших да ги въведа и на третия ден започна пак да ака мекичко. Ти обаче си писала, че вече си пробвала и няма ефект. Колко продължително ги дава? Може би дейстрат с натрупване. И при него първите два дни все още си беше по-твърдо. Иначе и той не иска вода Sad И аз се бях притеснила, но нали си е добре, не го мъча. Просто предлагам и той като разбере, че е вода и плюе или се задавя малко ако не успее да изплюе.
И малкия понякога си клати гръбчето, ако съм го гушнала изправян и съм сложила само ръка под дупето и няма опора на гръбчето. Те са още малки да се държат стабилно. Мисля, че като се  научат да седят стабилно на дупе самички, тогава няма да се клатят така.

# 161
  • Драгоман
Jencheto, а ти заместила ли си хранене вече? А по колко пюре изяжда?
И аз почнах на 5 месеца и 11 дни, въвеждам всичко по три дни.
За кашите- давам оризова безмлечна на Хипп с АМ и смесена с пюре.
За житото-вчера писах, че на мен много ми се увеличава кърмата от него, но и аз ям по много, но се притеснявам дали да усилва газовете на бебка, че и без това се буди орез час нощем и май ще го спра житото.
Аз краве мляко няма да давам скоро със сигурност, било то и в масло.
Не съм заместила хранене. Бебетата е добре след пюрето да се дохранват с мляко/кърма, ако желаят до 1г. Чак до годинка не мисля да е, но поне до 8м като вече ще има повечко въведени продукти. Днес сварих 1 малък картоф и 2 малки морковчета. И всичко си изяде, после се нацока. За солта - засега не слагам, но преди годинката ще слагам помалко, и с каката така съм правила. То и физ р-р ни е солена вода, а постоянно я слагаме в нослетата. Мойта като е толкова често хремава по 3-4 мл на ден си поглъща. За маслото - още е рано, но като цяло беше от първите неща, които въведох с каката след зеленчуци, плодове и оризова каша. Значи да е било може биии в края на 7ми м.

# 162
И аз ще захранвам с оризова каша. Иначе цяло хранене изяжда по едно пюре 125 гр. На Хипп, по съвет на педиатъра. А вие по колко адаптирано мляко пиете? Ние 150 вода с 5 лъжици става някъде 160 мл. А вода и ние пием само по 40-50 мл, ама със зор.

# 163
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз смятам, че за бебетата трябва да сме доста стриктни какво даваме. Техния организъм не е готов да обработва повечето от храните. Солта затормозява бъбреците, захарта не може да се обработи и може да стане храна за вредни бактерии в организма. Аз лично не мога да се съглася, че всички методи на захранване са правилни. Самите ние сме захранени неправилно и вероятно това е корена на повечето ни здравословни проблеми днес. А едва ли тук има някой който да каже - аз нямам никакви проблеми със здравето. А относно алергиите - те са отговор на неправилно функциониращата имунна система. А някъде бях чела, че 75% от имунната система е в червата. Всяко нещо, за което бебешкият организъм не е готов, води до нарушаване на чревната микрофлора. Неслучайно алергиите се наричат болестта на 20-ти век. Дали защото поколения наред са захранвани все "правилно".
Надявам се нашите бебчета да са много по-здрави от нас и да нямат проблемите, с които сме се сблъсквали ние.
Напълно съм съгласна и по-добре нямаше да го напиша, но всеки си преценя.
Водата и при нас не се пие по много, но приема.

# 164
  • Пловдив
Съгласна съм с вас, но донякъде - не съм съгласна, че болестите на "днешните хора" се дължат на грешното захранване, а на променените условия ня живот /мръсен въздух, стрес, вредни химикали в храната - тях трябва да се стремим да избягваме и тъй като не можем на 100% поне да ги минимизираме. А че "новата" медицина отрича всичко старо си е очевиден факт ... като чета в нета. Така "новото поколение лекари" ми бяха препоръчали да не давам вода /появи се млечница/, да давам двете гърди на ядене и да държа не повече от 10 мин на всяка да не би да разширя коремчето на беба /оставаше гладна/. Като започнах по стария начин и нещата се оправиха. За моето дете са "вярни" едни неща, за други - други. Нормално. Точно за това всичко е индивидуално. Преди са ги отказвале от нощното хранене с вода, при мен не става - ето как използвам неща от старото и новото време и двата подхода са ми полезни в определени ситуации.
Не съм имала предвид да не бъдем стриктни в грижата за децата - разбира се, най-важното е тяхното здраве и комфорт, но апелирам към по-умерена стерилност в това отношение. Давам примери: приятелка бдеше над детето си като орлица - то ядеше "каквото трябва", не пипаше "каквото не трябва", всеки път й миеше ръцете, преди да хапне нещо, не я извеждаше навъв, ако "времето не позволява", отглеждаше я по книга и сега малката е постоянно болна и много тежко се справя с всяко неразположение. Друга приятелка си позволяваше големи волности и детето й пращи от здраве.
Всеки е програмиран още от раждането си - здраве, имунна система, късмет и т.н. Можем да влияем в малка степен.
И да - аз съм здрава, нямам никакви алергии, мъжа ми също, родителите ни, баба ми и дядо ми са даже по-здрави и от родителите ми.
Така че моето мнение е, че стига да не се минава в крайности, нито едно поведение и грижа към детето не е грешна, просто различна. Аз не мога да живея по книга и да вкарвам себе си и детето в измислени рамки  Naughty  Peace И тук всички мами сте ми много полезни точно заради това - "срещам" различни гледни точки е мога да припозная себе си тук или там и да преценя как да действам ... за което сърдечно благодаря  bouquet  Hug
Дано съм била ясна  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт