Септемврийче чака пролетта да види колко шарен е света! тема №5

• 35 772
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
Първата 4-5 дни, след това по 3 дни.

За зъби давам Калгел, взех и Дентинокс да имам.

# 586
  • Пловдив
Май само аз се мотам по една седмица с новата храна. Четох някъде такава статия за захранването, а докторката не я питах колко дни да въвеждам новата храна.

# 587
Точно, защото и аз имам спомени за толкова дни за въвеждане питам. Някъде пише първата дори 10 дена, следващите по 3-5 дена.

# 588
  • София
Май само аз се мотам по една седмица с новата храна. Четох някъде такава статия за захранването, а докторката не я питах колко дни да въвеждам новата храна.
И аз по една седмица въвеждам нова храна.

# 589
Момичета, някоя от вас бее писала че е ходила при Драганов в поликлиниката на ВМА. Какъв е телефона за записване на час там?

Ние ходихме при него, но по-късничко ще мога да ти напиша номера. Надявам се,че не е проблем!

0898503010  кабинет 111
Момичета, за какво ходите при този доктор?

# 590
Малкият през деня вече не иска да заспива сам и го приспивам на ръце. Мислих си, че са зъби, но май съм в грешка. За сега през нощта си спи. Прави паузи от по 8-9 часа. Но си мисля да взема гелче за венците да пробвам.
И тиквата на Гербер не му хареса, а аз на нея разчитах да си ака сам. Сега се чудя да въведа ли някой плод  newsm78
Намери домашна тиква и си вари - много я харесват.

# 591
И аз по 5 дни въвеждам, че нещо все има обривчета и гледам да е по-внимателно.

Днес бяхме на консултация - 7600гр(+600), 66,5см(+2). Сложиха и 3ти прием на Синфлорикса, а Пентаксим остана за следващия месец.
Посъветва ме да въведа оризова каша за следобед и месо да започнем след 2 седмици. С плодовете и жълтъка ще изчакаме заради склонността и да се обрива.
Каза ми, че авокадо мога да давам със зеленчуците и мисля да го направя скоро Simple Smile

А, оризовата каша и тя ли се въвежда по малко в началото и постепенно се увеличава като зеленчуците?

Последна редакция: пн, 21 мар 2016, 16:02 от ekumcheva

# 592
Момичета, някоя от вас бее писала че е ходила при Драганов в поликлиниката на ВМА. Какъв е телефона за записване на час там?

Ние ходихме при него, но по-късничко ще мога да ти напиша номера. Надявам се,че не е проблем!

0898503010  кабинет 111
Момичета, за какво ходите при този доктор?

Ортопед

# 593
Аз въвеждам почти всичко по три дена, само няколко неща по повече дни съм ги въвела. Аз оризова каша въведох като останалите неща, по няколко лъжички в началото, не знам дали така се прави. А утре ще въведа царевична.
ЕКумчева, ти от колко време захранваш? Питам заради месото, защото не знам кога да го въведа, моята педиатърка и дума не обели за захранването, а се захранваме вече над един месец...
И друго - с готови пюрета ли ще въвеждате месото? Аз им четох етикетиъе и съм в шок, защото месото в тях е макс 40%, това нормално ли е? Не знам какво да правя, домашно месо нямам, а пюретата не ми вдъхват доверие.. Вие как ще процедирате с месото?
И друго все се каня да ви питам - бабите и дядовците ви, които живеят в същия град, колко често в месеца идват да виждат бебчетата?

# 594
  • Северо=Западналия край
Аз въвеждам почти всичко по три дена, само няколко неща по повече дни съм ги въвела. Аз оризова каша въведох като останалите неща, по няколко лъжички в началото, не знам дали така се прави. А утре ще въведа царевична.
ЕКумчева, ти от колко време захранваш? Питам заради месото, защото не знам кога да го въведа, моята педиатърка и дума не обели за захранването, а се захранваме вече над един месец...
И друго - с готови пюрета ли ще въвеждате месото? Аз им четох етикетиъе и съм в шок, защото месото в тях е макс 40%, това нормално ли е? Не знам какво да правя, домашно месо нямам, а пюретата не ми вдъхват доверие.. Вие как ще процедирате с месото?
И друго все се каня да ви питам - бабите и дядовците ви, които живеят в същия град, колко често в месеца идват да виждат бебчетата?
Лусил, аз от два дни почнах месото, педиатъра ми каза че не е необходимо да се захранва с него по няколко лъжички, направо каза да давам цялото бурканчето от първия ден като започна този месец с пилешко и телешко. Аз взех готови пюрета защото още не съм пробвала да пасирам домашно месо, а и нямам. Не се притеснявай че на етикета пише само 40% или по малко, то в едно бурканче от 190гр няма как да има 100% месо. Някъде имаше табличка колко месо е нужно за бебето според възрастта, но в момента не мога да я намеря да ти покажа. За едно бурканче домашно пюре знам, че се добавя едно кубче месо /като от формичката за лед/ и другото съдържание си е зеленчук. Така, че давай смело, няма нужда да е само месно пюрето.
За баби и дядовци - ами моята майка си е всеки ден при мен, почти не пропуска да дойде, но тя обожава малкия и не трае да не го види. Виж за свекърите - там положението е "официално", рядко идват въпреки че са в същия град, но ние ходим един път седмично при тях да ни видят.

Аз да питам мамите които вече дават месо - колко пъти в седмицата трябва пюрето да е месно? Всеки ден ли, през ден ли.... това забравих да питам педиатъра. newsm78

# 595
Момичета, моля да ме извините, но искам да ви задам няколко въпроса. Напоследък съм доста объркана и започнах да си мисля, че не гледам правилно детето си. Постоянно ми прехвърчат думи от различни хора и съвсем не знам какво правя.
1.Колко пъти в денонощие се храните и по колко мл? Аз го хранех 6 пъти, но гледам след пюрето не огладнява бързо, но за да сме по график му давах мляко, когато му дойде времето. Той никога не отказва мляко. Взех да се чудя да му давам ли 5 пъти вече????
2. Всеки нов зеленчук ли въвеждате с по няколко лъжички? Аз само първия път,от там насетне по цяло бурканче.
3. Колко пюре дават мамите, които са заместили изцяло обедното хранене?
4. Ние явно ще сме проблемни на тема алергии към храна. Кои зеленчуци трябва да задържа? Купила съм пащърнак, броколи, спанак, но имам и микс с грах, карфиол и капия.
Извинявам се още веднъж за въпросите, но на вас разчитам най- много.
Ekumcheva, какви пъпки имате? Ние сме с червени и сухи като шкурка.

# 596
Ние днес правихме кръв и урина за профилактичните изследвания.
Има разминаване от референтните стойности и съм доста притеснена. Левкоцитите са леко завишени, 11 са, при горна граница 10,5. Лимфоцитите са 7,6 при горна граница 4, лимфоцити % 68,8, при горна граница 48, гранулоцити в % 24,9 при долна граница 51, хематокрит 36,9 при долна граница 40, тромбоцити 574 при горна граница 440.
Това се референтни стойности за голям човек, но никъде не намирам за бебе. Sad

# 597
  • Северо=Западналия край
Жулиета, тук сме за да обменяме опит, не се притеснявай да питаш, но си преценявай сама за твоето дете. Щом си му е добре и си пие и мляко не виждам причина да го спираш. А иначе по въпросите ти:
1.Колко пъти в денонощие се храните и по колко мл? Аз го хранех 6 пъти, но гледам след пюрето не огладнява бързо, но за да сме по график му давах мляко, когато му дойде времето. Той никога не отказва мляко. Взех да се чудя да му давам ли 5 пъти вече???? - ние сме от втория месец с 5 хранения, като от няколко дни вече давам по 200мл АМ
2. Всеки нов зеленчук ли въвеждате с по няколко лъжички? Аз само първия път,от там насетне по цяло бурканче. - всички зеленчуци съм давала по три четири лъжички първите два дни и после цяло бурканче
3. Колко пюре дават мамите, които са заместили изцяло обедното хранене? - по 190 гр
4. Ние явно ще сме проблемни на тема алергии към храна. Кои зеленчуци трябва да задържа? Купила съм пащърнак, броколи, спанак, но имам и микс с грах, карфиол и капия. - за алергиите ще ти постна един цитат на който наскоро попаднах в един форум . "Като причинители за възникване на алергична реакция (алергени) са били уточнени следните храни:
• тестени произведения на основата на пшеница и царевица
• прясно мляко (особено краве) и млечни продукти
• кафе, чай, какао, шоколад
• яйца
• плодове - ягоди, малини, мъхести плодове
• цитрусови плодове- лимони, киви, портокали
• фьстъци, ядки, бадеми
• риби, раци, миди, скариди
• соя, боб, грах, леща
• репички, зеле, магданоз
• целина (керевиз), хрян
• чесън, домати, картофи (рядко).
Най-често срещана е алергичната реакция спрямо млякото, яйцата, рибата, скаридите и целината. Доказано е, че пшеницата предизвиква 60 % алергични реакции, а медът едва 2 %.
Кравето мляко съдържа няколко алергена:
• лакталбумин
• лактоглобулин
• казеин
• серумен албумин
• имуноглобулин. "

# 598
5-6 хранения имаме на ден, едно от които е зеленч. пюре към 130-140гр.
3 дни въвеждам нови храни. Ако детето ти има алергии въвеждай повече дни.

# 599
  • София
Лусил, относно месото схемата ми от педиатъра показва,че трябва да го въвеждам 1 ден 5 лъжички, втори 10, трети 15 и така до достигане на съотношение зеленчуци/месо 1:1. Обаче това според мен не е правилно. Ако на обедното хранене дава 180 гр пюре, това означава да дам 90 грама месо. Аз не ям по толкова месо. Аз взимам готови пюрета с 8-10% съдържание на месо и не въвеждам по схемата, а давам директно цялото бурканче, защото месото в него и без това едва ли е повече от 5 лъжички. Месото се дава през ден и се редува един ден зеленчуци с месо, на следващия ден зеленчуци с жълтък. Обаче жълтък ще въведа чак на навършени 7 месеца. Когато дам ново месо, изчаквам една седмица за реакция и чак тогава давам друг вид. Дотук съм въвела пуешко. Тази седмица въвеждам заешко. После пилешко и накрая телешко. То е най-тежко и по съвет на педиатъра (на каката) ще го въведа последно.
Баби имаме в града, но ние ходим да видят децата. Много ни е тясна квартирата - почти може да се каже, че живеем всички в една стая и ако дойде някой настава такъв хаос и такова блъскане ... Надявам се скоро да се промени това. Никой не идва непоканен, а ние избягваме да ги каним заради тясното пространство. И все пак, дори да не беше така, пак не би ми се искало всеки уикенд някой да е около мен. Поне веднъж месечно да сме в спокойна семейна обстановка Simple Smile

Момичета, моля да ме извините, но искам да ви задам няколко въпроса. Напоследък съм доста объркана и започнах да си мисля, че не гледам правилно детето си. Постоянно ми прехвърчат думи от различни хора и съвсем не знам какво правя.
1.Колко пъти в денонощие се храните и по колко мл? Аз го хранех 6 пъти, но гледам след пюрето не огладнява бързо, но за да сме по график му давах мляко, когато му дойде времето. Той никога не отказва мляко. Взех да се чудя да му давам ли 5 пъти вече???? Честно казано различно. Твърдо яде плодово пюре в 10 и зеленчуково в 1. Кърменията са 1 сутрин, две вечер и около 1-2 през нощта.
2. Всеки нов зеленчук ли въвеждате с по няколко лъжички? Аз само първия път,от там насетне по цяло бурканче. Постепенно въведох първите пет основни зеленчука - тиква, картоф, морков, тиквичка, пъщърнак. Оттук нататък няма да въвеждам останалите по схема, но и като ги давам смесени с други, пак няма да е по цяло бурканче от есин вид наведнъж.
3. Колко пюре дават мамите, които са заместили изцяло обедното хранене? 180-190 - толков са пюретата с месо. Без месо, които давам през ден, са по 125 и тогава додавам кърма.
4. Ние явно ще сме проблемни на тема алергии към храна. Кои зеленчуци трябва да задържа? Купила съм пащърнак, броколи, спанак, но имам и микс с грах, карфиол и капия. Тиква, тиквичка, картоф, морклв и пъщърнак се водят позволените за тази възраст. Броколи, карфиол, спанак и грах са по-трудно смилаеми, доколкото съм чувала. Аз обаче дадох и малко карфиол, понеже се съдържаше в един микс от зеленчуци. Нямаше някаква реакция.
Извинявам се още веднъж за въпросите, но на вас разчитам най- много.
Ekumcheva, какви пъпки имате? Ние сме с червени и сухи като шкурка.

Общи условия

Активация на акаунт