ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 33

• 82 074
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Ами какво да си помисли човек като една групичка се занимава основно с това и не само тук? За да влагаш толкова време и енергия, трябва някак да ди подплатен или малко не добре, да си мислиш, че си новия гуру.
 Не може да се сравнява пътуване я страна с неваксинирани, с ежедневен контакт с такива. Несериозно е.
Живея в Гърция, където уж е пожелателно. Ами над 98% е ваксинирането в района, в който живея. Няма нито едно неваксинирано дете в градината на сина ми от 52 деца. За фалшифи картони и дума не може да става, никой няма да си рискува практиката, а и предполагам не се търси. Който желае отива в частно обучение, там не търсят. Педиатърът на децата ми е възрастен, със сериозна практика и за всичките му години ваксини е отказала само една българка, той пък е отказал повече да наблюдава детето й.
Често си задавам въпроса, защо тук няма такава психоза, защо никой не плаши майките, защо не се развяват като довод тежки метали и фарма мафия? Също така как няма случаи на увредени постваксинално деца? Защо деца и възрастни не боледуват от варицела?
 Всеки да си решава за себе си, пропагандата е страшна.
На никого не съм казала да ваксинира.

# 601
  • София
Добре, нямало варицела- ама тя варицелата според теб толкова ли е страшна? Тук в БГ няма задължителна ваксина срещу варицела, и всяка година в детските градини го има този вирус, пък никой не се плаши толкова от него. В нашата детска градина само едно дете се разболя от групата, независимо, че и другите бяха в контакт с него. Въпрос на имунитет. Но, бас да държа, че ако въведат задължителна ваксина срещу варицела в БГ, то има ли някой болен от нея, ще се всява страх и паника- същото като с морбилито...

# 602
Не съм казала, че е страшна, а илюстрирам как при масово ваксиниране болестта изчезва, нещо което се пропука в Румъния и Италия, и то точно по вина на анти движенията.
 Варицелата също може да направи усложнения и да бъде животозастрашаваща, ако помните наскоро случая с детето от Бургас, за което пратиха хеликоптер. Както може да се притеснява човек, че детето му може да е едно към няколко хиляди реагирало на ваксина, така може и с болести като варицела, на пръв поглед безобидни.
В Бг календара няма да влезе спокойно, няма кой да я плати за задължителна.

# 603
  • София - Рим и обратно
Да, в Италия се пропука, ама да ги видиш на каква опашка се бяха извили посред почивни дни пред спешните центрове, всички пишман антиваксъри, след като опря ножа до кокала. Понеже там някой питаше дали сме щели да си пускаме децата в "западна европа", моето всяка ваканция си е при баба си в Италия, но не - не ме притеснява това, понеже виждам, че и антиваксърите им там се ваксинираха под строй вече  hahaha. Никой не е толкова луд като нашенските супер нови маминки.

# 604
  • София
Нали разбирате, че една зараза, един вирус, може да дойде от един неваксиниран, дори останалите 99% да са ваксинирани. Според мен колективният имунитет е утопия и нещо непостижимо, особено в съвременното общество, където има постоянно движение на хора. Все пак има лица, освободени от ваксини по медицински показания, тях какво да ги правим- да ги изолираме от обществото ли? Друг е въпросът, че когато общуваш с някой, не го питаш - хей, ти ваксиниран ли си, да не ме заразиш Stop

# 605
  • София - Рим и обратно
Неваксинираните ги пази колективният имунитет, който ти смяташ за утопия, незнайно по какви причини. Ако на 50 % от населението му щукне да не се ваксинира, този 1% неваксинирани поради наистина здравословни причини са изложени на 50 % по-висок риск от заразяване и усложнения. Ама какво ви пука, нали всичко е утопия... Да живее връщането към средновековието и естествения подбор, който явно сте сигурни, че ще преминете невредими.

# 606
  • София
Аз пак ще ти дам примера за варицелата- в групата в детската ни градина имаше само един разболял се от варицела, нищо, че не са ваксинирани срещу варицела.  Е, значи е въпрос не толкова на колективен имунитет, а на естествен такъв Peace

# 607
В семейството на брат ми се разболяха двете деца и майка им, че и усложнения имаха.
Частните примери не са меродавни. Може детето да не е било контактно с другите, когато е било заразно, може да има деца, които са я карали, а това, че сега някой не я е изкарал, изобщо не дава гаранции, че няма да се зарази в бъдеще.
Какъв естествен имунитет като например морбили е 100 % заразно?

# 608
  • София - Рим и обратно
Аз пак ще ти дам примера за варицелата- в групата в детската ни градина имаше само един разболял се от варицела, нищо, че не са ваксинирани срещу варицела.  Е, значи е въпрос не толкова на колективен имунитет, а на естествен такъв Peace
Естествен такъв - но за момента. Сама можеш, ако искаш, да си направиш статистика колко от децата от същата тая група няма НИКОГА да се заразят от варицела, през целия си живот. Мога да ти кажа - от 30, навярно 3-4 няма да я преболедуват жял живот.
Ама това е варицела, да кажем сравнително безобидна. Не можем да кажем същото за морбили, рубеола, туберкулоза, полио, менингит, дифтерия, тетанус....нали?

# 609
  • Пловдив
Рубеолата нали е по-безобидна от варицелата дори?  newsm78
Доколкото знам е опасна само за бременни.
И стига с тая паника за морбилито - винаги е имало "епидемии" в страната, както и останалите шарки.

# 610
Не е паника, а реална заплаха. Като имам едногодишно, неваксинирано как да не ме е страх?

# 611
В семейството на брат ми се разболяха двете деца и майка им, че и усложнения имаха.
Частните примери не са меродавни. Може детето да не е било контактно с другите, когато е било заразно, може да има деца, които са я карали, а това, че сега някой не я е изкарал, изобщо не дава гаранции, че няма да се зарази в бъдеще.
Какъв естествен имунитет като например морбили е 100 % заразно?

Може да е това, но може и да не е това, защото и двете ми деца бяха неколкократно контактни на варицела и не се разболяха... А тези 100% заразност на морбилито и то ли е такова, че ако не го караш сега по-късно някой път можеш да го караш?  hahaha  Ти от къде знаеш кой е имал контакт с морбили и дали всички контактни и неимунизирали са се заразили? 100% в медицината са малко изхвърляне... Не каза на какво основание твърдиш, че в България няма починали от ваксина... Не съм забравила, че ми прескочи въпроса...

Какъв колективен имунитет търсите от продукт, който не създава индивидуален такъв, пак да питам? Да не се повтарям с цитата за Приорикс, те хората нямат доказателства, че е ефективно, вие колективен имунитет му приписахте...   Joy

А ако за 1 дете с варицела е летял хеликоптер, то колко хора си отидоха от усложненията от грип без нищо да лети за тях... А и ваксина има... Кво им пречи да я направят като Синфлорикс с емнайсет щама и да я направят задължителна, м?  Thinking 

Последно, защитниците на зад. ваксини да кажат кога последно си правиха изследвания за антитела и имат ли достатъчно за да не са те самите предпоставка за епидемии от ония всички страшни болести, за които държат децата ни да са ваксинирани... Дискусията е безсмислена иначе...

# 612
Не е паника, а реална заплаха. Като имам едногодишно, неваксинирано как да не ме е страх?

Ти нали беше на място с 99,9% ваксинирано население, от какво те е страх? Ми ние тук в България нямаме колективен имунитет срещу варицела, стой си там по-добре, че сме много опасни по тези земи...

# 613
  • Пловдив
.

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 22:20 от *Бенджи*

# 614
  • Насред хаоса
Брех, платените драскачи са вече 6-7, не е само дианчео, кафето с меда, ами и още един куп псевдо майки, врякащи за задължително ваксинирене... Сигурно освен надник на коментар им бият и по една безплатна ваксина бонус Wink Смешници, ние знаем и ставаме все повече, вашите мазни включвания са без значение, който  родител иска - намира информация и не пита баш лекар за позволение да се откаже от измамните ваксини!  Има толкова източници на информация, че майките, които само тук търсят съвет, наистина не трябва да знаят ни български, ни английски, че да разчитат мнението им да се формира само от един форум, бъкан с платени защитници на ваксините- бизнес за милиарди е това- нормално е да подхвърлят трохици на нещастните драскачи на платени коментарчета, но не знаят, че не само от тук, а от цееелия интернет ни залива информация за вредата на ваксините и е късно да замазват. Айде треснете си още една ваксинка за здраве и се успокойте, че сте си заслужили надничето Wink  
Някакви реални доказателства за твърденията си имаш ли? Визирам глупостите за надника. Щото нали знаеш иначе как се гледа на това?
Що се отнася за това, кой кого ще пита, ок, да не пита лекаря, а кого? Селския ходжа ли? Или надъхалите се до забрава противници на ваксините, които са твърде пристрастни, за да разчита човек, че могат да дадат надеждно мнение. Надеждното мнение изисква баланс между положително и отрицателно, не да виждаш само отрицателното и да подминаваш положителното. И колкото и да ти се иска да изтъкваш отрицателното и да замиташ положителното, пак трябва да има баланс, иначе става фанатизъм. Ама и вие като повечето вегани - като погледнете в една точка, и вече нищо останало не съществува и няма значение.

Общи условия

Активация на акаунт