ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 33

• 82 037
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
От цялата тема, поне откакто я следя, аз получих сух отговор на въпросите си и спрях да задавам, защото трябва сама да се информирам. Това е ясно, но като майки, които уж си помагат взаимно, никой не ми даде надоки къде да търся информация,  на базата на която да езема информирания си избор за ваксините. И така ли тук няма поне една майка, която не ваксинира и праща детето си на държавна ясла и градина, та да ми беше отговорила на въпроса как става това, като неваксинирани деца не се допускат. Ами ако нямам възможност за частна такава, или родителски кооператив, или да си седя в нас да си гледам детето?!  Откакто писах тук преди няколко седмици, се разменят само нападки и то на много "високо" ниво, меко казано е грозно и не прави чест и на двете страни. Да не говорим, че не е от полза за никой като мен.

Информация има в темата, много при това... Това е 33 поред тема за вредата от ваксините, а преди нея имаше още... Една търсачка върши чудесна работа и ще ти излезе какво сме писали през всичките тези години много по-добре от това да повтаряме всичко отново, най-малкото е невъзможно... За онзи въпрос, който съм го потъмнила, ами не става... Ако нямаш възможности не става, но никой от темата не е виновен за това... Виновни са ония, които са измислили и гласували закона така, че ваксините да са задължителни и виновни са от министерство на здравеопазването, които са обвързали ваксините с приема в детски заведения... Отправи си упреците към тях, а не в темата... Тук има много родители на увредени деца, които с огромно желание биха пропуснали всички детски заведения само и само децата им да са здрави и да не се налага да ходят в чужбина за скъпоструващи лечения и лекарства... Много от тези родители, не би сложил ваксини, ако може да върне времето назад, защото здравето е по-ценно от всички детски заведения... Всеки с проблемите си, както се казва...

# 586
  • София - Рим и обратно
Стелт, знаеш ли колко информация има за самолетни катастрофи? Смъртността е 100 %. Ти возиш ли се на самолет, и ако да - защо? То не е жизнено важно. Защо не поведеш кампания срещу въздухоплавателния транспорт? Самолетна мафия! Убийци. Има толкова много хора пострадали при паднали самолети.

# 587
Кафе, абсолютно разумен въпрос, но удобно ще го подминат.
Кети, най-добрата информация можеш да получиш на лекар. Колкото и да ги обвиняват, че са мафия, те ни лекуват. Ако от един не си доволна търсиш втори и така.
Има лекари, които издават фалшиви бележки за поставени ваксини, знаеш. Това е начина за ДГ. Надявам се скоро да ги погнат, защото това си е престъпление по смисъла на закона.
Ето ти едно разумно и ненатоварено мнение от доцент имунолог по темата.
Иначе лозунгът майки с пострадали деца, трябва да се провери внимателно и всеки случай поединично. Не мога да се съглася няколко лекаря да отричат връзка болест-ваксина, но майката да е по-компетентна.
http://nauka.bg/%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b2%d1%8e-%d1%8 … 0%b8%d1%82%d0%b5/

# 588
Стелт, знаеш ли колко информация има за самолетни катастрофи? Смъртността е 100 %. Ти возиш ли се на самолет, и ако да - защо? То не е жизнено важно. Защо не поведеш кампания срещу въздухоплавателния транспорт? Самолетна мафия! Убийци. Има толкова много хора пострадали при паднали самолети.

Ми не, не се возя... И сега какво?
Кампания не провеждам, изразявам мнение, пиша го сигурно за сто и първи път... Отпушете си ушите, измиите си очите и ако отново не сте го прочели правилно, идете на лекар да прегледа онова между ушите ви... Темата за самолетите не е тази... Спамиш...

# 589
  • София
аааа, не си права Naughty Аналогията със самолетните катастрофи е мека казано, не на място. Първо, изборът ми да се возя или не на самолет, си е лично мой, и никой няма да ме гледа "на кръв" или да ме упрекне, че не съм се возила. Второ, ако не се возя, няма никакви санкции, произтичащи от това, нали?

# 590
  • Пловдив
ПАК ли темата се превърна в бойно поле?!
Уффф, как не ви омръзна, бе хора!

Който иска, нека се ваксинира, който иска -не. Къв е проблемът не мога да разбера!
Важно е да имаш свободата да избираш, както е в цивилизования свят.

Лично мнение.

# 591
Важното е, човек да търси правилните източни на информация и тя да не се манипулира със страшни истории, недоказани случаи, догадки за световна конспирация и т.н.
 Задължителното ваксиниране не спира твърдо убедените в това. На антиваксърите им е зора да отпадне, за да могат по-лесно да разколебават податливите. Радвам се, че това ще остане мираж. Големите санкции щото има в Бг, не съм чула за глобен или наказан родител, защото не ваксинира, а за градините ваксиниращите родители, които са мнозинство, са в пълното си право да не искат неваксинирани!

# 592
Важното е, човек да търси правилните източни на информация и тя да не се манипулира със страшни истории, недоказани случаи, догадки за световна конспирация и т.н.
 Задължителното ваксиниране не спира твърдо убедените в това. На антиваксърите им е зора да отпадне, за да могат по-лесно да разколебават податливите. Радвам се, че това ще остане мираж. Големите санкции щото има в Бг, не съм чула за глобен или наказан родител, защото не ваксинира, а за градините ваксиниращите родители, които са мнозинство, са в пълното си право да не искат неваксинирани!

Много избирателно слушаш... Има много глобени, но и много обжалвани глоби паднаха в съда и не се наложи да се плащат... А за детските заведения не беше ли точно ти, където преди малко написа за фалшиви бележки от лекари? Значи, ако има начини да се избегнат глобите и децата да са на ДГ, за кое точно изпадаш в екстаз?  Thinking

# 593
В екстаз в тази тема няма как да изпадна. Прекрасно знаеш как се издават фалшиви бележки за поставени ваксини. Който е взел това решение, да си носи последствията и да си търси начини! Има закони и разпоредби в тая страна и трябва да се спазват, ако искате да сме цивилизовано общество като тези, които все ги давате за пример.

# 594
В екстаз в тази тема няма как да изпадна. Прекрасно знаеш как се издават фалшиви бележки за поставени ваксини. Който е взел това решение, да си носи последствията и да си търси начини! Има закони и разпоредби в тая страна и трябва да се спазват, ако искате да сме цивилизовано общество като тези, които все ги давате за пример.

Факта е, че не сме цивилизовано общество... Очакваш от родителите да са цивилизовани, защото така ти изнася на теб... Когато ваксините станат препоръчителни или поне отпаднат като изискване за детски заведения, вероятно ще спре нуждата на някои родители да се държат нецивилизовано... Въпрос на приоритети!

# 595
Брех, платените драскачи са вече 6-7, не е само дианчео, кафето с меда, ами и още един куп псевдо майки, врякащи за задължително ваксинирене... Сигурно освен надник на коментар им бият и по една безплатна ваксина бонус Wink Смешници, ние знаем и ставаме все повече, вашите мазни включвания са без значение, който  родител иска - намира информация и не пита баш лекар за позволение да се откаже от измамните ваксини!  Има толкова източници на информация, че майките, които само тук търсят съвет, наистина не трябва да знаят ни български, ни английски, че да разчитат мнението им да се формира само от един форум, бъкан с платени защитници на ваксините- бизнес за милиарди е това- нормално е да подхвърлят трохици на нещастните драскачи на платени коментарчета, но не знаят, че не само от тук, а от цееелия интернет ни залива информация за вредата на ваксините и е късно да замазват. Айде треснете си още една ваксинка за здраве и се успокойте, че сте си заслужили надничето Wink  

# 596
Ако това е нивото на "просветителите"... Пази Боже! ooooh!
Ваксините Са и Ще останат задължителни, така че не се мъчи много. Mr. Green

# 597
  • София - Рим и обратно
Колко мъка има по тоя свят.... И това са хора, които и деца гледат.
То не е нужно някой на някого да плаща. Достатъчно е човек с малко мозък и трезво мислене да прочете помията на антивакс "просветените" тук.

# 598
  • София
Да попитам "Кафе с мед" и Zoi- ако вашите деца трябва да пътуват в Западна Европа, в някоя страна, където ваксините не са задължителни, а препоръчителни /дори там повечето да са ваксинирани, както казвате самите вие/, какво- няма да си пуснете децата там, щото има и неваксинирани, така ли?

# 599
  • в матрицата
Брей, като ви чете човек, особено Кафето, ще каже, че тия "антиваксъри" изкарват пари от тая работа...а, то всъщност пари изкарват едни други хорица, седящи на удобни столове в огромни луксозни офиси......

Общи условия

Активация на акаунт