Детски градини Варна-прием 2016

• 117 992
  • 1 161
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Варна
Как не може през цялата година, щом има свободни места?
Не казвам, че се пускат класирания както при чистити ясли, т.к. системата е съвсем различна.
Миналата година, когато не работеше сайта, тук точно се коментираше как трябва само на място да се проверява за налични свободни места и то с обикаляне във всяка ДГ, т.к. няма сайт и съответно онлайн информация.
Майки тук също се ядосваха и че при налични свободни места не могат да изтеглят заявление за кандидатстване.
Отделно и за чистите ясли няма фиксирани дати, срокове и места да класирания. До преди година имаше ежемесечно, а сега на 3-4 месеца.
Съща и там вече има едно голямо класиране както за ДГ, а няма да са 2-3 в поредни месеци.

# 1 036
Нещо не ми е ясно на мен. Кандидатствам за яслена група към ОДЗ. Класирането е на 31.05, ако правилно съм разбрала. В он - лайн системата за чисти ясли има дата на  започване, а тук не. Ако случайно имаме късмет да приемат детето , а аз искам да започне от август, какъв е реда?

# 1 037
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Логично е яслените групи към ОДЗ да започват прием на 1 септември.До 31 август децата имат право да си ходят на ясла.При ДЯ  напускането на групата е по решение на родителя няма дата, в случаите,когато детето е родено първата половина на годината може да ходи на ясла до 31 август.След това го изписват.

# 1 038
Много благодаря за разяснението.

# 1 039
Момичета има ли начин да си премахна регистрацията от сайта на градините?

# 1 040
  • по пътя
Служебните бележки , трябва ли да са след класирането издадени или мога и по-рано да си я взема? newsm78

# 1 041
  • Варна
Момичета има ли начин да си премахна регистрацията от сайта на градините?
В упътването пише следното:
"Нередактируеми данни са: Родител, регистрирал заявлението и дете, подлежащо на класиране. Ако
желаете регистрацията да бъде направена от другия родител, необходимо е да отидете в някоя от детските
градини и да анулирате заявлението си, след което да регистрирате ново – с данните на другия родител."
Изглежда онлайн може да се създава регистрация, но не може да се трие, трябва да се отиде до някоя градина за съдействие.

# 1 042
  • Варна
Нещо не ми е ясно на мен. Кандидатствам за яслена група към ОДЗ. Класирането е на 31.05, ако правилно съм разбрала. В он - лайн системата за чисти ясли има дата на  започване, а тук не. Ако случайно имаме късмет да приемат детето , а аз искам да започне от август, какъв е реда?

Привет! Доколкото знам, ръководството на ОДЗ подготвя график за поетапен прием на децата. Моето дете миналата година започна точно през август. В нашето ОДЗ фактическият прием на малчуганите стартира в началото на август - по две деца на седмица. На първата родителска среща в средата на юни представиха графика с датите и всеки родител си казва кога иска. Датите бяха разпределени в август и септември. Ако обаче ОДЗ е в ремонт, едва ли ще има прием още през август.

# 1 043
Здравейте, може линякой да ми разясни - това предимство за многодетните семейства важи само ако кандидатства третото дете за градина, така ли ?

# 1 044
Здравейте, може линякой да ми разясни - това предимство за многодетните семейства важи само ако кандидатства третото дете за градина, така ли ?

Не важи за всяко едно от децата, независимо, кое по ред е. Като ако е трето дете не плащате такса, за второто се плаща 25% от стойността( дори и третото да е новородено) , а ако и първото е на градина 50% от таксата( тук не съм съвсем сигурна, защото големият ми син, беше вече в училище, като се роди малката).

# 1 045
Благодаря много !

# 1 046
Здравейте,момичета!Имам един въпрос,на който срещам различни отговори в мрежата.Когато на едно класиране за ясла се генерира т. нар. "случаен номер",а детето не е прието на това класиране,за другото класиране запазва ли си същия " случаен номер" или системата генерира нов такъв?Притеснението ми идва от това,че сме с малък случаен номер,а нали тази година се приемат първо децата с големите случайни номера.

# 1 047
Откъде си знаеш случайния номер? Той се вижда когато излезе класирането, а то още не е излязло, нали? На 31 май ще излезе, нали?
За всяко класиране се генерира нов случаен номер, със сигурност. Винаги са се приемали първо най- големите случайни номера, системата е такава.

# 1 048
pina, благодаря много за информацията.Ще стискам палци за другото класиране да ни се падне по-голямо случайно число.А относно датите за класирането искам да се извиня,не съм прочела заглавието на форума.В Пловдив резултатите от класирането излязоха на 26.05.Пак благодаря на варненци за бързия отговор Simple Smile

# 1 049
  • Варна
katrin999, за яслените групи в ОДЗ ли е въпроса ти или за чисти ясли? Защото, както е писала pina, за яслените групи в ОДЗ няма как да знаеш номера си преди класирането...За системата за кандидатстване в чисти ясли - да. Доколкото си спомням от миналата година, там приемат децата, започвайки от най-малкия номер. Ако греша, нека някой ме поправи. А за по-сигурно може да провериш в темата за яслите във Варна.

Общи условия

Активация на акаунт