Детски градини Варна-прием 2016

• 117 952
  • 1 161
  •   1
Отговори
# 135
  • UK
А, къде ги пише, тези такси, все пак? И за 2 деца 2 такси ли са или  Thinking

# 136
Кокона за близнаците имаше нещо с таксите. По принцип за две деца в общински заведения както са моите за второто се ползва 50% намаление, но мисля че за близнаците беше по-голямо намалението. Трябва да търсиш наредба или решение на общината за таксите в детските заведения, там ще пише и за близнаците как точно е въпроса.

# 137
  • UK
Рошличка  bouquet да наистина, ще потърся, за Наредба пък, даже не се и досетих  ooooh!

# 138
  • Варна
Тааакаа.. От градината идвам. Попитах директорката, след като приемат децата на 31 май, кога най-рано тръгват.

Първо ме попита за яслената група ли става въпрос(т.е. може би има разлика, или поне в нашето ОДЗ, тъй като е 1 яслената група и дори и да има сборни групи лятото, яслената няма как да е сборна).
После каза, че обикновено септември тръгват.

Споделих притесненията си от гледна точка на това, че навършваме 2г през юли и ако тръгне чак септември почти няма да ми е останала отпуска за адаптацията(макар че се предполага чак към 10-15 октомври да се връщам на работа и месец и половина не е съвсем малко време, това разбира се и го спестих)

Тогава каза, че ще го коментираме след приемът(тогава се правило родителска среща), когато ще има по-голяма яснота колко нови деца ще има в групата, на каква възраст, колко деца ще посещават градината през лятото, с какъв персонал ще разполага, какви сборни групи ще се формират, ще слязат ли децата от филиала, където е и яслата в основната сграда и ред други. Думите и бяха, че ще има предвид съображенията ми.

Най-добре всеки, които има желанието да тръгне детето му преди септември, да не чете форуми и наредби, ами да говори с хората, от които реално зависи.

# 139
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ако питаш директорите на градините ако има едно лесно лятото три месеца хич да не ги пускаме децата на градина.Още от април пускат списъци за присъствие дали ще се ходи летните месеци на градина.За мен това е абсурдно.

# 140
Рошличка  bouquet да наистина, ще потърся, за Наредба пък, даже не се и досетих  ooooh!

Аз намерих една наредба, но не знам до колко е актуална. Но близнаците  там не са описани като частен случай, а явно третират едното дете като първо и за него се плаща цяла такса, а другото за второ и за него е 50%, но все пак попитай дали е така.

# 141
  • Варна
Още от април пускат списъци за присъствие дали ще се ходи летните месеци на градина.За мен това е абсурдно.
Сериозно? Аз до последно не знам кога ще ми е отпуската, ММ също. Абсурд толкова отрано да дам график за присъствия.

# 142
Още от април пускат списъци за присъствие дали ще се ходи летните месеци на градина.За мен това е абсурдно.
Сериозно? Аз до последно не знам кога ще ми е отпуската, ММ също. Абсурд толкова отрано да дам график за присъствия.
Абсолютно съм сериозна,няма да се шегувам за такива работи.Миналата година април ни го спретнаха тоя номер и сега на родителската казаха,че до април месец трябва да си помислим. JoyАз си мисля,че се опитват да ни стресират. JoyМного не им се получава,поне в нашата група.Миналата година всички писаха,че ще ходят лятото,но после си беше волна програма.И аз искам отпуска от три месеца.

# 143
Това с лятната отпуска им е останало от времето когато аз бях малка и имаше цяло лято на село при баба и дядо. Само дето сега баба и дядо има да работят още почти до бала на децата и не се прожектира филма на село при баба Simple Smile

# 144
И аз потвърждавам с две деца, минали през мелачката  Laughing
Изискванията и претенциите към вас и децата ви са големи, дори грандиозни. Минаха годините, когато децата почваха юни, веднага след класирането. Съветвам ви сериозно да си организирате лятото, освен ако детето не ходи на ясла и го оставите там до 31.08. Ако няма промяна към момента децата в яслата, навършили 3 г. могат да останат в нея до 31.08. Питайте за по-сигурно директорките на яслите.
И да, още април искат отговори кога точно ще ходи детето ви на градина през лятото. Почват едни приказки колко е лошо детето да ходи цяла година на градина, как има нужда от почивка и вие трябва да му я осигурите. Не, че не е вярно, но изказът е неприятен. Извинете, отплеснах се, но с облекчение приключвам безвъзвратно с детските градини след 2 месеца!  Wink

# 145
  • Варна
За вярно, вярно е, и аз искам да му осигуря ваканция. Просто няма как да знам отсега дали ще е през юни, през юли или през август...

# 146
И аз потвърждавам с две деца, минали през мелачката  Laughing
Изискванията и претенциите към вас и децата ви са големи, дори грандиозни. Минаха годините, когато децата почваха юни, веднага след класирането. Съветвам ви сериозно да си организирате лятото, освен ако детето не ходи на ясла и го оставите там до 31.08. Ако няма промяна към момента децата в яслата, навършили 3 г. могат да останат в нея до 31.08. Питайте за по-сигурно директорките на яслите.
И да, още април искат отговори кога точно ще ходи детето ви на градина през лятото. Почват едни приказки колко е лошо детето да ходи цяла година на градина, как има нужда от почивка и вие трябва да му я осигурите. Не, че не е вярно, но изказът е неприятен. Извинете, отплеснах се, но с облекчение приключвам безвъзвратно с детските градини след 2 месеца!  Wink
Абсолютно си права,на мен ми беше адски стресиращо това,че децата било хубаво задължително да имат почивка през лятото. Joy

# 147
Здравейте Simple Smile
Миналата година се наложи да платя половината данъци за текущата година, понеже бяха изискуеми и излизаха като задължения (след 30.06 кандидатствахме). Тъкмо получих писмото за тази година и се чудя какво да правя... Би трябвало да не е задължително да се плащат, ама знам ли вече. Някой с актуална информация по темата? Simple Smile

# 148
Искат да нямаш задължения за предходната година,не за текущата.

# 149
Искат да нямаш задължения за предходната година,не за текущата.
И аз така мислех, но ме върнаха от яслата. Няма да бързам да ги плащам все пак Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт