Пролет цветна е на двора, смело ЮНЧЕТО бърбори - 12

• 57 053
  • 399
  •   1
Отговори
# 255
Всичко е много индивидуално и до дете. Моята дъщеря се научи за седмица,  а схвана идеята за две три дни. Никога не си го бях представяла така, не искаше дари да ака в гърнето преди това. Един два пъти е опишквала леглото, долу сме на паркет,  без килим така, че нямаме кой знае какви инциденти.
Знам че и по месяци отнема, така ме търпение и упоритост. В началото я питах през 10 мин дали й се пишка, вече сама ми казва и доста стиска, на път почти не спираме, а дота пътуваме.

# 256
  • Русе
Моята госпожица продължава с бойкота Simple Smile Питам я през 20 минути, ходим в тоалетната, виси там и нищо...в повечето случаи...после пишка в гащите и не я бърка, че е мокро. Сама обяснява, че сърничките на гащите й ще плачат ако ги напиша, ама до там. Или не схваща идеята или иска да има памперс като бебето. Ще мине лятото така, а исках да го махаме тоя памперс, но си мисля че няма да стане докато тя не реши. Изобщо не стиска като гледам...Ще се помъчи още малко пък дано се получи...

# 257
Наистина всичко е до детето. Моята щерка такъв бойкот правеше на гърнето и така писваше като го види, че... #Crazy Прибрах го за 2 седмици и като го извадих пак - чудо - за 2,3 дни схвана всичко и само 2,3 пъти се е изпускала - преди да се научи хубаво да стиска. Казва си, че има пиш, но не може да стиска и се изпуска. Малко по-дълго, около седмица, докато се научи и акото да стиска, иначе го изстрелваше заедно със събуването на гащите.  ooooh! От около месец нямаме никакъв проблем вече. Не ми е опишкала нищо, а тъкмо бях навила ММ да си вземем куче, защото така и така ще се пере всичко, докато "бебетата" се научат къде да си вършат нещата. Обаче т. к. няма инциденти, ММ се отметна и пак не иска куче.  Cry А сина ми каза, че заради мен нямаме куче, защото много бързо съм научила Надя да пиша на гърнето. Трябвало да я оставям да се напишква...  Confused
Не можеш да угодиш на всички.  Crossing Arms

Та, за сравнение - сина ми упражнението с гърнето го схвана на 1 год. и 7 месеца.  Peace

# 258
И ние от около месец се борим с махането на памперса.За гърне изобщо не иска да седне.Купих му детско посоарче и ходим в тоалетната и пишка прав в него.В началото през 30мин го водех и ту пишка,ту си висим само.Правеше ми напук след като го ония се напишкваше,но сега вече започна да стиска и инцидентите са рядкост.Единственото е,че не иска да си каже или може би не се усеща,защото ако се изпусне започва да се ядосва.Сега на 1 час гледам да го приканвам да пишка и сме супер.На дивана сложих от прожекторите за детско креватче "опаковах го",но интересното е,че ако се изпусне винаги е прав.Стои на леглото или на дивана и като слезне тогава се изпуска.Памперсите по време на сън в повечето случаи са празни освен ако не е пил вода преди да легне.

# 259
Благодаря за отговорите,ще купувам протектор за матрака.Обаче имам бегли спомени,че дъщеря ми като и махнах памперса,вкъщи й обувах върху гащичките найлонови,такива за многократна употреба и не ми напикаваше тапицерийте(имайки предвид,че тя бързо се научи).Някой прави ли го?

# 260
  • София
Дори и цялата къща да опикае не бих сложила найлонови гащи в тая жега.  Rolling Eyes

# 261
Дори и цялата къща да опикае не бих сложила найлонови гащи в тая жега.  Rolling Eyes
Аз жиея извън Бг, тук при мен сега захладня  12градуса е.За съжаление нямам такова горещо лято като у нас ,и за това половината сезон си седим вкъщи.Малко ще ми е неприятно всичко да опикае у дома.... Weary
P.S. Затова имам време да пиша в темата-като гледам заглавието от пролетта не сме я завършили.Всички са на морето...ех....

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 17:37 от Bonnie&Clyde

# 262
  • София
Може ли да сложим една анкета, колко от децата ще посещават ясла и колко-не?
Аз все повече се отказвам от яслата, въпреки че съм ги записала...

# 263
Ние на първо класиране сме приети, и хич не исках да го пускам, нооо след така стеклите се обстоятелства ( НЕ много лека бременност ), ще трябва да го запиша. Въпреки, че акълът не ми стига, кой ще го гледа, като се разболее  ooooh! Исках даже да питам миналите по този път за процедурата. След, като е приет и имам писмо, че трябва да подам документите в яслата до 19 август, се чудех кога ще искат да започне да я посещава? Защото до 5 септември имаме ангажирана една от бабите да го гледа и ми се иска тогава да тръгне.

# 264
  • София
По принцип на 1ви септември казват на коя дата може да тръгне детето.
Трябва да имаш вариант кой да го гледа като е болен.
Аз точно заради боледуванията, вероятно ще се откажа от държавната ясла .
А и видях що за мрънкащи бабички ги наглеждат  ooooh!

# 265
  • Варна
Musle, ти не беше ли от Пловдив? Във всеки град е различно. ОДЗ, в което е приет синът ми, работи през август и от следващата седмица, живот и здраве, ще тръгва на ясла.

Мисля, че може да се отлага яслата, но не до безкрайност.

# 266
  • София
3 месеца може без причина. И за 6 месеца имало варианти.
Аз миналата година пробвах, бяха болни 1 месец и директно ги от писах . тази година ги записах на друго място, за всеки случай, обаче изобщо не съм убедена, че ще ги дам.
От друга страна, изобщо не знам какво ще правят зимата вкъщи, а и все някога трябва да се социализират  Thinking

# 267
  • Пловдив
аз също съм в дилема за яслата, приети са децата, даже трябваше да тръгнат лятото, но се разбрах с директорката за есента, просто сърце не ми дава да ги пусна, но същевременно и аз се чудя зимата как ще ги забавлявам по цял ден, големи са вече. Мисля да пробвам, но не да ходят постоянно, ще видя в крачка как се нареждат нещата, ако не потръгне, ще ги отпиша. Rolling Eyes
Мусле, трябва да говориш във вашата ясла какъв е редът, аз от по-рано се бях разбрала с директорката, че искам есента да започнат евентуално, кандидатствахме юли, но при записване си посочихме желана дата, която не беше сега лятото. Не във всяка ясла се съгласяват обаче на уговорки доколкото знам, някои примерно искат в рамките на месец от приема да тръгне детето, та трябва да провериш как е при вас Peace

# 268
  • София
Моите се драха без прекъсване 2та дни, в които ходеха, отделно, че хич не са самостоятелни.
А и ако се върна на работа, трябва пак да търся човек да ги гледа като са болни и то май по-добре да плащам за частна ясла, не че и там не се боледува, но е различно да са 6-7 деца, а не 30.
От друга страна вкъщи с това гледане на тв е тъпотия.....не знам....
Май ми се иска по половин ден да ходят на някаква занималня, от типа на монтесори....

# 269
Маги си ходи на ясла от миналия август, първо на частна, после на държавна.Като цяло не е болудувала много 2-3 пъти и се чувства добре там.Стана по самоктоятелна, оправна и адаптивна.Ходи и на сборни групи без драма.Учителките и са супер!
Тази седмица обаче донесе някакъв вирус и всички се натръшкахме...повръщане, разтройство , сополи.Вече пет дни не може да се оправи тя 😕
Мисля, че всички боледуват, някои повече , други по-малко.Но рано или късно попадат в тази ситуация и просто изграждат имунитет.

Общи условия

Активация на акаунт