Пролет цветна е на двора, смело ЮНЧЕТО бърбори - 12

• 56 904
  • 399
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
и ние не сме много напред с говора Rolling Eyes
а за ясла и аз не бързам, на есен ще го мисля Rolling Eyes

# 166
  • в Кошера
Момчета са по-бавни, това е.  Peace Личен опит.  Mr. Green
Да, вярно, че си е най-вече до дете, но в 90% (че и повече  Whistling) от случаите е така.  Peace

# 167
И ние продължаваме да не говорим. Даже нищо не казваме въобще. Уж правя опити с разни упражнения, но само аз ги правя, той не повтаря. Надявам се в яслата да напредне. Честно казано вече доста се притеснявам, може да потърся специалист.
Между другото ще има черен петък в Хиполенд и мисля да се възползвам от -25%, точно ми идва преди РД на малкия.

# 168
  • София
Моята едната,която уж повече разбира,не говори почти нищо,освен стандартните. Но за сметка на това тръшкането и викането го владее чудесно  Mr. Green
Преди обяд 1 час се дра, защото не й позволих да вземе на сестра й играчката.
Другата,говори повече,повечето не разбираемо,но отговаря с да и не доста адекватно . но най-любимо е НЕ.
Почнах и да ги потупвам понякога,няма ефект,ама като се съюзят двете във викането ми късат нервите  Mr. Green

# 169
И ние няма да ходим на ясла, не говорим и не сме махнали памперса. Иначе всичко друго го владеем перфектно - да се чустваме виновни, като направим беля и да се умилкваме на мама и тати, да имаме собствено мнение за всичко и най-вече да го налагаме.
Мамчета, приготвяте ли се вече за рождените дни? Хайде споделете вашите идеи за тортите и самото празненство! Обмислям отново да сме на открито, както и миналата година, в заведение с детски кът, без аниматори и подобни забавления, само с в ограничен кръг на приятели и няколко дечица.

# 170
  • Пловдив
И като започне: "Не не не не не не не не..."  Crazy ooooh!

Колко познато.  Joy

Само аз ли още не планувам да го пускам на ясла?

До края на октомври ще ползвам платен отпуск и ще се гледаме.След това ще видим, мисля чак догодина за детска градина.

Започна да говори непрестанно и неразбираемо. Изречения неможе да съставя. Знае много думи да изговаря, една част вярно, друга не. Абсолютно всичко разбира, може да отговаря с една дума на въпроси от рода: Как се казва мама/тати? Къде работи мама/тати? и т.н.
Днес и обяснявам, че другия месец има рожден ден и сега когато я попиташ отговаря: ден ден и торта.Забелязях, че не казва буквата В, или я замества /вода - дода/ или пропуска /цвете-цете/.

Сяда на адаптирана детска тоалетна, обаче само си седи без да прави нищо, за гърне не ще и да чуе. Казва "ако" и "пиш" и когато отидем в тоалетната си седим.

То хубаво да махна памперса, даже пробвах, резултата беше ясен - напишани дрехи, добре че бяхме вкъщи. Навън ако се напиша, по улиците ли ще се преобличаме!? Много сложно ми се вижда това махане на памперса. Laughing

Продължава с гладуването, вместо да качва кг, ги сваля. От 3 дни започна да пие прясно мляко, обаче с някакъв плодов вкус, сутрин не иска да закусва, днес беше на 100 мл сок до обяд. Одеве хапна 100 гр супа и 100 мл от прясното мляко. Основно е на течности, нито солети, нито бисквити, нищо не иска и само не,не,не,не.

# 171
  • Русе
Моята девойка вече прави изречения от по три думи, гледам, че и глаголи вкарва. Иначе и тя реве и се тръшка ако не стане по нейната, размахва пръсти и крещи " не! Не! Не!"... Една седмица кара на диета, че с ровенето в пясъка и лапането на ръцете си докара херпангина...Чак и мляко отказваше, но май има подобрение. Мноого са подути и 17 и 18 зъб, та не се и спи...Добре че отминава, че вчера нещо тоновете на новото бебе бяха високички и искаха да ме приемат за следене, пък тя не признава друг сега, ще побърка баща си...За рождения ден ще го мисля като се появи  номер 2, сега няма кога.

# 172
Мики тя твоята госпожица от начало води всички юнчета с напредък във всичко  Heart Eyes А за дерматита да чукам на дърво, след лечението на Ангелова не се е проявявал. Оказа се наистина страхотен лекар и човек. Благодаря  bouquet
Моите притеснения от яслата най-вече са, че там ще научи още повече магарии. Защото с такъв интерес следи всичко, което правят др деца по площадките и после повтаря  ooooh! Последното, което научи и прави е, както си седи спокойно и започва да крещи, след което започва да се смее  ooooh!
Виждам, че НЕ-то се владее перфектно от всички и основно използвано  Mr. Green
И аз за рожденният ден не съм мислила. А за подарък сме решили да купим колело без педали, че много иска. Иначе вече преминахме през всички други превозни средства за неговата възраст. Имаме кола, триколка ( която основно той бута, а не се вози ) и вече перфектно владее карането на тротинетка.

# 173
  • Варна
На моето дете ще купувам магаре. Само от него се впечатлява. Никакви превозни средства не го блазнят. Дай му животни.
Съседчето, което е майче, тръгна на ясла. Ходи само две седмици, но вече налита на бой, без да е провокирано. Майка му каза, че от първия ден е усвоил юмручните хватки. А преди това нито е щипал, нито е хапал, както прави моето съкровище, без да е ходило на ясла.

# 174
  • Пловдив
Раглеждам в нета и не мога да преценя, миналото лято ходеше с чорапки и летни гуменки на Беко, сега предполагам ще е боса.

Вие какви модели сандали/обувки за лятото ще купувате?

# 175
  • в Кошера
Вие какви модели сандали/обувки за лятото ще купувате?

Аз му взех засега Nike Sunray protect.
На щерката са й много удобни, вече 3 лета й купувам.  Peace
Чакам да заредят тук и тези и ги грабвам веднага.  Mr. Green Wink

Предвид времето май е по-добре за гумени ботуши да се огледам.  Joy

# 176
Здравейте мами,
Тъй като съм нова във групата и почти не ми става време да изчета,
бих желала да ви попитам дали има дечица, които са на ясла и как се кандидатства?
Ние ще се местим да живеем във В.Търново и се надявам да има места, едва ли ще е като в София... Praynig

# 177
  • Варна
Майки от В.Т. трябва да кажат. Но влез в сайта на общината и там трябва да е написано. А най-сигурно е на място, да отидеш и да питаш в избраната от теб ясла. Във В.Т. едва ли има недостиг на места, но пък в определени ясли/ОДЗ може да има наплив...

# 178
Обикновено се ходи на място в яслата и се казва, че искате да запишете детето. Говори се с директорката, попълват се документи и казват какви изследвания и документи са нужни да се занесат, преди реално детето да тръгне на ясла. Може да го запишете сега, но да посочите, че ще ходи примерно след 3 месеца, посочва се месец на започване. Предполагам и в Търново ще е подобно.

# 179
  • София
Момичета,мислех че стм пропуснала доста за изчитане,а то всъщност една тема.
За рд-то и аз искам навън,но с това време е доста рисковано.Клубчетата са големи кожодери и не смятам че децата разбират още толкова много.
За яслата ние ходим от миналата година-доволна съм от грижите,но разболяваниците са дооооста неприятни

Общи условия

Активация на акаунт