Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 3

• 163 472
  • 995
  •   1
Отговори
# 735
Ами вкарай си го обратно в ръкава! Това си е твоя измишльотина!
Вела си има numbering system и нищо друго! Разни рубини и патладжани по боите в магазините! При Вела (и професионалните като цяло) не!

# 736
  • София
Момичета какво се случва тук. Успокойте малко тона... Тук сме, за да си помагаме, не да се караме !

# 737
Привет на всички 🤗 Влизам тук за да ви помоля за съвет 😶 Бях боядисана в цвят махагон много дълги години.След като родих,минах на светло кестеняво ,а преди 4-3г на тъмно кафяво N4 Гарние Олиа която ме направи черна.Сега отново искам да се боядисам в цвят махагон.За съжаление при масовите бои няма Махагон(видях само при Кастинг и Сайъс,но първата ме покрива бели коси,а за втората чета кофти коментари). Въпросите ми са: Първо-как да махна черния цвят.Маската с вит.Ц или с кисело мляко не работят при мен.При фризьор ли да отида,каква процедура да избера и от коя да се пазя?Чувала съм че "перат" косата което направо я унищожава...
Второ-има ли боя която да мога да нанеса директно и да се получат червените тонове?Гледах в тубата клипове с точно такава боя на Лореал.Направо минава през черното без колебание.Но я няма в БГ.
Трето-Момичета,моля ви дайте съвет коя боя има хубав цвят махагон🤗Профи или не,няма значение.Гледам Макадамия 5.55, 6.55, 7.55 (в Зл.Рибка) и INOA има махагон.Ще се радвам боята да е без амоняк,ако може да е щадяща към скалпа и косата ще е супер.Иначе цвят 5.5 и 6.5 Махагони на Fanola  са интересни.Но нито Макадамия,нито Fanola или INOA съм ползвала.Отзиви?

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 08:23 от bubka:)

# 738
  • София
Няма такава боя, която в реалния живот, а не на рекламно клипче да махне черното и да стане червено. Това е абсолютен абсурд. Единственият начин е блондор за обезцветяване и след това новата боя. Но пак ще изисква много време, за да се изсветли косата.
Безамонячните бои пък са толкова слаби, че върху черно, нищо няма да хванат.
Ориентирай се към фризьор, при това добър, за да знае какво прави.

# 739
Като намеря клиповете,ще дам линк към тях😀 Иначе този продукт за махане на цвета в дом.условия да сте го виждали в БГ?
https://www.walmart.com/ip/Color-Oops-Removes-Hair-Color-Restore … ir-Color/19526110

# 740
bubka:), и аз мисля, че с безамонячна боя няма как от черна да станеш махагон... Първо трябва обезцветяване което докарва косата до едно патешко жълто и после се нанася избраната червена или махагонова боя, която може да бъде безамонячна... Аз също ползвам безамонячни бои Лореал Иноа, Вела color touch, Keune semi color...И от трите съм доволна, погледни имат ли желания от тебе цвят...  Peace
Виж и това клипче, скоро го показах в една друга тема, не е за махагонова боя, но показва принципа за постигане на по-светъл цвят:

# 741
Няма такава боя, която в реалния живот, а не на рекламно клипче да махне черното и да стане червено.
Има. Има. Не казвам, че са безвредни за косата, но има. Предполагам тя говори за Loreal HiColor HiLights, но и Magicontrast пак на Loreal e такава.

Първо трябва обезцветяване което докарва косата до едно патешко жълто и после се нанася избраната червена или махагонова боя, която може да бъде безамонячна...
За цвета, който тя иска в никакъв случай не трябва да се обезцветява чак до патешко жълто. Най-малкото после няма да задържи цвета...

# 742
  • София
Винаги в такива теми съветвам първо да се пробва с Decolor, сваля доста от черното/тъмно кафявото и отдолу остава една по- сносна основа, която няма нужда да се "изпира" толкова агресивно.

Боите за кичури хващат върху черна коса, но не и върху боядисана такава, а само върху естествена.
Loreal HiColor
Matrix so red
Lakme collage
affinage B red

са лифтващите бои и аз съм оптимист, че с процедура по сваляне на цвета (а не блондор, който е пагубен за косата),  направена 2 пъти+ такава боя, може да се получи средно червена основа, която следващите боядисвания да се модифицира до махагоново или какъвто там е желаният цвят.

# 743
Момичета,златни сте 🤗🤗🤗Благодаря ви от сърце за съветите и насоките🤗Толкова отдавна искам отново да съм с махагонено червена коса,че още утре започвам да действам по въпроса😘😀

wdv,мисля че точно процедури с Loreal HiColor HiLights съм гледала в клиповете😘Всичко изглеждаше като магия!Тогава търсех отново инфо как да се отърва от черния цвят.Жените я нанасяха директно върху черна коса и ставаха червени 😲

Вчера попаднах на нова боя на Шварцкопф с някакъв Плекс в нея.Някой да има лични впечатления от нея?
https://m.alza.cz/maxi/schwarzkopf-color-expert-4-68-tmave-mahag … 0-ml-d4927657.htm
http://www.schwarzkopf.co.uk/en/brands/haircolour/color-expert.html

Последна редакция: нд, 05 ное 2017, 09:25 от bubka:)

# 744
  • Sofia, Bulgaria
Аз съм я ползвала, но не червен цвят. Косата ми стана блестяща и не се изсуши изобщо, но падна адски бързо.
Аз още съм в чудене дали да се завръщам при червенокосите, но с тъмно червено. И другото ми чудене е с къна или с боя да се завърна Grinning

# 745
Точно с нея съм сега, 4.68.
Цветът е хубав, с много блясък, но две седмици по-късно, косата ми изведнъж много нацъфтя. Иначе няма сухота и заплитане, което като цяло е странно.

# 746
А имахте ли усещане за щипане или дразнене по скалпа от тази боя на Шварцкопф?
GatoNegro,цвета тъмен или светъл махагон се получава?Преди малко пак гледах боята,изглежда ми доста светъл цвета на кутията.И някак оранжавеещ🤔

Намерих продукт за махане на цвета!Купих от ДМ,като консултантката ми каза че има супер отзиви от клиентки😀😊
http://www.rosaimpex.com/деколоранти/средства-за-отстраняване-на-цвета-на-трайно-боядисана-коса/decolor-time

# 747
Да знаеш, че при римувърите ключов момент е измиването, ако не искаш после да ти се върне цвета!

# 748
Аз от гарваново черна за една вечер станах интензивно червена с избелващ син прах /преди 5-6 години/ в домашни /студентски/ условия. Малката подробност е, че на 2-3 седмици трябваше да се боядисвам, за да поддържам червения цвят, иначе падаше и ставаше оранжавеещ  Laughing . След това ми трябваха години косата ми напълно да се възстанови, но в крайна сметка съм доволна, че го направих.

Ето една нова Хелуинска снимка да ми видите актуалния цвят  Mr. Green:
Скрит текст:

# 749
Да знаеш, че при римувърите ключов момент е измиването, ако не искаш после да ти се върне цвета!
В упътването пише след приложение да се измие обилно поне 3-4 пъти с шампоан 🤗 Да изтече боята,така да се каже...Сега остана да намеря хубава боя цвят тъмен махагон и да скачам с двата крака в неизвестното😁

Winterflame,красота 😍😍😍

Общи условия

Активация на акаунт