Боя за коса / Клуб на червенокосите/ 3

• 163 452
  • 995
  •   1
Отговори
# 825
Всички червени бои ли продължават да цапат на всяко миене на косата?
Първия път се боядисах с 5,20 на Бес - супер цвят стана, но голямо хлепане при всяко миене и падна по-бързо. Следващ опит - 5,65 на Алфапарф - подобен цвят, но ми стана по-тъмно, отколкото ми се искаше. Също пада и цапа при всяко миене, но като че ли не чак толкова.
Направо взех да обмислям смяна на цвета...

# 826
  • Варна
Ето това е сайтът, не знам за цветове.
http://fanola.bg/контакти/

Здравейте,

Отдавна не съм се включвала в темата.  Миналия петък се боядисах с Фанола и по-точно booster червеното и засега съм доволна от резултата, дано цвета се задържи по-дълго време. Препоръчаха ми шампоана им за боядисана коса, смятам да го пробвам и него. Ето и резултата:

https://www.facebook.com/urbanvarna/photos/a.396258557415776.107 … ype=3&theater
Уха, доста наситено. В корените изсветлявана ли е предварително или буустърът хвана с висок окислител?
Аз наскоро си мислех да пробвам да ползвам буустъра на някоя боя като хайлифт, да видя дали ще стане нещо.

Не е изсветлявана. Понеже ме правиха в салон, не попитах за оксиданта.
Преди няолко месеца пробвах booster-а на Martix с 6% оксидант и ми покри корените перфектно, а цветът беше също толкова ярък и наситен.

# 827
  • Варна
Аз наскоро си мислех да пробвам да ползвам буустъра на някоя боя като хайлифт, да видя дали ще стане нещо.
Според мен не е добра идея да се боядисвате само с коректори. Като цяло не се сещам за марка, която да препоръчва самостоятелната им употреба. Те по принцип нямат база/основа и не могат да се захванат в косъма.

Има голяма разлика между booster и коректор. Коректора се използва като добавка към боята само за подсилване на цвета, те не изсветляват косата, докато booster-ите могат да бъдат добавяни към боята за подсилване на цвета и/или използвани самостоятелно за цветни кичури или цялостно боядисване без да се налага предварително изсветляване.

# 828
  • София
Мерси. Само че на Матрикс буустърът е известен с това, че действа и като хай лифт, докато при другите бои по принцип не  е така.
Мерси за инфото и на wdv. Има логика.

# 829
В такъв случай до уточните на кое викате "booster"?

# 830
Предварително се извинявам, ако въпросът ми е малко тъп Simple Smile

С тъмно руса коса съм, естествен цвят и понякога за разнообразие добавям червеникав нюанс с оцветяващ шампоан, чийто цвят се измива до месец. Сега гледам шампоана и балсама на Лакме Ultra Copper и се чудя дали би имало ефект, ако използвам нещо от серията с цел добавяне на червеникаво-меден нюанс или са само за боядисани коси?

# 831
И аз да се включа сигурно с изключително некомпетентен въпрос, за което моля да ме извините, но...

Преди няколко години бях червенокоса. Боядисвах се в домашни условия, цветът беше страхотен. Реших, че ще си връщам естествения цвят и сега съм си с кестенява коса, но пак ми щукна да съм червенокоса и реших да започна с няколко кичура. Да, ама нищо не хвана. Използвах същата перманентна боя, която ползвах преди и каквото сложих, просто се отми без да остави каквито и да е следи от боядисване. Някой има ли идея защо може червената боя изобщо да не хваща върху кестенявото?

# 832
А какъв е бил въпросният страхотен цвят и с какво е бил постигнат?

# 833
А какъв е бил въпросният страхотен цвят и с какво е бил постигнат?

Wellaton 77/44: http://prntscr.com/hu7312

Ако някой иска, на лично мога да му покажа и други снимки. За мен цветът стоеше страхотно, но защо не ми хваща сега...

# 834
  • Бургас
Ами може би имаш доста насложена кестенява боя.Аз имах боядисана в черно коса и свалих боята с витамин Ц.Обаче не стана червена от първото боядисване,на третото вече се получи.За съжаление обаче получих за втори път алергия от химичните бои и няма как да ги ползвам повече.

# 835
  • Sofia, Bulgaria
mim987, по-скоро свали първо кестенявата боя и после боядисвай с червено. Върху по-тъмна боя, по-светлата няма как да хване от веднъж и да се задържи.

# 836
Как се сваля боя с витамин ц ? Чувала съм само за маска с кисело мляко и сода бикарбонат ....

# 837
  • Sofia, Bulgaria
Шампоан се разбърква със стрити на прах таблетки или направо вит. С на прах и се маже на леко влажна коса, стои се 30-40 мин.
Може малко да изсуши косата, но не е фрапантно. В зависимост от състоянието на косата, може да се повтори веднага пак или след 1-2 дни.

# 838
  • Бургас
То има и такава тема.За дълга коса стрийте 30-40 таблетки от най-обикновения витамин Ц.Не се преставайте със стриването,като се смеси с шампоана се разтваря.Става нещо подобно на желе.Намазвате косата, найлонова торбичка отгоре и кърпа.Стоях по около час.На косата нищо ѝ нямаше,малко се поизсуши временно.Но скалпът ми доста се раздразни.А не съм алергична към витамин Ц,пия го редовно.Просто е киселина и може да раздразни,затова се препоръчва по една маска на няколко дни, по-добре на седмица.На мен от първия път ми свали много от черната боя,на втория косата ми стана червеникава.Доста ефективно сваля боята,но естествена коса не изсветлява.

# 839
И маслата свалят боя. Аз съм правила маслена маска смес със зехтин, рициново, бадемово, кокосово и каквото и да е налично.

Общи условия

Активация на акаунт