Косопад - 9 тема

• 144 560
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И как разбирате дали ви расте нова коса?

# 421
  • SF
Вижда се. Аз съм обрасла цялата. Имам като 2 прически в една - къса и дълга. Стърчат като антенки от главата ми нагоре.  Връзвам опашка и в края на деня късите са се извадили. Доста са.
Вчера в банята, обаче, пак напълних шепата с коса... Ужасна работа е това! Започнах работа - освен това да ми е някакъв неосъзнат стрес, съчетан с есента, който ми носи поредната доза косопад.

# 422
Esmee, ти как третира твоя косопад?

# 423
http://zdraveikrasota.bg/voda-ot-kartofeni-obelki-za-ukrepvane-na-kosata/#!kalooga-25598/%22%D0%BD%D0%B0%20%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0%22
Различни маски за укрепване на косата.

# 424
  • SF
Esmee, ти как третира твоя косопад?

С какво ли не.
Пих фитовал (2 месеца), мих се с шампоаните им, после с Ривалид, после с един друг, плюс балсама му, който едва издържах на миризма... Правех си и маски с мед, водка, зехтин и не помня още какво беше (рецептата я взех от тази тема или предишна за косопада). Пих и Геритамин (витамин А и Е). След 5 месеца спря.
И поникна нова коса. Понеже ми е къдрава, а аз си я изправям, при изправянето много личи. В основата й, косата ми е 2 пъти по-гъста от краищата. Бях започнала ластиците да ги пресуквам по 4 пъти, надявам се след около 5-6 месеца, когато късото израстне и се включи към опашката, пак да започна по 3.
Обаче.... дали?!! От вчера пак имам оплаквания. Единственото ми успокоение е, че бях с навита коса и лак, който евентуално не е позволявал цяла седмица да падат нормалните 100 косъма на ден, без да ги забележа, и при къпането вчера, ги свалих накуп. Дано да е това!

# 425
А всеки път се чудя дали тези 'новите' къси кичури не са просто накъсани стари? А вие да си мислите, че са израстнали нови.... Не, че съм песимистка, но при косопад и влошаване състоянието на косата е по-обяснимо и по-логично нейното някъсване, а не толкова бързо израстнали кичури.
Дано да греша, де.

# 426
  • sofia
И моя косопад тъкмо беше поотшумял и отидохме на море за 5  дни. Една седмица по-късно пак се засили. Освен това в момента съм в стресов период... Та така -  съвкупност от фактори за съжаление. При мен на няколко години (5-6) имам обилен дълъг косопад - имам чувството, че косата ми тотално се сменя тогава наведнъж... Има ли някой друг така?
Иначе пия Макси Хеър... обаче от май месец бия биотин. После август го заместих с Макси... не знам дали няма да предозирам. Притеснява ме, че в Макси няма желязо обаче... или аз не го виждам. Таблетките не ми повлияеат косопада толкова, но косата расте наистина бързо с тях . Това от мен  Simple Smile

# 427
truetrue пусни си едни изследвания на хормони. Ако всичко е наред, помисли за промени в храненето. Разбира се и стрес-фактора да се търси начин да се намали.

# 428
Е, нали първо виждаме къси косъмчета около сантиметър нова коса и тя после пораства.

# 429
  • sofia
truetrue пусни си едни изследвания на хормони. Ако всичко е наред, помисли за промени в храненето. Разбира се и стрес-фактора да се търси начин да се намали.
Може ли пак списъчето с хормони  Blush bouquet

Иначе новите косъмчета се познават -  те си вървят на снопче...

# 430
Здравейте,

За нещастие и моят косопад пак се обажда. Взех си от Ремедиум Cystiphane Biorga (идеята ми дойде от предните страници) Simple Smile - лосион + шампоан. Ще ви държа в течение за ефекта, иначе за сега са приятни за употреба.

Пуснах на своя глава ТСХ - излезе леко завишен, но той по принцип ми е леко завишен (тоест е в референтните стойности, просто не в идеалните). Записах час за ендокринолог, но чаааак след месец (поне докторката има добра репутация!). Мрън-мрън, тъкмо се беше поуспокоил пустия косопад, не знам и аз как, но беше! newsm78

Аз да попитам, на някой друг опадват ли му косъмчета от веждите тук-таме?

# 431
От линковете по-горе видях за отвара от розмарин, някой пробвал ли го е

# 432
Включвам се след слагането на ампулите на Виши за косопад в рамките на месец . Мога да кажа , че ми намаля доста косопада , не е напълно ,но не е и каквото беше . Отчетох и че ми е пораснала косата с около 2 см , а иначе расте по 1 см .Доволна съм от резултата и продължавам да ги слагам , поне 2 месеца.
Който иска мога и снимка да пусна. Peace

# 433
  • Казанлък
Включвам се след слагането на ампулите на Виши за косопад в рамките на месец . Мога да кажа , че ми намаля доста косопада , не е напълно ,но не е и каквото беше . Отчетох и че ми е пораснала косата с около 2 см , а иначе расте по 1 см .Доволна съм от резултата и продължавам да ги слагам , поне 2 месеца.
Който иска мога и снимка да пусна. Peace
Кои ампули на Виши?

# 434
Ампули на Виши за косопад - аминексил деркос.

Общи условия

Активация на акаунт