Косопад - 9 тема

• 144 507
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Има доста шампоани против косопад с кофеина, последно засилва или спира косопада да се чуди човек

външно поред мен помага, защото подобрява кръвообръщението. Аз съм ползвала такъв шампоан, точно с кофеин и имам прилични спомени. но вътрешно изтощава надбъбречните жлези, което може да бъде свързано с косопад. Но аз пия много.

Маската с газта ми беше казано два пъти в седмицата. престоява около час. после се разрежда.

# 451
Като ученичка си правех маската с газ, мас, урина и два стрити аспирина. Страхотна ставаше косата.

Това с чесъна го направих два пъти, някак си очаквах с първото намазване да намалее косопада, което не стана се отказах. Смесен със зехтин не мирише особено след измиване на косата.

OX'AMAH, ат ампулите Денсифик на Керастас пораства нова коса много бързо.

# 452
Като ученичка си правех маската с газ, мас, урина и два стрити аспирина. Страхотна ставаше косата

Кажете как се прави тази маска?

# 453
  • с трима мъже :)
Здравейте и от мен  Hug

Като цяло имам хубава коса - косъмът ми е плътен и чуплив и това създава усещането у всички хора, че косата ми е много гъста. А тя НЕ е гъста. Мисля, че си е съвсем нормална, по отношение на гъстотата в корените. Обаче...! Още от дете съм забелязала, че с бретона имам проблем - там косата ми винаги е била по-рехава, мека, не стои наникъде. Самият ми бретон е мноооого рядък. Като го пострижа къс - стърчи. Като го пусна дълъг - наникъде не стои, пречи ми, и се омазнява (само той!) още на втория ден, след къпането (косата ми се омазнява на 4-5 ден, а ако не спортувам - може да изкара и до седмица).

Напоследък забелязвам, че отпред, където е бретонната област, косата ми като че ли се разреди Sad
И сега съм натиснала на маската с чесън. Снощи си я правих - чесън и зехтин. Няма такава миризма. Лошо ми е и в момента ми е лошо, още ми е в дробовете Sad Цялата къща се омириса, няма проветряване Sad

Както и да е, това да е проблемът. Ще я правя около месец и ще ви пиша за ефект (евентуално).

Иначе... относно урината... четох по сайтовете, че е полезна при себорея. Синът ми е в пубертета и главата му от време на време изведнъж става цялата на кори и се люпи Sad Четох какви ли не маски, правих му. Но там четох и за урината - сутрешна урина, първата. Още не сме стигали до там, признавам си, че ще ми е гнусно (то от чесъна ми се гади, все едно съм бременна, та камо ли да зная, че има и урина). Но ако това помага, ще не ща, ще го пробвам и него накрая  Thinking

# 454
Като заговорихте за домашна свинска мас, да ви кажа една лесна рецепта против пърхут  - мас и сода бикарбонат. Това е. Никога не съм спазвала точно съотношение - на супена лъжица мас слагам чаена лъжичка сода. На мен в пубертета от две нанасяния ми изчезна точно такъв люспест пърхут.

Друго средство против косопад, освен коментираните напоследък, открих в темата за маслата тук. Става дума за маслото от Розмарин. Прочетете, ако се интересувате. Simple Smile

# 455
  • Пловдив
Като заговорихте за домашна свинска мас, да ви кажа една лесна рецепта против пърхут  - мас и сода бикарбонат. Това е. Никога не съм спазвала точно съотношение - на супена лъжица мас слагам чаена лъжичка сода. На мен в пубертета от две нанасяния ми изчезна точно такъв люспест пърхут.

Друго средство против косопад, освен коментираните напоследък, открих в темата за маслата тук. Става дума за маслото от Розмарин. Прочетете, ако се интересувате. Simple Smile
А втрива ли се тая мас и колко се стои?После има ли зор с отмиването?

# 456
Втрива се, правиш си масаж на скалпа като се намажеш. Аз съм стояла с открита глава, не съм правила загряващ компрес. Времето е около половин час. Ако желаеш, можеш да си увиеш главата.
А с отмиването малко идва зор, наистина, но с малко по-топла вода (колкото можеш да търпиш, всъщност) и шампоан, се измива без проблем.

# 457
  • SF
Сега едно преброяване Simple Smile, защото не мога да пусна анкета. Simple Smile
Налага ми се да използвам ампули за косопада - на Виши или Денсифик на Керастас?

Препоръчайте ми нещо, моля Simple Smile

# 458
Виши преди ме спасяваха винаги при сезонен косопад или лекия, който се опита да ме хване след раждането.
Сега през пролетта като започна след стрес да ми капе косата, от Виши нямаше дори минимален ефект.
С ампулите против косопад на Керастас (не Денсифик, а тези против косопад) се оправих за седмица.

# 459
  • SF
Моля те, кажи кои са тези ампули на Керастас и колко време ги ползваш? Предполагам, че не ги спираш веднага, щом намалее косопадът. Кажи как, колко време се ползват и колко излиза една такава терапия. Може и на картинка да ми ги покажеш, ако не те затруднява.
Аз съм ползвала едни зелени ампули, по препоръка на фризьора ми. Купуваха се от аптека - 10 ампули в кутия. Първо не помня как се казваха (евентуално бих ги разпознала, ако ги вида - с пшеничен зародиш бяха, зелени и като течност, и като опаковка), второ не помня да е имало и някакъв кой знае какъв ефект. Иначе бих ги запомнила завинаги. Бяха от аптека и това ми вдъхна доверие, та ги купих и се мазах по препоръка  и това е единственият ми опит с ампули.

После една приятелка си купи от аптека 2-3 ампулки за косопад. Присъствах на покупката и дълго се съветваха с фармацевта, но понеже тогава тази покупка не ме интересуваше, не запомних марката. Нещо с "Д" беше, но не и Денсифик, а нещо по-медицинско.

# 460
И от двете съм доволна , по нагоре бях писала и ефекта на Виши след повторна употреба, сега само тях ползвам и съм доволна , за керастаз бих казала че по -слабо ме грабнаха,имаше ефект но по-слабо растеше косата , докато при виши е по-бърза.

# 461
Esmee, това са ампулите на Керастас против косопад:
http://www.kerastase.com.hk/en-hk/hair-care-specifique/aminexil-force-r

Купувам си кутия от 10 ампули, като деля една ампула на две. Напълно е достатъчна. Отворената ампула се затваря после с капаче, така че не изветрява.
Аз първия път, като усетих косопад, бях шашната и ги ползвах всеки ден. За седмица косопадът спря.
Сега през септември купих нова кутия, ползвах по половин около три пъти седмично и така имах за месец.
Ако ги позлваш всеки ден по половин, стигат за 20 дни, което е напълно достатъчно да спре косопада.
Някои ги ползват само след измиване по половин и пак казват, че е достатъчно.

let_it_shine, да не говорим за различни ампули? От тези, на които дадох линк по-горе, спира косопада. Нова коса не мисля, че расте от тях. Нито расте по-бързо косата на дължина, което аз никак и не целя.

За Денсифик ампулите, ако става дума:
https://www.zlatnaribka.com/kutiya-ampuli-za-sgastyavane-na-kosa … -densifique-30-br

И тях ползвах, те не спират косопад, но ми порастна нова къса косичка от тях. Също не ми расте на дължина по-бързо от тяхкосата.

Назад съм писала май доста пъти, че ползвам и шампоан против косопад, с който комбинирах ампулите, не отдавам резултата единствено на ампулите. Сега продължавам без ампули, но редувам два шапоана, които със сигурност също спират косопада.
Мисля обаче, че ако не е толкова страшен косопада и само ампулите, или само някой от шампоаните, които ползвам, ще свърши чудесна работа.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2016, 12:07 от marigold_

# 462
Говоря за деркос на Виши, върни няколко страници писах за тях като ефект.Освен за растеж.. намалят и косопада.

# 463
Видях, че за Деркос на Виши пишеш, но обсъждаме и Денсифик на Керастас.
А аз писах, че косопадът ми намаля от Aminexil Force R на Керастас, не от Денсифик ампули  Peace
И сравнявах Виши Деркос с Aminexil Force R на Керастас.  Peace

# 464
Не съм те разбрала правилно, няма проблем.Аз съм с 2 ръце за Виши  Peace , в друга тема хвалеха и тези на Керастаз.

Общи условия

Активация на акаунт