Косопад - 9 тема

• 144 619
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Вчера наведнъж дочетох старата тема и тази, в р-т доста неща не съм запомнила Embarassed За щитовидната знам, че на мн хора р-тите са в норма, но те видимо изпитват симптоми - например оредяване/изтъняване на веждите...просто, защото 'нормата' е статистически усреднена величина, и е ясно, че няма как да е 100% релевантна за абсолютно всеки човешки организъм от милярдите хора по света. друг е въпросът да се попадне на достатъчно внимателен и добър специалист Confused Пожелавам ти го, независимо дали за щитовидната или друго Hug

# 106
 И  при мен са в норма хормоните, но косопада е налице Cry Не съм намерила специалист, как се лекува? Андрогенния знам- никак Sad

# 107
И  при мен са в норма хормоните, но косопада е налице Cry Не съм намерила специалист, как се лекува? Андрогенния знам- никак Sad
За андрогенния знам, че се пият хормони и/или други, които подтискат DHEA 17 (май беше) + другите допринасящи за косопада андрогени. До колко на човек му се пият подобни е друг въпрос.
Иначе аминексил го изписват именно при андрог. косопад.  От темата съм останала с впечатление, че Ригейн - също...

# 108
# 109
  • Казанлък
При мен ужасът се завърна с пълна сила!  #2gunfire Направо на снопове пада, а при миене и сушене към 200 косъма.

# 110
Все се каня да посетя Лилия Стайл в Манастирски линади май беше.Някой да има отзиви?Били уж лицензирани трихолози,70лв е преглед+изследването,което ми е ненужно поне на мен.Интересно ми е как лекуват  и какви пари взимат...Има и на други места същото лечение,напр.във "Вита".Ако има пробвали пишете ,моля Simple Smile

# 111
Все се каня да посетя Лилия Стайл в Манастирски линади май беше.Някой да има отзиви?Били уж лицензирани трихолози,70лв е преглед+изследването,което ми е ненужно поне на мен.Интересно ми е как лекуват  и какви пари взимат...Има и на други места същото лечение,напр.във "Вита".Ако има пробвали пишете ,моля Simple Smile
Аз ходих миналия юли, прегледът тогава беше безплатен. По телефона ми направи много добро впечатление жената, каза ми да отида с максимално мръсна коса, поне от 4-5 дни немита, което е невъзможно за мен, да си нося всички шампоани и други продукти, които ползвам и съм ползвала в последните месеци (поне половин година), изследвания всякакви, които имам за последните години (кръвни, хормони, всичко, което имам) и да разкажа подробно цялата хронология на косопада си (а това при мен е история над 15 год Sad ).
Когато отидох, студиото не беше отговорено, тя закъсна и за малко да си тръгна, после се занимаваше около 20 мин, с нещо друго и накрая ми направи кафе и почна разговорът. В интерес на истината, ми отдели доса време, но първо около 20 мин говори за себе си и какво е учила и т.н. (частта с впечатляването) . После ме разпита много подробно за всичко (кога е започнало, какво съм правила и взимала през годините, разгледа ми изследванията и т.н.). Накрая ми погледна косата, но без камери или други техники. Заключи те нямам андрогенен косопад, както аз си мисля, а е телогенен. Не каза от какво е причинен. Реши, че трябва да си направя още изледвания при гинеколог-ендокринолог, като препоръча конкретен, въпреки, че всичките ми хормони са в норма. Терапията, която ми предложи, беше мезотерапия Гуна, по 1 седмично, поне 10 първоначално и после ще прецени как ще продължи, като първо искаше да ми прави основно чистене на скапла. Каза, че процедурите се извършват от мъжа й, който е лекар. Терапиите тогава струваха по 90 лв всяка, а чистенето май беше още 50 лв. Сумата, която първоначално беше над 1000лв, както и фактът, че иска хем да почнем терапия, хем да ходя на изследвания, т.е. не знае какво ми има, нещо не успя да ми спечели доверието и се отказах да ги правя. Нищо негативно не мога да кажа, просто на мен не ми спечели доверието, въпрос на усет, всеки се решава сам за себе си. Не съм от хората, които имат неограничени ресурси от пари и време и внимателно подбирам къде да инвестирам тези, с които разполагам. Фактът, че после ми звъня около 5-6 пъти да ме пита кога ще отида, също не ми направи добро впечатление. Мисля си, че, ако има много доволни клиенти, едва ли ще преследва така всеки. След това явно е решила прегледът да е платен. Също така, тогава не намерих никакви отзиви в нета за нея и това също ме притесни. Това е, което многа да споделя, дано да съм била полезна!

# 112
  • София
Ползвала съм и двата. Лично аз от Напура не видях подобрение, макар, че го ползвах и в комбинация с техен спрей, против косопад. Mediceuticals ползам в момента и съм доволна, не е спрял косопада, но е намалял. Ползвала съм го 5-6 пъти.

# 113
Ползвала съм и двата. Лично аз от Напура не видях подобрение, макар, че го ползвах и в комбинация с техен спрей, против косопад. Mediceuticals ползам в момента и съм доволна, не е спрял косопада, но е намалял. Ползвала съм го 5-6 пъти.
Благодаря ти! bouquet

# 114
Все се каня да посетя Лилия Стайл в Манастирски линади май беше.Някой да има отзиви?Били уж лицензирани трихолози,70лв е преглед+изследването,което ми е ненужно поне на мен.Интересно ми е как лекуват  и какви пари взимат...Има и на други места същото лечение,напр.във "Вита".Ако има пробвали пишете ,моля Simple Smile
Аз ходих миналия юли, прегледът тогава беше безплатен. По телефона ми направи много добро впечатление жената, каза ми да отида с максимално мръсна коса, поне от 4-5 дни немита, което е невъзможно за мен, да си нося всички шампоани и други продукти, които ползвам и съм ползвала в последните месеци (поне половин година), изследвания всякакви, които имам за последните години (кръвни, хормони, всичко, което имам) и да разкажа подробно цялата хронология на косопада си (а това при мен е история над 15 год Sad ).
Когато отидох, студиото не беше отговорено, тя закъсна и за малко да си тръгна, после се занимаваше около 20 мин, с нещо друго и накрая ми направи кафе и почна разговорът. В интерес на истината, ми отдели доса време, но първо около 20 мин говори за себе си и какво е учила и т.н. (частта с впечатляването) . После ме разпита много подробно за всичко (кога е започнало, какво съм правила и взимала през годините, разгледа ми изследванията и т.н.). Накрая ми погледна косата, но без камери или други техники. Заключи те нямам андрогенен косопад, както аз си мисля, а е телогенен. Не каза от какво е причинен. Реши, че трябва да си направя още изледвания при гинеколог-ендокринолог, като препоръча конкретен, въпреки, че всичките ми хормони са в норма. Терапията, която ми предложи, беше мезотерапия Гуна, по 1 седмично, поне 10 първоначално и после ще прецени как ще продължи, като първо искаше да ми прави основно чистене на скапла. Каза, че процедурите се извършват от мъжа й, който е лекар. Терапиите тогава струваха по 90 лв всяка, а чистенето май беше още 50 лв. Сумата, която първоначално беше над 1000лв, както и фактът, че иска хем да почнем терапия, хем да ходя на изследвания, т.е. не знае какво ми има, нещо не успя да ми спечели доверието и се отказах да ги правя. Нищо негативно не мога да кажа, просто на мен не ми спечели доверието, въпрос на усет, всеки се решава сам за себе си. Не съм от хората, които имат неограничени ресурси от пари и време и внимателно подбирам къде да инвестирам тези, с които разполагам. Фактът, че после ми звъня около 5-6 пъти да ме пита кога ще отида, също не ми направи добро впечатление. Мисля си, че, ако има много доволни клиенти, едва ли ще преследва така всеки. След това явно е решила прегледът да е платен. Също така, тогава не намерих никакви отзиви в нета за нея и това също ме притесни. Това е, което многа да споделя, дано да съм била полезна!
Май е поредната измислена  докторка,която да взима парите на такива в безисходица.Иначе тази мезотерапия не знам колко  е ефективна,но ще трябва да се пробвам ,защото иначе трябва  към перука  да се ориентирам на 28години .Във Вита най-вероятно. При мен косопада  е дифузен и не е андрогенен,има си причина,но кой да я каже не знам.С тази от Лилия Стайл си писах във фейсбук веднъж и тя ми написа"Високите ТАТ и МАТ са проблема  с косопада".Аз не смятам  така.Който съм питала в групата никой няма косопад от 6-7години заради леко завишени антитела.
Иначе съм  ходила в Дерматологична клиника София и там доста време ми отделиха.Според докторка трябваше да правя всички видове изследвания,да отида при невролог,кардиолог,ендо и т.н.Скоро приключих и с ревматолога и може пак при тази да отида.Поне да приключа и с нейните изследвания ,които иска и да видим  какво ще каже..

# 115
  • Казанлък
Какви бяха стандартните изследвания при косопад- желязо, серумен феритин, Калций? Още кои да си пусна?

# 116
Здравейте, дами!Не съм се записала още тук, но смятам, че има какво да напиша, с цел да споделя моя опит.Веднага отговарям относно изследванията- задължително е да се включат и хормоналните.Косопадът е симптом, а не заболяване, нужно е да се открие кое го причинява.При мъжете е малко по-различно- там има унаследеност, водеща до трайно оплешивяване.И така...в перименопауза съм, с две думи- паднат ли ми женските хормони, особено прогестеронът, рязко започва да ми пада косата.Не само половите хормони са отговорни за косопада, затова е добре да се направи пълна ендокринна картина.Възможно е и препаратите и агресивните термални третирания също да са причина- тогава скалпът "боледува" и си отмъщава един вид.Някой спомена за конския шампоан-безвреден е, както и т.н. "конски витамини" - Тривитаминол, който го слагат предимно на конската грива да е мека, копринена и добре да се разресва.
Един последен съвет- не пийте или мажете всичко,за  което някой е казал, че му е подействало, без сами за себе си да сте открили къде е проблемът!.Пробвах с Керастаз цяла опаковка без никакъв ефект...просто защото съм имала нужда от нещо съвсем друго.За себе си открих начин да се изследвам периодично и веднъж годишно поне си правя квантов анализ на целия организъм.Чрез него съм наясно как е хормоналния, витаминния, минералния и прочие баланс, но това е вече друга тема.Диагнозата е в основата и на успешното лечение.

# 117
Там е работата, че лекарите знаят по- малко от нас за косопада, подценяват го, нали не се умира от него...Изследванията са скъпи, за да си ги правим сами произволно, порочен кръг. Аз не успях да намеря причина и съм отчаяна  Confused

# 118
Там е работата, че лекарите знаят по- малко от нас за косопада, подценяват го, нали не се умира от него...Изследванията са скъпи, за да си ги правим сами произволно, порочен кръг. Аз не успях да намеря причина и съм отчаяна  Confused
И аз съм така.Само не съм пускала Вит.В12,Вит.Д и мисля женски+мъжки пак да пусна,че ги пусках 2010,когато започна косопада .
Има много причини и наистина сами трябва  да търсим и ровим. Може и на психическа основа..

# 119
..."лекарите"...Имаш в предвид западната медицина.Те знаят само две неща- "пий тази отрова, ако не стане-режем".Под "отрова" визирам химията.За мен 15 лв подобно изследване веднъж годишно едва ли си е доста пари, естествено- не с направление от джи пи-то ми.Всяко ново петно или пъпка по кожа, промяна в растеж на коса и нокти са аларма...но западната медицина е "над тези неща" , за да се трогне и започне да търси "за какво бие камбаната".За себе си разбрах, че нищо в организма не трябва да се разглежда поотделно, ако идеш на кожен, той не се интересува как ти работи, примерно, бъбрекът, нали?И затова се обърнах към останалите видове медицини, особено Източната.Би трябвало да се научим да се вслушваме в организма си и да си правим изводи и анализи-косата ми бе най здрава и лъскава точно през 9-те месеца бременност.Ясно ви е кой хормон тогава доминира! Simple Smile Замислете се и над това какво ядете, околната ви среда или работната-ако не е генетика, тогава винаги има причина, номерът е да се открие.

Общи условия

Активация на акаунт