Косопад - 9 тема

• 144 610
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
И още нещо искам да споделя. Имах проблеми със стомаха и от януари започнах редовно да ям сусамов тахан./вече почти 9 месеца/ Не знам дали има връзка, но тази година ме подминаха всички видове сезонен косопад - пролетен, летен и т.н. Освен това без да правя нищо по-различно за косата си, забелязвам, че е пораснала значително, изглежда по-обемна, на пипане е по-гъста и като цяло е лъскава и жива /не си внушавам, защото и приятелки и колежки ме питат какво я правя/. Ноктите ми също са здрави и твърди.

# 376
  • Варна
Приятелка преди години от стрес имаше страхотен косопад, много брутално й капеше косата. Накрая се подстрига 1 номер и се мажеше с чесън. Знам, че доста й помогна.

# 377
Да, добра идея е сусамовият тахан, бях позабравила за него.
Сигурно наистина се втелясвам с броенето, но и да не боря, когато се усили, го виждам.

Аз съм намерила с какво да го контролирам и косата ми не е влошила съсотянието си. Притеснява ме това, че поспра ли противокосопадните продукти, пак се усилва. Което ми говори, че нещо не е наред и има причина.

# 378
При мен на ресане падат по над 150 косъма. И аз ги броя. При къпане да не говоря... страшно е! И това, като си представите, че не съм спряла да се мажа с лосиони, ампули, да пия витамини и какво ли не, от 1 година насам. Косата ми е азиатски тип /исках да кажа перушината/. То коса не остана. Тънка, права и остра. И вече съм пред застрелване, честно!
П.С. Честит Празник, Българки!
Пожелавам на всички съединение на косата с главата.

# 379
  • Варна
Преди години бившият ми приятел беше ползвал ампулите на Ревалид, защото много му падаше косата. Каза,че имало ефект.

А аз съм чела, че за косата също е полезно в продуктите да има метил сулфонил метан. МСМ представлява неметално серно съединение, което играе важна роля  за образуването на кератина и колагена. В интернет може да се намери по-подробна информация.

# 380
Сярата по принцип е много полезна за косата. Аз дори си мисля, че маските и втриванията с чесън имат ефект именно заради високото съдържание на сяра в него. "Милва" имат един сапун със сяра, който върши чудеса с кожата на лицето. За коса не знам как действа.

# 381
  • София
Здравейте!
За първи път се включвам, четох постовете до 13 страница и ми призля. Толкова жени с нерешен проблем....
Аз съм на 45, цикълът ми е нередовен, според мен заради силен стрес преди няколко години. Да не влизам в детайли, обаче да дам една идея. Тея в лабораториите пишат изследванията едно към гьотери. Изберете нещо, което смятате, че е най-вероятно и пуснете изследвания в две лаборатории.

# 382
  • София
При мен на ресане падат по над 150 косъма. И аз ги броя. При къпане да не говоря... страшно е! И това, като си представите, че не съм спряла да се мажа с лосиони, ампули, да пия витамини и какво ли не, от 1 година насам. Косата ми е азиатски тип /исках да кажа перушината/. То коса не остана. Тънка, права и остра. И вече съм пред застрелване, честно!
П.С. Честит Празник, Българки!
Пожелавам на всички съединение на косата с главата.

Желязо пила ли си?  На мен ми изписаха Цистифан таблетки и спрей, на Биорга. Предполагаема причина: стрес. Аз си само изписах желязо, мента глог и валериан и седатив / хомеопатично, за нерви/.

# 383
Пих желязо 1 месец. Някъде по-назад съм писала. Аз също си го самоизписах, защото имах нисък феритин - 20 /реф. 11-300/ Самото желязо също ми беше на долна граница 13. Само че никое докторче не обърна внимание на това - всички казваха то е в норма, значи няма проблем. При положение, че когато ги изследвах - половин година преди това бях пила витамини, в които се съдържа също желязо в по-малки количества, което предполагам е повлияло на резултата. Можело е да бъде и под норма, не знам.
Скоро пак смятам да си пусна тези 2 неща, да видя в какви норми са сега. Желязото спрях да го пия преди 2 седмици. Пих това http://apteka.framar.bg/18003599/%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B8% … 0-%D0%BC%D0%B3-50

# 384
  • София
Пих желязо 1 месец. Някъде по-назад съм писала. Аз също си го самоизписах, защото имах нисък феритин - 20 /реф. 11-300/ Самото желязо също ми беше на долна граница 13. Само че никое докторче не обърна внимание на това - всички казваха то е в норма, значи няма проблем. При положение, че когато ги изследвах - половин година преди това бях пила витамини, в които се съдържа също желязо в по-малки количества, което предполагам е повлияло на резултата. Можело е да бъде и под норма, не знам.
Скоро пак смятам да си пусна тези 2 неща, да видя в какви норми са сега. Желязото спрях да го пия преди 2 седмици. Пих това http://apteka.framar.bg/18003599/%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B8% … 0-%D0%BC%D0%B3-50

Желязото се пие дълго време, поне два месеца, моето първия път, когато ми окапа косата беше 8. След две седмици обаче ми спря косопада. Аз ям много малко месо и протеини също, това е много важно. Сега го пия от 3-4 дена и поне една седмица след началото на другите продукти. Косата спря да ми пада докато се реша, а само при къпане. Дъщеря ми постоянно ми събираше космите по гърба.
Не се отчайвайте, защото стреса е най-големия ни враг. Аз сега се заглеждам постоянно по скалповете на жените и забелязвам много с такъв проблем. Факт е, че докато го нямах и аз, не ги виждах т. е. хората не забелязват такива неща, забелязват унилите и тъжни физиономии.
Успех.

# 385
Съгласна съм, че се пие повече време, но как да го пия без лекарско наблюдение? Никой лекар не поиска да ми обърне внимание на това, при все че всички зорлен ги питах. В аптеката едвам ми го продадоха без рецепта. Бяха хиляди уговорки.
Иначе докато го пиех, косата не е спряла да пада, може би една идея се намали. Ако ми падаха по 150 косъма, тогава бяха по 100. Не знам дали пак да не купя желязо, и да го пия поне 2 месеца  newsm78
Редактирам се, че се сетих още нещо - аз пиех по 1 хапче дневно. Чувала съм, че при липса на желязо се пиело по 2-3 хапчета на ден, ама тъй като си го самопредписах, не рискувах с такава доза.
Вие по колко пиехте?

# 386
  • София
Съгласна съм, че се пие повече време, но как да го пия без лекарско наблюдение? Никой лекар не поиска да ми обърне внимание на това, при все че всички зорлен ги питах. В аптеката едвам ми го продадоха без рецепта. Бяха хиляди уговорки.
Иначе докато го пиех, косата не е спряла да пада, може би една идея се намали. Ако ми падаха по 150 косъма, тогава бяха по 100. Не знам дали пак да не купя желязо, и да го пия поне 2 месеца  newsm78
Редактирам се, че се сетих още нещо - аз пиех по 1 хапче дневно. Чувала съм, че при липса на желязо се пиело по 2-3 хапчета на ден, ама тъй като си го самопредписах, не рискувах с такава доза.
Вие по колко пиехте?
И аз по едно на GNC беше моето.

# 387
Как така си предписвате и дозирате сами желязо. То не е никак безопасно. Преди години наш познат лежа в болница точно поради неконтролируем прием на желязо.

# 388
Как така си предписвате и дозирате сами желязо. То не е никак безопасно. Преди години наш познат лежа в болница точно поради неконтролируем прием на желязо.

Точно поради тази причина спрях и да го пия. Знам, че високи дози става токсично и да не направя някоя беля. Обаче ме е яд, че никой лекар не взе отношение относно резултатите ми на желязо и феритин. Най-обичам репликата - "в норма е" В норма, ама каква? Имам 2 жени познати, които при желязо - 12 / 10-30/ са им назначавали железни препарати, за да не развият желязодефицитна анемия.
Аз с моето 13, какво трябва да направя, мамка му? А феритина що ми е на долна граница? Това пък са железните депа в организма. НИКОЙ не ми дава отговор и минават с любимата ми реплика - " може да е на долна граница, ама е в норма".

# 389
  • София
Много просто, когато желязото ми е около долната граница взимам минималната доза, както пише на упътването. 

Общи условия

Активация на акаунт