Косопад - 9 тема

• 144 576
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Искам да си направя и изследвания-мисля да започна с ТСХ и тестостерон, т.к имам и нередовен цикъл.

Косопадът ти е хормонален и се дължи на нередовния ти цикъл, който се дължи на някаква объркване на хормоните- заеми се с този въпрос, другото е някакво козметично временно решение ....

# 406
Искам да си направя и изследвания-мисля да започна с ТСХ и тестостерон, т.к имам и нередовен цикъл.

Косопадът ти е хормонален и се дължи на нередовния ти цикъл, който се дължи на някаква объркване на хормоните- заеми се с този въпрос, другото е някакво козметично временно решение ....
При последните ми изследвания(миналата зима), когато ходих на гинеколог за нередовния цикъл  хормоните ми бяха в норма, а и тогава имах косопад.

Кои други изследвания/хормони/ да изследвам освен тези към които съм се насочила/ТСХ и Тестостерон/ които евентуално може да са причината за проблемите ми

# 407
Има ли някоя от вас, която и пила и Приорин, и Пантогар и може да ги сравни?

Аз твърдях, че съм доволна от Приорин и днес си поднових четвъртата опаковка, но реално през това време използвах ампули на Керастас. Не съм спряла да ползвам и много добър шампоан против косопад. Така че се замислих дали Приорина ми е помогнал или останалите неща.
И с чесън се мазах два пъти  Blush
Някой, ако се притеснява, мирише до следващото измиване само.
АЗ съм пила пантогар. Преди няколко години - през 2010 г. имах косопад - и тогава пих три месеца пантогар, пръсках регаин 2% и правех маски с конските витамини. определено имаше ефект, но постригах и косата много късо.
Сега не ми капе, но имам чувството, че на места ми е оредяла. За съжаление - в момента в България не намирам нито пантогар, нито регаин.

Наскоро една възрастна жена, която също е имала проблем с копосад ми каза, че се е оправила само с конските витамини и миене на косата с катранов сапун.  Та се чудя, дали да не си купя обаче катранов шампоан, а не сапун.
Някакви мнения за катрановия шампоан?

# 408
Аз в момента се мия с катранения шампоан на Милва, след като смених един белюк медицински шампоани за косопад с цени от 30 лв нагоре. Мога да кажа, че съм доволна.  Измива много добре и след това косата става една идея по-плътна. Е, не ми е спрял косопада, но те и другите медицински шампоани не го спряха.

Дани Парт, пусни си всички полови хормони - мъжки и женски, и с резултатите отиди на гинеколог.

# 409
При последните ми изследвания(миналата зима), когато ходих на гинеколог за нередовния цикъл  хормоните ми бяха в норма, а и тогава имах косопад.

Кои други изследвания/хормони/ да изследвам освен тези към които съм се насочила/ТСХ и Тестостерон/ които евентуално може да са причината за проблемите ми
Защо не питаш и тук, момичетата са в час със хормоните:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=926031.240;topicrefid=20

Също може би е добре да видиш дали нямаш инсулинова разистентност, при нея също има косопад.

Ето една статия за спкя, което не зная дали се отнася за теб, но има доста полезна и интересна информация. Пише и кои хормони и на кой ден, се изследват:
http://zachatie.com/index.php?option=com_content&view=articl … 83&Itemid=150

Последна редакция: сб, 10 сеп 2016, 17:51 от Lemy

# 410
Здравейте, момичета Simple Smile
Напоследък косата ми започна доста да пада и сякаш оредя още повече, тя и без друго си е фина и рядка, но сега е много сякаш.
Искам да ви попитам някой използвал ли е лосиона против косопад на Давинес или тоника за коса против косопад на Ревалид? Колебая се кое да взема, за да не се задълбочи проблема. Моля ви за съвет.

# 411
  • София, България
Момичета, Макси хеър или Приорин са по-добре, ако някоя от вас е ползвала и двете? Косопадът ми понамаля, падат около 40-50 косъма дневно, но косата ми е 1/3 от това, което беше преди 3 години, когато започна всичко.  Sad Искам да я засиля и стимулирам. Проблемът е, че не виждам да растат нови косми, ама никакви от 3 години насам, само падат. Някоя от вас ползвала ли е продукт, който да е стимулирал нови растежи и да си е върнала изгубената по време на косопада коса? Това ме интересува най-вече. newsm78

# 412
veselinova1 преди да предприемеш нещо, защо не си пуснеш едни изследвания, да видиш дали има някаква причина за всичко. така ще знаеш и как да подходиш за третирането.

# 413
  • Толбухин
Намерих няколко рецепти и ви ги споделям:
Косопад Хората, особено мъжете, имат по-висока склонност да губят косата, с възрастта. Това може да се окаже особено неприятно, тъй като загубата на коса може драматично да промени начина, по който човек изглежда. Поради това, много хора по целия свят инвестират в лечения за коса с различни резултати. Но ако искате косата ви да расте отново, трябва да опитате използването на джинджифил. Това е така, защото джинджифилът има естествената способност да стимулира притока на кръв към скалпа. Подобреният кръвоток стимулира космените фоликули и в крайна сметка води до завръщане растежа на косата. Можете да направите свой собствен микс за растеж на косата у дома с помощта на джинджифил. Всичко, което ви трябва, е една супена лъжица настърган джинджифил. Смесва се с 1 супена лъжица масло от жожоба или зехтин. Нанесете сместа по кожата на главата, като масажирате с кръгови движения за подобряване на притока на кръв. След като масажирате тази смес, оставете я за 30 минути. Ще изпитате топло усещане в скалпа, индикатор, че сместа наистина работи. Изплакнете сместа. Ако желаете, след това можете да използвате шампоан.

# 414
# 415
От сайта съм си напарвила маската с кокос и листа къри,но впечатления още нямам защото съм си правила 1 път.Листат от къри ги открих само в ebay.
http://lazara.bg/krasota/kosa/domashni-maski-protiv-kosopad/

Даже си мисля по препоръка на Maslarska да сложа и малко настърган джинджифил.

# 416
  • Толбухин
Аз съм в дис момент  с джинджифил и бадемово масло. Simple Smile

# 417
# 418
Още една интересна статия за коса:

http://jasmina-cvete.blogspot.bg/2015/02/blog-post_3.html

След три пъти мацане с кокосово масло и листа от къри започна по-малко да ми пада косата.

# 419
  • София
Някой да си е правил сам мезотерапия?

Общи условия

Активация на акаунт