Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Детето ми е на 2 години и отказва да се храни само. Трябва ли да се притеснявам?
Как мога да науча детето си да се храни самостоятелно?
Как да се справя, ако детето ми отказва да яде определени храни?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Детето ми е на 2 години и отказва да се храни само. Трябва ли да се притеснявам?
Не, няма от какво да се притеснявате. Всяко дете е различно и има свои предпочитания по отношение на храненето. Някои деца започват да проявяват интерес към самостоятелното хранене на по-ранна възраст, докато други го правят по-късно. Важно е да осигурите възможности за самостоятелно хранене и да изберете моменти, когато детето ви наистина е гладно. С времето то ще се научи да се храни само.
-
Как мога да науча детето си да се храни самостоятелно?
-
Как да се справя, ако детето ми отказва да яде определени храни?
Ако детето ви отказва да яде определени храни, опитайте се да предложите различни видове храни, които са здравословни и отговарят на неговите предпочитания. Например, ако не иска готвени ястия, опитайте с настърган морков с малко лимонов сок или задушена царевица. Можете също така да опитате смутита с любимите му съставки. Важно е да не се отказвате лесно и да продължите да предлагате разнообразни опции за хранене.
-
Как да се справя, ако детето ми предпочита сладкиши и бисквити пред други видове храни?
-
Как да науча детето си да се храни разнообразно?

, моят син на почти 6г 
, редовно бяха омазани до ушите, но се научиха
.