Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 96 300
  • 660
  •   1
Отговори
# 195
Създадох тази тема не с идеята да се караме, заяждаме и т.н а да си споделяме. Различни режими, упражнения и диети. Не бях влизала два дни и сега тато влязох се разочаровах от видяното. Тонове излишна информация, сайтове и безкрайно дълги постове които да си кажа лично не са мн приятни за четене. Бих искала да ви помоля да спрете с тези неща, тук исках да виждам всеки да си споделя дневния режим, да споделя за свалените в момента кила ( а не преди 10 години, защото ако преди някой е успявал сега е по трудно защото с възраста не се свалят много лесно килата ), и най вече да се подкрепяме, без да се нападаме. С много голямо желание започнах да пиша и да споделям имах воля и стимул като гледам и чета, но сега нямам голямо желание да чета много от постовете. Много ще съм благодарна ако спрете с излишната информация.

# 196
Нали това беше тема за по-пищните дами, мъчещи се да отслабнат?
Защо я налазиха тревопасните?
Фея, досадна си вече с пропагандата си.
Мисля, че сме достатъчно грамотни да разгледаме различните видове хранене и сами да решим какво да правим.
Ако някой се спре на твоето хранене ще е логично да влезе в темата за него и да чете и пита там.

# 197
  • SA
ivelina_cv , искам само да кажа, че напълно разбирам раздразнението ти и се извинявам за намесата си в тази тема, която разбирам защо е създадена и наистина е хубаво място, в което хора със значителни проблеми с теглото да си споделят трудностите, които срещат, и успехите, които постигат с различното си хранене.
Всъщност нямах никакво намерение да пиша тук, но определени твърдения и препоръки, раздавани смело и безотговорно, ме накараха да се намеся с някои обяснения.
Още веднъж се извинявам, че се включих и съжалявам, ако някои момичета с проблеми са се отказали да пишат заради това. Тази тема ми е доста интересна и ще я следя, но няма да пиша повече, освен ако някои абсурдни твърдения за храненето не ме предизвикат отново.

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 11:24 от Kameloth

# 198
И аз моля за извинение авторката, защото и аз писах в тая тема, главно за да поспре малко веганската пропаганда. Защото смятам, че тази тема е правилно съставена за помощ на по-тежките случаи, а не за млади здрави особи, които искат от 48 кг да станат  45, за да приличат на моделите от списанията, обработени с фотошоп от 50 души екип, та могат да изкарат две седмици на листа от глухарче и бейби-не знам какво си.
Обаче неслучайно се пише тук за диабета - дори 10кг наднормени вече са подозрителни за ИР и преддиабетни състояния, така че инфо по въпроса е релевантно.
Нека Камелот пише тук - ще бъде особено полезна точно в тази тема и със сигурност ще привлече повече участнички с този проблем.
Моята препоръка-принос към темата с две думи: меню от белтъчини и мазнини /повечето животински/ плюс зеленчуци за баласт, обем и вода.

# 199
Моята препоръка-принос към темата с две думи: меню от белтъчини и мазнини /повечето животински/ плюс зеленчуци за баласт, обем и вода.
И с лекота изтри повече от половината неща включени в хранителната пирамида  Grinning
Аз не бих могла да живея така, хранейки се само с месо и зеленчуци. Храната трябва да бъде разнообразна, да включва всички хранителни групи и да бъде пълноценна т.е. без джънк фуд-а. Всичко останало е пропаганда на една или друга група (месоядни vs тревопасни).

# 200
Хубу, atari, ама тука говорим за хора с проблеми, докато се нормализира теглото поне, трябват някакви ограничения. Впрочем, медиците да кажат  Peace

# 201
Ама разбира се, че трябва да има ограничения  Peace Въобще не става и дума, че ако се цели сваляне на килограми може да се яде "на корем", дори и позволената в дадена диета храна.  Hug

Без ограничение на храната няма да има минус на кантара.

# 202
  • SA
Да вмъкна само една лека разлика между това да не ядеш просто защото се чувстваш сит и да не ядеш, макар да си гладен, защото диетата ти така повелява. Всяка диета, водеща до второто нещо е обречена на провал, рано ли късно, в зависимост кой доколко сили има да се бори с естествените си инстинкти.
Никой не е в състояние да търпи ограничения цял живот, макар че има волеви личност, които могат да си налагат това в продължение на години.

# 203
Ама разбира се, че трябва да има ограничения  Peace Въобще не става и дума, че ако се цели сваляне на килограми може да се яде "на корем", дори и позволената в дадена диета храна.  Hug

Без ограничение на храната няма да има минус на кантара.

Аз мисля ,че докато привикне организма с по малко храна е по добре да го излъжеш с повече от позволената,отколкото да се ограничаваш и мислиш само за храна.И когато се започне от ГОЛЕМИТЕ К понякога е добре  да не се пристъпва направо към диета.Нито тялото,нито мозъка е подготвен към определен режим.И както някои спомена за диабет и преддиабетни състояния,и аз ще добавя,че наистина голяма роля играе инсулина и ,защото ако започнем да се ограничаваме и с позволена или правилна храна ,ще  се чувстваме dizzy .А когато това се случи първото към което ще пристъпим е да хапнем нещо набързо -шоколад (зарязваш диети и режими )или 7 банана (продължаваш и ставаш упорит),ние избираме,но в този момент въобще не мислим да се ограничаваме дори и с позволена храна .Преди някой да ме е поправил или наложил виждането си с други хранителни ,уж, правилни или тревопасни (както казвате) режими , искам да добавя ,че тона с който го правите е ужасен и не си мислете ,че когато някои от нас имаме да сваляме повече от 20, сме меко казано незапознати .Имам двама познати които са вегани,мога да ви кажа ,че тези хора са с леко промити мозъци,а бяха пълни и добре изглеждащи,усмихнати хора,а сега са слаби ,изпити и говорят само за веганство.

# 204
Ивелина, аз също моля за извинение, че си позволих да бъда провокирана и да се дразня от изказвания, които незаслужено ме обвиняват в пропаганда на веганство. Даже се подхлъзнах и по неизбежната диагноза "ИР, диабет или проблем с щитовидната", която някои хора веднага вменяват на тези с наднормено тегло. От сега нататък при подобни провокации ще препоръчвам на опонентите си просто да направят усилие и сами да намерят нужната им информация.

Стоя твърдо зад тезата, че целите растителните храни трябва да присъстват повече в храненето с цел отслабване, защото са с ниска калоричност спрямо единица тегло, а големият им обем води до запълване на стомаха и липса на глад, плюс доставяне на жизненоважни хранителни вещества до организма.

Оставам и на мнението, че на всяка от нас, независимо дали има или няма килограми за сваляне, 'и е нужен подходящ и природосъобразен хранителен режим. В комбинация с постепенно увеличаващо се естествено физическо натоварване, постигането и задържането на оптималното тегло ще е по здравословен начин.

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 14:24 от Фея Кръстница

# 205
  • постоянно
Отслабвам с Slimming world. Не очаквам моментални ефекти , но искам  чрез спазвайки техният режим на хранене да " изкореня " лошите си хранителни навици , а именно да гладувам през деня и да се храня вечер.
 Hug

# 206
Отслабвам с Slimming world. Не очаквам моментални ефекти , но искам  чрез спазвайки техният режим на хранене да " изкореня " лошите си хранителни навици , а именно да гладувам през деня и да се храня вечер.
 Hug

Извинявайте,че нахлувам така в темата  bouquet,но може ли да споделиш принципите на този режим!

# 207
  • постоянно
 Hug

Извинявайте,че нахлувам така в темата  bouquet,но може ли да споделиш принципите на този режим!
Преснимах си книгата , която ми дадоха - ако разбираш английски мога да ти я пратя на е-поща.

# 208
 Благодаря, но за съжаление не съм много добра с английския

# 209
Радвам се че има желаещи да пишат и да коментират стига да не се откломяваме много от основното. Иначе всичко е наред надявам се няма сърдити и обидени. Аз да споделя днес в 20:04:04 часа започва лунуването или т.н лунна диета на мен ще ми е за 3 ти път и ако се спазва правилно резултатите са от -1.500 до -2 кг ще се радвам да има някой с който да си гладуваме заедно. В този ден основно трябва да се пие вода и то мнооого вода също така е позволено и чай да се пие, а ако някой не издържа може да се пие фреш или в краен случай може плод да се яде но да не се прекалява. И да ви каза след като приключи лунуването усещането е много хубаво, лично аз се прочиствам добре, леко ми е на корема и е приятно особенно когато кантара покаже добри резултати.

Общи условия

Активация на акаунт