Хайде да отслабваме заедно -20,-30,-40кг

• 96 368
  • 660
  •   1
Отговори
# 120
Ниска калоричност от въглехидрати означава големи количества, за жалост нямам това време. Ще се задоволя с 96 години на моята прабаба, май нямам нужда от 100. Фея, още веднъж благодарности, че се отзова, всичко хубаво желая  Simple Smile

# 121
Ниска калоричност от въглехидрати означава големи количества, за жалост нямам това време. Ще се задоволя с 96 години на моята прабаба, май нямам нужда от 100. Фея, още веднъж благодарности, че се отзова, всичко хубаво желая  Simple Smile
Винаги с радост  Hug

Само ще уточня, че под ниска калоричност се разбира, че не се надвишават 2000 кал. дневно. Обикновено калорийният ми прием (3 основни хранения, 2 малки снака, без секунда глад) ми дават около 1700-1800 кал. За моя базов метаболизъм и ниво на физическа активност този калориен прием е идеален. Физическата ми форма и здравето ми са доказателство.

# 122
Колко салата горе-долу са 2000 ккал?

# 123
Корейците и японците не ядатат тесто и сладко, или поне генерацията на майка ми и моите връстници.
Да, така е. Обаче основният им калориен източник си остават захарите, а това противоречи на постоянните призиви да се спрат или намалят до минимум въглехидратите.

Не разбирам каква е връзката между морето, здравето и младеенето... Обясни ми, моля. Високата влажност на въздуха? Защото ако е въпрос на достъп до морски продукти, те не са толкова силно застъпени в традиционното корейско и японско хранене, пък и съвременните супермаркети са пълни с всякакви видове морски деликатеси.

За равния старт. То е ясно, че няма как да се компенсира. Но защо да не направя това, което мога да направя сега, когато вече имам знанията и опита? Все едно да кажеш, че циганчето няма защо да се учи, щом и без друго се е родило в среда на неграмотни и невъзпитани хора.

Добре, ще си представя, че наистина не ме разбра: Аз живея в държава без море. Разликата между чешките и испанските супермаркети е огромна. Живея в Прага, а не в погранично село.
В испанската Меркадона е като в зоологическа градина едва ли не- невероятен избор от пресни риби и морски дарове. Рибата в Корк, Ирландия е невероятна, няма нужда да продължавам да изреждам държави. Не, не е същото. Съвременните супермаркети са много различни едни от други. Факт.

Кой е казал да не се прави нищо?
Нищо подобно дори не намеквам. Какви циганчета те гонят? Много грозно стана!

Включих се, защото имам какво да кажа по темата, достатъчно близки корейки и японки имам.

Редактирах се.

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 21:34 от Deziderata

# 124
 Shocked Дези, какво стана? Задавах съвсем непреднамерени въпроси. Да не говорим, че ти си последният човек, с когото бих се заяждала. Пък и ме познаваш. Дрънкането във "форумен стил" ми е неприсъщо.

Знам къде живееш. Но аз не живея там и нямам поглед върху пазара при вас. И нито за миг не съм подлагала на съмнение информацията ти за корейките и японките. Догадката ми за влажността на въздуха беше съвсем искрена.

Изобщо не разбрах откъде изригна тоя вулкан...

# 125
И по кои критерии 2000 ккал са нискокалорично хранене,особено за жена висока 160?!1600-1800 е нормално ,а не нискокалорично хранене.

# 126
И по кои критерии 2000 ккал са нискокалорично хранене,особено за жена висока 160?!1600-1800 е нормално ,а не нискокалорично хранене.
2000 кал. е горна граница, а не цел. Целта е различна за всеки човек и се определя от базовия калориен разход и нивото на физическа активност.

Колко салата горе-долу са 2000 ккал?
Зависи какво слагаш в салатата.

А и при НК-ВВХ далеч не става дума само за салати от зеленолистни. Зърнените, бобовите, грудковите, семената, ядките, гъбите, плодовете, всички зеленчуци... Все растителни продукти. Хиляди видове, разнообразни на вкус, цвят, консистенция и съотношение на полезни вещества.

Последна редакция: пт, 11 мар 2016, 21:51 от Фея Кръстница

# 127
Фея, ами втрещих се, да ти кажа. А това с циганчето ме уби на място.
Какво ми остава да си мисля, целия ми пост е обърнат с краката нагоре.  Laughing

Добре, получило се е недоразумение, за което искрено съжалявам.

Откъм риба Чехия е пълна трагедия. И сьомгата не е сьомга, на мен ми харесва, но приятелско семейство от Аляска са на друго мнение. Вярвам им, но какво да правя!

Много е лесно да ги вземем корейците и японците за пример, но нещата са толкова комплексни, започват от люлката още. Мисля, че е честно да подчертая, че те (тези които познавам) не се награждават със сладко, не го ядат, и не си казват една на друга "Ама от само едно нищо няма да ти стане!".
Защото подозирам, че българския вариант ще е "Изядох си азиатската салата, от една вафла нищо няма да ми стане."
Културата на хранене е коренно различна.

Не мога да си представя средностатистическа българка на средна възраст да си промени мисленето от раз. А ако и мъжа и е свикнал да си има компания за подпийване вечер, става мътна и кървава. Всички знаят, че саботажа ти е в кърпа вързан, решиш ли да се промениш макар и малко. Не дай боже да пожелаеш да направиш нещо за себе си. Всеки си вре гагата и ти набива канчето.
Да издържиш на социалния натиск е най-трудната част на "диетата" или режимното хранене.

Но да не разводнявам.
Който иска, търси начин и отслабва. Въпросът е да не се отказва и да не прави глупости с драстичен глад.

Ох, Фея, наистина съжалявам, че криво те разбрах.  Hug Hug Hug

# 128
Фю, камък ми падна от сърцето, ДезиHug Благодаря ти и извинявай, задето без да искам съм те шашнала така.

Сьомгата при вас откъде я внасят? Норвегия вероятно... А дали е от ферма? Това също е от значение. Да не говорим, че сьомгата от ферми е бъкана с гадости и опасни вещества.

Така е за азиатките. При тях десертът от кафяв боб и медузено желе или желирани водорасли е класика, която в България би се считала за гнусотия. А снакът, с който са ме черпили приятели корейци не беше чипс или Hershey Kisses, a топчица направена от оризово брашно, вода и една камара билки.

И си напълно права: "Да издържиш на социалния натиск е най-трудната част на "диетата" или режимното хранене." Особено в България.

# 129
Да вземем корейците и китайците за пример ми звучи така, както някои твърдят "да вземем ескимосите, те ядат мас и риба само, и са здрави". Да, корейците и японците са здрави, ескимосите също, хората, живеещи по екватора и те. Защо? Ами, консумират си от тяхната си храна - типичната за региона им. Нашите баби и дядовци са били здрави, поради същата причина. Яли са така страшните (според някои) боб, леща, плодове и зеленчуци, яли са хляб (ама черен, с брашно от собствено жито, днешният хляб няма нищо общо), яли са си и така страшните (според други) мас, масло, овче и краве сирене, мазно месце, и не толкова мазни кокошчици...
Дядо ми яде всички типични за нашия район храни. Става в 5 часа и ляга в 8. Не познавам млад човек, който да се движи и да работи толкова. Той е на 76 години и направо му завиждам за живеца. Още повече завиждам на моята пра-баба, неговата майка, която на 99 години още си прекопава една част от градинката, която си е нейната. Обаче в тяхната къща не влизат никакви безалкохолни, несезонни плодове и зеленчуци, не влизат и пакетирани храни, пълни неизвестно с какво...

# 130
Никакъв социален натиск не усещам, нито в Бг, нито в чужбина, единственият натиск го прави стомахът ми - при предимно Въгл.хранене, независимо ниско или високо, съм непрекъснато гладна. Аз съм човек, силно ориентиран към комфорта и туй не го търпя. Ако поне 3-4 часа не съм сита, режимът не е за мен

# 131
Лили, съгласна съм - храненето в Япония и Китай не може да се пренесе на 100% в другите страни. Затова споменах и групите столетници в Италия, САЩ, Гърция, Абхазия и Еквадор. С удоволствие бих дала за пример и ескимосите, ако при тях го имаше доказано същото явление: дълголетно здраве и голяма концентрация на столетници. В този смисъл не всеки вид хранене дава едни и същи резултати, независимо, че е типичното за региона.

Много се радвам, че дядо ти и пра-баба ти са в такава форма и разположение на духа. Да са живи и здрави! Те са чудесен пример за това, че продуктите, блъскани с рафинирани захари и мазнини са ужасно вредни, че трябва да се ляга рано и да се става рано, и че трябва да се движим естествено. Моята баба, светла 'и душа, угасна като свещ, когато 'и отнеха имота и я принудиха да живее в панелен апартамент...

Сагитта, и аз съм така - не нося на глад. Затова комбинацията 3 основни хранения + 2 леки снака (1 плод или шепа ядки) ми е изключително удобна. Храня се осъзнато по тази схема вероятно вече 8-9 години, независимо от хранителните режими, които съм спазвала.

# 132
Аууу, от плод пък как огладнявам...не е истина...

# 133
Фея,когато ти е удобно ми дай линк за книгата на дамата. Simple Smile
Мои роднини от щатите не харесаха тукашната(Б-я) сьомга.Тя е внос от Норвегия.На всичкото отгоре в магазините бяха убедени,че е развалена.Търсеха нежно розова,а тук е оранжева.Жената не яде месо от 3год.Риба и морски дарове яде.Храни се здравословно,няма проблеми с излишно тегло.

# 134
Фея,когато ти е удобно ми дай линк за книгата на дамата. Simple Smile
Мои роднини от щатите не харесаха тукашната(Б-я) сьомга.
Силвър, ето линк към книгата на Елена Уилкинс.

И на майка ми много повече 'и харесва сьомгата, която съм носила от тук.

Аз пък не харесвам авокадото, което се продава в БГ.

Общи условия

Активация на акаунт