Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 81

  • 70 492
  • 744
  •   2
Отговори
# 615
  • Пловдив
  • Мнения: 744
Влизам да се отчета за вчера - Chisel Agility и 10 Min Ab Chisel. Днес не знам дали ще ми остане време, та май ще го пиша почивен. С храната нещо се излагам, чувствам се уморена и се нахвърлям на въглехидрати (от лошите Embarassed), нещо, което отдавна не ми се беше случвало. Започнах отново да си нанасям храната във фитнеспала, та се надявам скоро да се озаптя.
Хубав и спор(Т)ен последен работен ден от седмицата!

# 616
  • 1st floor
  • Мнения: 9 855
И аз два дни подред имам проблем с храната. Чувствам глад, а не се лишавам. Предполагам, че или от лакомия, или от скука в работата. Едва успявам да се укротя до  към 1500ккал. На косъм съм на изям всичко попаднало пред очите ми. Отделно от боба и зелените салати тия дни си ходя поиздута и се дразня. Mr. Green
Днес съм с Шон и Dynamic Cardio.

# 617
  • Пловдив
  • Мнения: 5 234
Гуд монинг!
Не съм се отчитала няколко дни, не мога да се добера до компа и да напиша и два реда, като е свободен, ме командироват да се занимавам с разни други неща, таааа направо адско.
Адаш, съгласна съм с първата част от твърдението, с втората за бг кухнята не ме съгласи  hahaha. Но пък си признавам, че е супер различно във всеки регион и отделно във всяко семейство. В нас /имам предвид семейството ми с мама, тате и бате/ хляб никога не се е ядяло много, да речем един хляб една седмица, манджите никога не са били чорбаливи и мазни, били са по-скоро мръвка и ориз, мръвка и картофи, зеленчуци. Като се има пред вид, че винаги има и салати, смятам че бг кухнята си е балансирана - салатка, мръвка и въглехидрат. Понякога варива. Яде се много кисело мляко, което също не го намирам за лошо. Не виждам лошо и в повечето ядене на бг сирене, нека не забравяме, че е с по-ниска масленост от френските сирена. Лошото е любовта към десерти тестени изделия, баклавички и др., но това вече го има навсякъде, та не виня бг-то. Живяла съм с белгийско семейство, не мисля, че ми е харесало повече това, което се яде - варен картоф, пържена мръвка, няква зеления. Всеки ден. За американска кухня не знам, то такова животно няма. Средиземноморската заради много риба е ясно, че е по-добре от нашата, разбира се, но и няма как да има много риба в менюто на държава с излаз на едно келяво море, в което риба де факто няма.
Отчитам Макс кардио кондишънинг, 50 мин. , това е последната ми тренировка за тази седмица, че днес отиваме на уикенд. Времето е ужасно, но каквото. С храната се движа 1200-1500 и ми е добре, е, свалям малко и бавно, но като се гледам, основно мазнини, не губя мускулна маса, от което съм много доволна. За това трябва да благодаря на оставените въглехидрати в менюто ми, което е голямата разлика от друг пъ. Но, като погледна назад и като видя колко много съм сваляла уж с ядене, но като тегля чертата - повече от 7 бадемчета в млякото сутрин не слагах, ядях само по 200 гр., сега далеч повече, на обед нещо по-сериозно и вечер основно салатка, ми надали съм надвишавала 800-1000 калории на ден #Crazy. За това и на всеки десет дни ядях по-сериозно и накрая като се заблеях и взех да се тъпча. Та, всяко ограничение е бумеранг, това е положението.
ИЗчезвам, че децата реват. Лек уикенд!

# 618
  • Мнения: 1 875
Да, аз малко извадих тази схема от контекста.
Иначе подкрепям Люба, така я виждам българската кухня.
Има и региони с почти изцяло въглехидратно хранене, типичната кухня в Родопите клони в тази посока. Животните се гледат предимно за мляко, няма да убиеш една млекодайна крава, заради месото. Но пък жените в района изглеждат с доста опънати кожи, млади дори и на по-късна възраст,  вероятно заради чистотата на въздуха, на продуктите, не толкова храненето.
Типичната американска кухня я виждам като хамбургери, лучени кръгчета и царевичен сироп, боб в южните щати.
Вчера тренировката за изгаряне на 400 калории на мацката на Би. Днес ще го мисля. Установих, че май по-добре вечер да тренирам, че се разбуждам и обръщам повече внимание на домашните. Сутрешните тренировки водят до лягане в осем часа.

# 619
  • Мнения: 4 406
Des, съжалявам, но съм го затрила и то цялата директория. Явно съм решила, че нямам място на диска.

И аз нещо днес прегреших имаше до работата топла пилешка супа (а нали бях грипава и откога си мечтая за нея). Е не може само това и 3 картофени кюфтета мушнах. Сутринта кисело мляко, чиа, извара и репички, всичко пасирано накуп Laughing

Днес корем, това добре малко и лесни упражнения, но после кардиото ме скапва - 20 мин стълби и 20 мин вело на 35 км/ч на 11.

Утре на Лозенската планина  newsm36 да берем див чесън и коприва. То качването до върха там ще ми се стори нежен повеи в сравнение с тренировките  Mr. Green

# 620
  • Мнения: 10 741
Лично аз не консумирам типична бг кухня от типа мусака, пълнени чушки, яхнии  Peace Не си падам особено по тях и може би ги хапвам няколко пъти годишно.

Основно се храня с месо, яйца и зеленчуци. Ям малко млечни - освен кисело мляко, което хапвам през ден, то сигурно ми се събира килограм сирене, а може и по-малко за цяла година. Кашкавал още по-малко хапвам. Предпочитам извара за омлети, за пълнене на чушки и т.н.
Картофи и ориз също хапвам рядко.
Виж, паста и производните обичам, но пак ям на няколко месеца веднъж.

При мен проблемът не е в храната, а в постоянно високото ниво на стрес и недоспиване.

# 621
  • 1st floor
  • Мнения: 9 855
Точно обратното на  Like_Smoke се храня.  Laughing Аз съм домакинята вкъщи и готвя за четири човека. Готвя им съвсем нормални неща от БГ кухнята и си хапвам заедно с тях. Сирене почти винаги на закуска ям. Даже започнах да го харесвам повече от кашкавал, преди беше обратното. Умирам и за мусака, и за пълнени чушки, и за яхнии...въобще лакомия съм и всичко ми харесва, ако е добре сготвено.  Laughing Естествено ям и месо, и яйца, млечни, както и салати в огромни количества. Тестото силно съм го ограничила, защото веднага ми се лепва на паласките, иначе обожавам. Както и паста. Захарта вече 25-ти ден съм я отрязала (с изключение на една малка сладка, която ме почерпиха по повод и не можах да откажа Laughing). Иначе не отказвам и сладки неща, особено сладолед и шоколад. Не ми пречат на отслабването, честно казано, но трябва да са в разумни граници.
Сега се чудя дали да не пробвам въглехидратна ротация. Така и така смятам калории и Б, М и В... Някой тук май беше правил. Ще се радвам да сподели колко време и какви са били резултатите.

# 622
  • Мнения: 1 161
За днес тренировка за бицепс,трицепс и рамо в трисетове, 30 мин.

# 623
  • Мнения: 678
Вчера нищо не съм правила, цял ден бях с главоболие. И си казах, че не може така - горката аз  болна, пък да тренирам, че и да не си хапвам като хората  Laughing . И от вчера на обяд та досега не съм спряла. Имам тука едни неща за доизяждане, та ще ги хапна и ще се опитам да сложа ново начало. Взема да си обещавам разни работи, за да издържа... Един познат ми разправяше, че само в неделя яде каквото му се яде. Всичко си позволява тогава, на корем. И така по-леко му минавала седмицата и издържал на диетата, защото знае, че неделя иде...

Ох, ми трудно ми е Sad Трябва да придобия воля! Тялото ми освен дебело е и доста отпуснато. А иде лято...

# 624
  • Мнения: 16 014
 Hug Май сте ме прочели като "сравнявам и съпоставям БГ кухнята с други/американската" - абсолютно нямах такова намерение, просто се замислих какво е яло моето семейство последните 40 год и някак си не успях да го вкарам в 50:30:20

Това сирене (Адаш, права си, че не е като френските, но французите ядат по 2-3 малки парченца, а у нас се купуваше по 4 кг/седмица за 4 човека сем) го слагахме на всичко; колбаси - много и различни и нито един с особени претенции за ниски мазнини; солени филета, суджуци, луканки; плодове, вярно е, много, но и много сладък джънк тип вафли; зеленчуци се носеха от село, хубави, но не особено разнообразни. Години по-късно научих, че близо до селото имало хранилище на ядрени отпадъци, но още не светя на тъмно и се надявам да се е разминало или поне само Чернобилската радиация да ми е проблема.

Мама вечно тичаше от/на работа и съвсем не беше изтънчена кулинарка (някои неща си идват отвътре на човек), та си правеше 20-ина манджи по начина по който са и показали като малка - бобът със запръжка, мишмашът ясно и той, пържени филиии за закуска или мекици, в по-мизерните години боб, картофи, ориз и пак и пак! На Никулден шаран! И пак и двете ми баби готвеха с по половин бутилка олио на манджа...

Такова животно като "американска" кухня не съществува, абс. съгласна! Има си някакви традиционни за всеки регион ястия отпреди 200 год, когато тези райони са били що-годе населени с еднотипно население. И тези типичните се консумират основно от туристи. В момента всеки яде по убежденията и по джоба си - и по заведенията за бързо хранене и по етно кръчмите и еко/био/префърцунености всякакви има навсякъде и се пазаруват. Но "американска" кухня няма, освен ако това не е събирателно за 150 различни кухни и кулинарни традиции. Моите приятелки американки все си търсят баницата, като идват на гости, няколко почнаха да я правят (какъв смях, една от тях успя да я направи със замразени кори "не успях да я направя на рула като теб, но стана много вкусна на люспи"  Heart Eyes) Нещата, които ги гледам по ТВ че уж ги ядат 2 щата улево аз не съм ги помирисвала дори! Джамбалая, ениуан Wink

Отивам да уважа бат Шон и ще се отчета
Day 54/88 Week8B  - T25 Dynamic Core + Max30 Cardio Challenge

Последна редакция: пт, 25 мар 2016, 17:13 от Agent Provocateur

# 625
  • Мнения: 10 741
Един познат ми разправяше, че само в неделя яде каквото му се яде. Всичко си позволява тогава, на корем. И така по-леко му минавала седмицата и издържал на диетата, защото знае, че неделя иде...


Аз също в неделя ям всичко, което ми се прияде  Peace През седмицата съм доста стриктна - иначе никога няма да ми се получат нещата  Peace

Вкъщи и аз готвя, защото съм придирчива към храната. Като цяло смятам, че по-разпространената кухня у нас е калорична, защото съчетава голямо количество мазнина с въглехидрати.

# 626
  • Мнения: 1 875
Agent Provocateur, аз мисля, че донякъде си права, но си зависи от навиците на семейството.
Едната ми баба, която по времето на социализма беше и готвачка, готви по описания от теб начин - баници, мекици, тутманици , милинки за закуска, за обяд нещо с половин бутилка олио, за вечеря същото. В добавка сухи подправки. Само така й е вкусно.
Другата обаче винаги е закусвала кисело мляко с филия хляб, готви много постни супи, в които дори няма застройка, има много зеленчуци и минимално количество мазнина. Бобът никога не е бил със запръжки или с наденици, ребърца и т.н Месо яде в неделя, обикновено пълнена домашна кокошка с дреболии, лук и съвсем малко ориз. Пролетта много спанак, лапад, киселец с яйца /това си го пържи/, винаги има нарязани домати с лук. Тя е слабичка жена, слаба и подвижна. Мама готви нещо средно между двете, тя непрекъснато експериментира /готви и полезна, и вредна храна/, храненето й е в топ житейските ценности и за съжаление й личи.
Мъжът ми обожава да готви, готви изчистено от мазнина, с много месо, красиво, подрежда чинии. Аз обичам да правя салати. Децата - едното обожава салати, ядки, другото обича традиционна българска кухня и ако трябва да избира дали при нас да яде или при баба, винаги ще избере баба.
Мисълта ми е, че традиционните български ястия като мусака, пълнени чушки, боб и т.н могат да се сготвят по различни начини в зависимост от навиците на семейството.
Нищо не съм тренирала днес, имам жесток ПМС, гърдите ми тежат като гюлета . На хората уж им изчезва от високомазнинното хранене, а за мен като че ли за първи път се появява в такъв вариант....

Последна редакция: пт, 25 мар 2016, 19:50 от Аmanda

# 627
  • Мнения: 5 845
И аз ям предимно месо,яйца и зеленчуци-от всичко останало се подувам и ми става тежко.....не  ограничавам до минимум въглените и не се вманиачавам,но знам какво работи за мен и какво не и избирам в повечето сучаи по  доброто за мен Peace Плодове не ограничавам,но и не прекалявам стях.
За днес храната-кисело мляко на хармоника (BTW въобще не съм впечатлена  newsm78  ) със сушени боровинки и смокини,сурови слънчогледови семки и кокос ,печена кълцана наденица и зелена салата с рукола и сирене,2 парчета черен шоколад,вино-нещо се разболявам и си хапнах глезотии  bowuu
Трнировка 40 мин баирче и това е  Stop

# 628
  • Мнения: X
Агент, това за БГ кухнята все едно аз съм го писала  Peace Да, не важи 100%, но като се каже традиционна БГ кухня, точно така е. Помислете само какви неща се предлагат в традиционните БГ рестиранти - онези с червените покривки  Crazy
Иначе тя кухнята във всяка държава се различава малко от малко в раьличните райони. Като се каже гръцка кухня, повечето си представяме средизимниморската кухня, но във вътрешните части на страната кухнята е различна. Същото важи за много други държави. Иначе е факт, че в днешно време няма такова силно придържане към национална кухня.
Отчет 6.5 мили бягане.
И една източна мъдрост: " Ако искаш да те уважават, говори по-малко; ако искаш да си здрав - яж по-малко."

# 629
  • Мнения: 1 875
Това https://www.youtube.com/watch?v=ieKKFSLfTY4
Много ми допадат тренировките. Няма много скачане, а в същото време накрая си вир вода.
Смятам да направя всичко, което намеря.

Общи условия

Активация на акаунт