Лятото се приближава, Дюкан ще ни вталява - 283

• 98 576
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 И аз задържам, но моето е очаквано заради МЦ. Иначе съм си режимна. И понеже Юни чука вече на вратата, а малко след средата му ще ходим на почивка, та си мисля за нея да вляза в трета, май е по-добър вариант от това да се проваля. Иначе сме на самоизхранване, та ще си готвя (само дето фурна няма там, ама ...).

За задържането - най-често се поучава или от задържана вода (МЦ, повече сол) или при килца, на които сме били дълго време, както и когато организмът свиква с някакви нови килца. Да не говорим, че няма как винаги да има намаляване на грамчетата (нали знаете, сланинките не тежат много, затова и често няма разлика в кантара, а само в сантиметрите).

И накрая да се похваля, че съм видимо отслабнала, което е чудесно, е имам още 10кг за сваляне, но поне приличам на нещо.  Flutter

# 421
Браво, Не съм, за видимите резултати - те и как се чувстваш са най-важни.
Права си за трудната съвместимост между почивка и режим.
Може ли след като си почнала трета да се върнеш във втора? Не знам Дюкан какво казва по въпроса.

nadq_a, ако на сантиметри сваляш, не го мисли кантара, той също ще се сети да отчете промяната.

Аз стискам зъби и не се доближавам към кантара - обещах си вече само след 5 протеинови дни да се меря, че иначе се подтискам.

# 422
  • гр.София
   Добро утро Simple Smile все пак съм свалила 1,1 кл. за 5П дни, а и се чувствам прекрасно, имам още килограми, а ми е едно леко, с детето подтичквам по двора без и следа от задъхване.
   Успех на всички Simple Smile

# 423
Върнах се вчера от почивка-голяма размазвация! И с водата изостанах там и малко под въпрос доколко съм била режимна,но се постарах максимално малко да оплескам нещата. Outta Joint
Накрая се разболях зверски и не знаех дали ще оцелея да се върна жива Sick Sick Sick
А от днес-на бач Twisted Evil
Обаче кантарев не е мръднал нагоре baby_neutral
Влизам отново в коловоза и ще си кютам лекичко!
На всички желая добри резултати и бъдете здрави!Килата ще ги стопим Naughty

# 424
 Аз съм установила, че при мен сантиметрите падат преди килцата, т.е. ако се измеря и имам минус в обиколките, а нямам в кантара, то до няколко дни се отразяват и там, а ако има промяна в кантара, то неизменно има и в см.  Grinning Аз меря килата всеки ден, мислех да започна на 1 седмица, но толкова съм свикнала да скачам на кантара сутрин, че преди да се усетя и вече съм се премерила.  ooooh! Вероятно на почивката ще загубя навика и ще започна 1 седмично.

За минаването в трета, принципно не съм убедена, че е съвсем редно, но за мен конкретно това е по-добрият вариант. По-добре да съм под някакъв режим, който все пак е по-свободен, отколкото да се опитвам да съм във втора и да оклепам нещата, все ще искам да изям един сладолед с децата, както и поне веднъж да седна на заведение и да хапна нещо местно. Т.е. към момента все още имам нужда от ясно поставени граници, но искам и аз да се почувствам на почивка, а не през цялото време да мисля за ядене.

# 425
Аз съм установила, че при мен сантиметрите падат преди килцата, т.е. ако се измеря и имам минус в обиколките, а нямам в кантара, то до няколко дни се отразяват и там, а ако има промяна в кантара, то неизменно има и в см.  Grinning Аз меря килата всеки ден, мислех да започна на 1 седмица, но толкова съм свикнала да скачам на кантара сутрин, че преди да се усетя и вече съм се премерила.  ooooh! Вероятно на почивката ще загубя навика и ще започна 1 седмично.

За минаването в трета, принципно не съм убедена, че е съвсем редно, но за мен конкретно това е по-добрият вариант. По-добре да съм под някакъв режим, който все пак е по-свободен, отколкото да се опитвам да съм във втора и да оклепам нещата, все ще искам да изям един сладолед с децата, както и поне веднъж да седна на заведение и да хапна нещо местно. Т.е. към момента все още имам нужда от ясно поставени граници, но искам и аз да се почувствам на почивка, а не през цялото време да мисля за ядене.
Това е нелошо решение,няма нищо страшно.После с нови сили във втора,тъкмо ще ти се проветри организма малко.

# 426
ВСеки ден се мерите по едно и също време ли?

# 427
Здравейте, Дами!
Аз днес съм на отчет след 4 месеца на Дюкан. Почнах на 02.02.2016 от 130.0 кг. Днес съм 111.9 кг или -18 кг.
Целта ми е 99 кг. Аз се меря всяка сутрин след тоалет и преди да се облека. Пиша кг в една таблица, разграфена по дни, като с П или ПЗ отбелязвам в съответния ден. Така нагледно мога да следя кг и режима, в какъв ден съм ( П или ПЗ).
Правих си  мусака,като замениха картофите с пащърнак. Каймата ми беше 50:50 (пуешка : 5% масленост телешка ). Не съм я пържил, а я развтворих с малко вода и домати, за да се раздроби. Отгоре калпак от 2 яйца и к. мляко. Стана супер и беше режимна, т.е. нищо неразрешено от Дюкан.
Лек и отслабващ ден, Дюканки!

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 09:19 от staiko1

# 428
  • гр.София
  Браво staiko1, още малко ти е  остало, 12 кг. са нищо работа Simple Smile
И аз се меря всеки ден сутрин, искам да добия навика и да се меря и по нататък така, че да си следя теглото и да не допускам пак напълняване

# 429
  • София
и аз задържам ,но от вчера съм в МЦ ,а по това време даже качвам обикновено.Иначе съм минус 5 кила ,започнах на 9.05  и от 6 дни съм на едни и същи килограми  Sad.Остават 4 до килата ,който държа безпроблемно (с ядене и пиене на всичко,което искам  Laughing),иначе ми се искат повече естетсвено.
  И на нас ни предстои почивка и не знам 10 дни как ще я карам,вероятно ще са повече пз дните просто.

# 430
Да се отчитам и аз, за последните 10 дни -800 гр. Не е много, но им се радвам.
Видимо изглежда все едно съм свалила доста повече, но явно кантара нещо се е заплеснал Laughing

nadq_a - това с лекото усещане е страхотно, аз ходя на катерене и вчера бях за пръв път от доста време и беше приказно, почти летях нагоре по стената, толкова е по-лесно с 5 кила по-малко, а като стане с още -5 сигурно наистина ще литна Simple Smile

krem_4e_81 - супер е че кантара не е мръднал, успех с режима, звучиш много надъхана, което е може би най-важното.

staiko1 - Браво! Страхотен резултат и постоянство, аз още нямам пълен месец и шапка свалям на такива стабилни хора с четири месечен стаж. Мерси и за рецептата, искрено съжалявам че не съм фен на пащърнака, ще пробвам с тиквички може би.

За почивката и аз имам още месец да се чудя, мислех че до тогава ще съм в трета, но като гледам темпото на сваляне може и да не съм стигнала целта си. Тогава и най-вероятно ще прибегна към трета, защото не е почивка без някое питие, и сладолед, и нещо местно... мда, размечтах се.

Хубав ден, и успешно дюканстване на всички bouquet

# 431
Меря се като Стайко - сутрин след тоалет и преди да се облека, веднъж седмично меря и обиколките, свалила съм си едно приложение на телефона и записвам, то ми прави и графики, та ми е по-лесно да следя на какви периоди имам задържане и сваляне.
 Аз пащърнак май никога не съм яла, трябва да го пробвам и ако ми хареса - мусакаааа!  Grinning
 То и аз за разнообразие днес си сготвих пълнен патладжан с гъби, телешка кайма (помолих да ми смелят в магазина) и накълцано пуешко. Добре стана, но забравих да сложа чесън в плънката и усещам липсата му.
 Стайко, браво за резултатите и упоритостта, още малко и си готов! Аз ще направя 3 месеца този месец, но хич не са ми такива резултатите, по-важното е, че все пак има видими резултати.  Laughing
 Ламята, за 10 дни 800гр. са си чудесен резултат, моите са по-малко ако това те успокоява.  Joy

# 432
Хич не ме успокоява и мъдря причини, защо толкова бавно, при положение че съм сравнително отскоро на режим. В момента съм обвинила лъжицата пшеничени трици в сутрешната палачинка и ще я премахна при следващата доза. имам обаче още три и ще си ги изям   Simple Smile

# 433
 Ламята, пробвай с риба, аз, а и много други, сваляме най-много от нея.  Peace Аз като зацикля много дълго време и правя 2 дни на риба (обяд и вечеря, останалото си е нормално), обикновено има ефект. Нещата, които обикновено са виновници за задържане са или големи количества, или млечните, или ако се ядат готови неща, които освен, че са солени и съдържат различни други екстри (Е-та, консерванти, мононатриев глутамат и тн.).
 Ако си дадеш менюто в количества - кога, какво, колко може и да измъдрим дали има нещо, което може да ти пречи. А може и да си като мен - просто килцата ти трудно да се дават, но и това не е повод за отчаяние, защото въпросът е все пак да падат. О, и накрая - ако спортуваш може да сваляш по-бавно килограмите и по-бързо обиколките.

# 434
Аз основно риба ям - лаврак, пастърва, сьомга и риба тон(най-рядко). Simple Smile

Млечните ми обикновенно са в норма или поне аз си мисля така - полвин или цяло кисело мляко и чаша прясно. Отвреме навреме като прекалявам е с полвин литър прясно мляко.

Готови неща не ям, за обяд си нося отвкъщи.

Спортувам
да, обикновенно през ден, понякога и всеки.

Факт е, че обиколките падат и затова не мисля да се отказвам, но ще махна и лъжицата пшеничени трици и след 10 дни ще докладвам как са нещата.

Днес:
- тричава палачинка намазана с две супени лъжици пастет (дробчета, бяло пилешко месо, кисело пляко и чесън) и полвин краставица
- кафе с подсладител и 100 мл прясно мляко
- салата от салата айсберг 1/5 примерно, полвин краставица, две яйца, чеснов млечен сос
- полвин кофичка кисело мляко
- кафе с подсладител и 100 мл прясно мляко

Не съм вечеряла, че още съм в офиса. Най-вероятно ще ям риба тон полвин консерва и салата айсберг.
По принцип ям и по-повече. Обикновенно пия по 1 кафе през ден, днес просто ми е лудница, а на всичкото отгоре в офиса се ядат сладкиши, та за награда, че не посягам, си сипах второ кафе  Joy

Общи условия

Активация на акаунт