Лятото се приближава, Дюкан ще ни вталява - 283

• 98 537
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,моми4ета! Ре6их и аз от утре да по4вам режима,имам едни 5 кг ,които ве4е година и малко немога да ги махна. Имам няколко въпроса ,за6тото не вси4ко ми е ясно. Яйцата цели ли се ядат или само белтъци? Лука позволен ли е по време на дните за 4ист протеин?  Мерси предварително  Hug

# 436
  • гр.София
    Здравейте на всички, може ли да ме посъветвате какъв подсладител да ползвам, досега съм ползвала само стевия, но явно имам нужда от нещо "по-силно" което да наподобява стандартния сладък вкус, тия дни жадувам за нещо сладичко, благодаря предварително

# 437
Преди време някой беше споменал, че нутелата му станала солена.....ами и моята снощи беше солена и я изхвърлих, а съм сложила само сухо мляко 0,5 %, малко какао и подсладител.....

# 438
Здравейте,
аз съм 64,5 кг (+300гр) тази сутрин след 5 ПЗ дни с ред прегрешения, доволна съм, защото миналите 5 суперрежимни ПЗ пак бях с толкова нагоре. Равносметката за 30 дни на режим е -5,5 кг.

helito - Яйцата само две на ден цели, а белтъци колкото искаш. Лука доколкото помня от първата книга на Дюкан, която съм чела, не е позволен, но тук във форума го има в рецепти за протеинови дни, така че може би в малки количества като подправка е разрешен.

nadq_a - В разни рецепти съм виждала, че степчета ползват като подсладител и оцветител. Аз самата ползвам само за кафето Хиксол на таблетки отпреди 10 години, и това ми е сладкото. Преди години се бях надъхала да заменя захарта със стевия, но се оказа че за мен тя е със супер странен и откровено неприятен вкус. Някой друг да се включи с предложение.

# 439
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Здравейте!  bouquet

Ламята, 5,5кг за 1 месец е чудесен резултат, браво! Нормално е след ПЗ дните да има малко покачване, май повечето го имаме. Ако не помага рибата за свалянето при теб опитай с друго - при мен помагат и яйца, аз правя омлет с извара и ми е много вкусно (само дето ми залепва по тигана и не го докарвам на вид).

За яйцата аз ям най-много по 6 цели, някъде съм чела, че толкова е допустимо, но не всеки ден (т.е. ям по толкова ако съм решила да карам на яйца цял ден за да не готвя 2 пъти). Лука и в старата книга е допустим като подправка (поне в моята от преди 7-8г), както и чесъна, магданоза, целина и тн. Просто трябва да са в минимални количества, колкото да овкусят. Аз например си слагам глава лук при пилето, която после не ям или 2-3 перца зелен лук в изварата за мазане заедно с другите подправки.

За подсладителите - всичко, което не съдържа оза става, само дето е ужасно вредно. И аз ги ползвам понякога, тъй като и на мен стевията не ми подслажда подходящо особено в ПМС  Mr. Green . Степчетата, фрутита и тн. гадости също са режимни и ужасно вредни, но ако си примряла за плод, а не искаш да прегрешаваш са вариант. Аз съм си желирала и плодов чай с кисело мляко - става, но не е с толкова силен вкус. Уж за да е по-малко злото слагам няколко капки от вредния подсладител и останалото е стевия. На мен проблемът със стевията ми е, че усещам вкуса в последствие, т.е. не ми е сладко в момента в който го хапна, а и все си е по-различно.

За сухото мляко, май често се случва да става солено, аз не съм пробвала до сега с нутелата, че не мога да се огранича с малко, а и не съм виждала в квартала режимно мляко.

Един въпрос и от мен - инулинът става ли за режима?

Иначе при мен нищо ново, режимна съм с изключение на 2-3 опитвания на манджи, ама понякога няма кой друг да ми е дегустатор и така.

# 440
  • гр.София
 Взех един течен подсладител колкото да имам под ръка като приритам пак. Наистина стевията  е със съвсем друг вкус, и не ми помага като зажаднея за сладко, а и пробвах с нея да направя сладолед и не стана много хубаво. Тия дни мисля пак да се опитам самоче с подсладителя. Взех от фф едно сирене "котич" и се чудя дали е режимно, мазнините му са 4,5%

# 441
На мен стевията ми е адски противна. Оставя ми един сладък, размазващ се вкус. Ама сега след този провал с нутелата, съвсем ще приритам за сладко.....

# 442
Не съм, идея си нямах какво е инулин преди да попиташ  Laughing

От това което прочетох първо реших, че не е ок за режима защото е полизахарид, полимер на фруктозата. После обаче прочетох че не повишава нивата на кръвната захар и даже помага за регулирането им, което си е супер плюс. Понеже не ям цвекло не помня дали е позволено във втора фаза, но ако е може смело го включвай, а земната ябълка в която е повече ми напомня картоф и бих я избягвала докато съм на режим. Ако мислиш да го взимаш като добавка, не мога да коментирам, защото нямам идея как е добре да се дозира и може ли да създаде странични проблеми.

nadq_a успех с подсладителя, а за сиренето предполагам, че не е режимно, но ми звучи апетитно

alinnna , на мен стевията ми горчи силно секунди след прием, направо се побърквам - странно сладко и после горчилка. И оставя гаден послевкус, твърдо не е за мен.

# 443
Момичета, моцарелата позволена ли е ?

# 444
  • гр.София
мисля, че не, много е мазна

# 445
  • гр.София
  След обяд пробвах сиренето котиж и ми се стори доста мазничко, явно съм отвикнала от мазното, и ще го оставя за мъжа,а и не ме впечетли с вкус.
  Бях си купила едни пшенични трици, понеже нямаше от другите като люспи дето са, които са много  фино смлени, изписаните стойностите са почти като другите и с тях стана чудна палачинка.

# 446
nadq_a внимавай много с пшениените трици.

1. Дюкан позволява пшеничени само в съотношение 2 лъжици овесени +1 лъжица пшениени на ден
2. Оказа се, че аз дори само с тази една лъжица задържам, заради глутена най-вероятно

# 447
  • гр.София
   Да отчета резултат, днес съм 74,8 кг. напредвам към крайния резултат 65 Simple Smile
   Успех на всички

# 448
Дайте някаква изпитана рецепта за сладолед, че като видя някой да хапва сладолед-направо настръхвам.

# 449
  • гр.София
 Аз мога да дам само провал-рецепта: белтък със стевия и малко какао- не прави така стана бляк, ама пак го изядох Simple Smile  Тия дни като ми се яде сладко ще пробвам със подсладител и ще споделя после. А да питам вие позвате ли сухо обезмаслено мляко, ако да от къде го копувате и  каквъв му е % масленост?
  Някой пробвал ли е крем карамел с позволени за нас продукти, ако да моля да сподели рецепта

Общи условия

Активация на акаунт