Лятото се приближава, Дюкан ще ни вталява - 283

• 98 533
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Нещо ми се върти че чията можеше да се ползва във втора фаза? Не че съм в някоя фаза, ама си органичих въглехидратите и въпреки че хапвам и трици и пия многоооо вода имам проблем с тоалетната. Та чията доста ми помага, разрешена беше като заместител на триците или се лъжа?

# 481
  • Испания
Нещо ми се върти че чията можеше да се ползва във втора фаза? Не че съм в някоя фаза, ама си органичих въглехидратите и въпреки че хапвам и трици и пия многоооо вода имам проблем с тоалетната. Та чията доста ми помага, разрешена беше като заместител на триците или се лъжа?

Да. Дюкан разрешава консумацията дори от първа фаза. По 1 с. л. на ден.

Може да заместят триците /бяха ми отговорили/: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22977927#msg22977927

# 482
  • София
супер! Мерси Смайли! Ще си направщ пудинг с кисело мляко, чия, ванила и подсладител Simple Smile

# 483
Значи без сусам. Вчера направих торта като използвах за блат пухкавия кекс на Смайлсче. Ми той половинът ми изяде половината торта  Joy

# 484
Да се отчета - вчера след 5П -1,1 кг. (62,4 кг.)

Още 4,5 кг. ми остават, но може и да се захраня по-рано, че последните дни ми идва нанагорно режима, а с моите темпове това са поне 45-50 дни още Sad

В тази връзка да попитам: сваля ли се по време на захранването и примерно за 100 дни захранване колко горе-долу мога да очаквам да сваля.

nadq_a Страхотен резултат, давай все така Simple Smile

За сусама: взела съм си черен и го ползвам по малко в тричавите палачинки, при мен не влияе на свалянето, а хем ми е по-вкусно, хем ми набавя разни полезни неща, което с толкова ограничена диета като дюканската си е нужно.

alinnna - браво за стоическото издържане и явно много хубави торти правиш, дори и с ограничени продукти Simple Smile

# 485
  • гр.София
Ламята, в книгата пише, че по време на захранването не се сваля, а и дето съм чела в старите теми много от жените даже и да са стриктни със захранването качват, аз мисля, че добре си сваляш, все пак колкото по малко кг. има за чистене толкова по здраво тялото ги стиска и не си ги дава

# 486
Купих някаква пилешка шунка на  Original, обаче сега чета на етикета, че има захар и разни други подобрители, а това пуешкото ,което го продават пушено на килограм, откъде да съм сигурна, че и там няма добавки  newsm78  Пък и на рачешките ролца чета същите съставки като на тази пилешка шунка  Rolling Eyes , та се чудя да я ям ли, или не.....

# 487
Nadq_a,  аз съм много доволна от скороста с която свалям, но последната седмица ми е много тежко да спазвам режима и все по-често правя дребни прегрешения, което ме кара да се замисля дали не е време за захранване,  преди да съм се издънила съвсем.  Ще видим.

Сега тръгвам към морето за уикенда и съм помъкнала хладилна чанта с провизии, включително две тричави палачинки, печени чушки и зеленчукова супа  Laughing

Alinna и на мен ми е драма с филетата все се съмнявам с какво са натъпкани.
Харесвам пуешкото на орехите, няма захар, но заради разните подобрители го ям по-малко и само в краен случай :

# 488
  • UK
Здравейте, Дюканки!
Първо да се похваля , че два дена съм под 114 кг и премествам линийката. За три месеца и половина дюканстване съм махнал 16 кг от теглото си .
Второ, четох накъде, че пащърнака се е използвал за готвене преди да пренесат картофите в Европа. Решил съм да експериментирам - мусака от пащърнак и смес от пуешка и телешка кайма. Купил съм си 4 пащърнака и тази вечер ще пробвам. Ако стане вкусно ще ви споделя опита си.
Лека вечер, Дами! Пишете!
Отвреме на време попреглеждам диетичните теми и попаднах на този пост. Пъщърнакът не случайно е заменял картофите, тъй като има повече въглехидрати от тях и също толкова нишесте. Ако не ми вярваш и имаш съмнения, погледни в гугъл  Peace
 Щом живееш в Англия замени картофите и пъщарнака със sweede.

# 489
Здравейте, Дюканки!
Първо да се похваля , че два дена съм под 114 кг и премествам линийката. За три месеца и половина дюканстване съм махнал 16 кг от теглото си .
Второ, четох накъде, че пащърнака се е използвал за готвене преди да пренесат картофите в Европа. Решил съм да експериментирам - мусака от пащърнак и смес от пуешка и телешка кайма. Купил съм си 4 пащърнака и тази вечер ще пробвам. Ако стане вкусно ще ви споделя опита си.
Лека вечер, Дами! Пишете!
Отвреме на време попреглеждам диетичните теми и попаднах на този пост. Пъщърнакът не случайно е заменял картофите, тъй като има повече въглехидрати от тях и също толкова нишесте. Ако не ми вярваш и имаш съмнения, погледни в гугъл  Peace
 Щом живееш в Англия замени картофите и пъщарнака със sweede.
Благодаря за съвета. Непременно ще пробвам и swede. На български се казвало Брюква. Не бях го чувал.

# 490
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Здравейте, ето ме и мен след морето!  Hug
Премерих се сутринта и за моя радост нямам покачване, задържала съм си килограмите, което е чудесно.
 Иначе на морето бях режимна, като изключим плодовете (понякога и повече от 1 на ден и 1 гала вечеря (която беше рибна вечер, но не беше режимна рибка де). Ядох най-вече пиле, домати и краставици, малко досадно, но беше най-достъпно и лесно. Поне имаха чудни домати на ниски цени. Simple Smile
И в Гърция не намерих подходящ сладолед, обаче - имат доста видове със стевия или с намалени мазнини, но или имат и захар или мазнините са повече от допустимото (за мен за сладолед до 1,5% преко сили бих се прежалила и за 2%, но няма). Имат обаче прясно мляко 0% и от техния йогурт също 0%, както и разни обезмаслени шунки и филета.

Хъ, това последното, sweede/брюква и аз изобщо не съм го чувала, що за чудо е?

Ламя, за трета май за всеки е различно. Миналия път когато пазих режима (преди повече от 7г.) свалих допълнително 2-3 кила, но се захранвах много бавно - първо включих плодове, след известно време сирене и така лека-полека и останалите неща. Та, ако вече ти е много трудно да се ограничаваш толкова може да опиташ да започнеш бавно да се захранваш като първоначално включиш плодове или сирене/кашкавал и изкараш така да речем месец да видиш как ще ти се отрази, а после ще решиш дали да продължиш така, дали да включиш още нещо или да се върнеш на втора. Мисля, че често се случва някой да има нужда от почивка и малко разнообразие, все пак ограниченията са сериозни и наистина писва, въпросът е да се измисли как точно да се подходи за да не се прецакат нещата, тъй като много често е изключително трудно да се върне човек към втора фаза, веднъж започнал трета.

# 491
Не съм - ти си машина, и на море успя да си режимна bouquet

Аз вече прецаках нещата  Embarassed
Уикенда бяхме при свекърва ми в Китен и направих шоколадова торта... и ядох. Преди това в сряда бях на изпит и се подхраних с шоколад, а в петък едно тестено рогче беше оставил мъжа ми на плота в кухнята и го отнесох и него... По тази схема за 5 дни съм качила кило и половина. Мисля че причината не е само сладкото, но и факта, че уикенда почти не пих вода.

Може и за добро да е било, че много ми беше докривяло без сладко, сега може и да успея устискам още някоя и друга седмица. Днес съм се взела в ръце и почвам протеинова петица, като я приключа ще се отчитам пак.

По-бавното захранване е добра идея, че много ме е страх, че ще кача докато се захранвам. Първия път като спазвах режима, свалих и докато се захранвах, но беше отдавна, бяха по-малко килограми, а и имах страничен стрес, от който продължих да се вталявам и след диетата, не по своя воля, въпреки че четвъртъци хич не спазвах.

Дюкан има някаква схема, която дели периода на захранване на три, ще му мисля като реша, че няма повече как да издържа.

# 492
Моето прецакване беше само с 50 грама толерирана ракия  Joy, не съм качила, обаче ме гризе съвестта, че не устисках  Embarassed

# 493
Здравейте, момичета! От седмица спазва режима обаче имам голям проблем с  smile3550
Пия китайски чай Сание, но усещам, че ставам много зависима от него. Днес си взех ленено брашно и искам да попитам може ли вместо 3 лъжици овесени трици да смесвам по 1 от овесените, пшеничните и лененото брашно? Правя го на палачинка с 2 яйца и 2 супени лъжици кисело мляко.

# 494
Лененото семе, след като имаш проблем с WC ще ти помогне повече в суров вид. Ад дори преди да спазвам режима, всяка сутрин първата ми задача, дори преди кафето е да си взема по една лъжица ленено семе.

Общи условия

Активация на акаунт