Лятото се приближава, Дюкан ще ни вталява - 283

• 98 532
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, Дюканки!
Знам че малко рядко се включвам във форума, за което се извинявам , но много съм зает. Иначе редовно ви чета. Стриктен съм в режима .
Сега да се похваля - вече втори ден кантара показва 119.9 , така че местя линийка на 120 кг и се настанявам на единадесета пейка .
Лек и отслабващ ден, Дюканки!

# 151
  • Испания
Добро утро.

staiko1smile3501

Усмихнат режимен вторник!

# 152
Добро утро, Дами!
Никоя не е писала вчера след Smileys. Какво става с вас?Борите ли се с килограмите?
Аз месец и половина изкарах без нещо "режимо" сладко. Купил съм си сега Майсена. Ще си купя и обезмаслено мляко на прах. Вече разбрах, че е с много въглехидратите, но е от толерираните продукти.
Имам въпрос за подсладителя- как да разбера дали става за термична обработка?
В Азда, магазина в който пазарувам само на един течен подсладител пише , че е за печене. Направен е от плодови и кленов сироп,но не знам може ли да го ползвам за режима?
Останалите подсладители,  на които не  пише, че стават за печене, по подразбиране не стават. Така ли е или съм в грешка?
Прочетох това в Интернет за Спленда, че ставала за печене. Има я в Аздата. Такъв подсладител ли да си купя?

Последна редакция: ср, 16 мар 2016, 10:35 от staiko1

# 153
Здравейте,протеинчета:)))
 Как сте,как върви режимът?
Смайлзче,къде е моето кафенце?Simple Smile

Относно подсладителите- не трябва да съдържат никаакви " ози" и " ази"( захаари), така че това с плодовете го отписваме! За Спленда съм чела противоречиви мнения- маай съфържаше сукралоза,която е излуствена,ама аз не съм много веща,таакаа че да се включи някой друг:)
Хайде,момичета на отчет,че лятпото наближава.Грабвайте бутилките с ВОДА!

# 154
Продължавам да се интересувам от подсладители . Четох в Интернет за  Xylitol. Правел се от дървесния сок на бреза и бук. С нисък гликемичен индекс  (7). Може би това е подходящия подсладител за режима? Моля за мнението ви. Благодаря!

# 155
  • Испания
Обедно кафе:

Останалите подсладители,  на които не  пише, че стават за печене, по подразбиране не стават. Така ли е или съм в грешка?
Прочетох това в Интернет за Спленда, че ставала за печене. Има я в Аздата. Такъв подсладител ли да си купя?

Така е. Ако не е упоменато, че става за термична обработка, не става.

СПЛЕНДА /СУКРАЛОЗА/

Сукралоза (E954) - подсладител, по-известен под търговското име Спленда. Сплендата не е чиста сукралоза, а има "пълнители", които са над 95% - декстроза и малтодекстрин, благодарение на които при равно тегло тя дори е по-калорична от захарта (чистата сукралоза е без калории).

За Ксилитола: виж какво включва състава му. Много пъти като се зачетеш, виждаш, че има добавки на -оза.

# 156
Благодаря за отговора, Smileys!
Какъв подсладител бихте ми препоръчали?

# 157
  • Бургас
Добро утро! Вчера ходихме до Добрич да вземем на моя мъж джанти с летни гуми. Е, наваля ни сняг  #Crazy Освен това се изпокарахме, защото оставихме малката на градина и трябваше до 5ч. да се върнем да я вземем и съответно той се отпусна да кара доста бързо. Но като му казах във Варна да ме остави на автогарата веднага се преосмисли.  hahaha

Бях си направила нещо като бърза баница. 1яйце /нямах повече, иначе бих сложила поне 3/, 1 пак.крема сирене /не знам дали е режимно, май е с пълномаслено мляко, но без него просто не ми се получават вкусни тестата/, 1/2 кофичка кисело мляко, 4 с.л. царевично нишесте /ще пробвам и без него, аз реших, че то ще сгъсти, но като разбърках, май няма особен ефект/, 12 с.л. овесени трици. Доза за 4 дни. Получи се една тавичка с диаметър малко повече от една педя - моята педя е точно 20 см. Стана невероятно вкусно от крема сиренето. Вчера си хапнах предпоследното парче. За днес ми е последното и пак ще си набъркам.

И отчета накрая. Тази сутрин вече съм 68,5 кг. Онзи ден бях 69,2. Май става твърде бързо, та се притеснявам малко. От 29.02. досега съм свалила от 74,5 до 68,5. Аз и преди подозирах, че имам проблеми със задържането на вода, дано това да е реалната причина.

Стайко, аз съм си купила един подсладител Суитли, на който пише за кексове, питки и др. теста или нещо подобно. Но досега съм го ползвала само за неуспешни опити да си направя нещо сладко. Никак не ми харесва. Аз бульони и подсладители никога не съм употребявала и не мога да свикна с вкуса им. Та, задоволявам се само с Кола като ми се яде сладко. /Сега се сещам, че някъде срещах рецепта за кекс с кола лайт, може би ще го опитам/

Това е от мен. Карам я доста неразнообразно, но вече по смъртно не мога да изям и хапка пилешко месо. Все още успявам да поема малко телешко и повече карантийки, рибата я заобичах, а никога не ми е била от любимите.

Късмет на всички отслабващи! Хайде включете се!!! Да не оредяваме, че ми доскучава  Crazy

# 158
Добро утро,протеинчета!
 Смайлзче,втори ден ме остаавяш без кафе:)))
 Анито,браво момиче- страхотно се движиш с цифрите надолу .Крема сирене не е режимно,само за информация:) С извара няма ли да стане?
 Мери,Кеа как сте?
 Габи,как върви при теб?

Хубав ден и не забравяйте ВОДАТА!

# 159
  • Бургас
 Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Абе става, ама не е същото и не го харесвам...  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 160
Здравейте , Дюканки!
Аз пък от неделя 4 дена бях на рибно меню и има ефект. Едни 500 - 600 гр изчезнаха от теглото ми . В неделя опекох 5 ципура . Домашните не им се зарадваха много , така че 3 дена си ги ядох сам . Плюс рибената чорба от сьомга на вечеря и сутрин на гладно с чая по 1 парче домашно маринована сьомга . Снощи опекох 3 лаврака. Имам и за довечера, плюс рибената чорба .
Изобщо, моя съвет е да наблягате на океанските риби и да избягвате пангасиуса . Не е много полезен , така да се каже ...
Лек и отслабващ ден ви желая!

# 161
И аз много обичам риба и пилешки пържолки.Основно това си хапвам. А за сладките неща и на мен не ми се получават отвратителни са ми и не мога да ги ям. Вече имам 3 несполучливи опита. На мен като ми се хапва сладко си правя капучино 50/50 вода и мляко 0,1% и малко подспадител и ми минава желанието. Вчера пробвах една рецепта от Дюканската тема за испански вкусотии. Мариновам си пил.пържолки със сол, черен пипер и горчица. Оставам ги за няколко часа. После мажа пържолката с обезмасленото сирене за мазане Ескуиза , слагам малка маринована краставичка, магданоз и малко сух чесън. Завивам го на руло , увивам го във фолио и във фурната. Става много вкусно и мекичко. Мисля че мога да го ям постоянно.
И понеже сега съм на втора фаза правя 4дни П и 3дни ПЗ за да може през почивните дни като излизаме да не се чудя какво да си поръчам.

# 162
  • ...на безопасно
Добро утро,протеинчета!
 Смайлзче,втори ден ме остаавяш без кафе:)))
 Анито,браво момиче- страхотно се движиш с цифрите надолу .Крема сирене не е режимно,само за информация:) С извара няма ли да стане?
 Мери,Кеа как сте?
 Габи,как върви при теб?

Хубав ден и не забравяйте ВОДАТА!

А, жабясах с тая вода...През нощта ставам до 00 поне веднъж -дваж. Особено като вкарам и треволяк в менюто.
Преборих още 1 см от бедрото, та взе да му се забелязва дължинката Flutter .

Мечтая си аз, мечтая не за друго, ами за плодове....

Други сладости на сърце нямам. Иначе събота-неделя, крем карамел си правя понякога.

# 163
  • Бургас
Олеее, Кеа!!! Аз сутринта залепих изплезен език на стъклото на таксито като минахме край един плод и зеленчук. Такива ягодки бяха изложили ..... ох не мога....

# 164
Здравейте  Hug
Минавам да се отчета набързо. За последния месец, макар че половината го изкарах болна, съм свалила още по 3 см от талия и ханш и по 1 см от бедра и прасец  bowuu Много съм доволна. Кг-те почти не мърдат, но изобщо не се плаша, важни са ми мерките. Иначе си тренирам усилено и си спазвам режима, като минах на схемата 3/3.
На пролет/лято вероятно ще оставям режима или по-скоро ще премина в друг, подобен на дюканския, но плюс малко мазнини и плодове.
Успех на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт