Лятото се приближава, Дюкан ще ни вталява - 283

• 98 591
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
За толкова малко килограми според мен и 2-3 дни стигат.

При мен най-сетне кантарът помръдна днес с няколко грамчета надолу, но пък в края на седмицата чакам МЦ и вероятно пак ще задържа или кача, но поне ще знам защо е. Иначе от онзи ден на обяд до днес бях на риба, намалих драстично количеството храна, включително и триците на 1,5с.л., но не знам колко ще изкарам така, дано да свикна защото явно без ограничаване и на кличеството при мен няма да мине.  Confused
 Иначе рибата и аз я правя във фолио, купувам си изчистена риба, ръся със сол, черен пипер и девисил или друга подправка, завивам във фолио и пека, ама имам мерак за супа, само ми дайте добра рецепта. Видях днес във Фантастико рагу от сьомга, ама реших първо да проуча за рецепта пък после да купувам да не вземе да замине докато измисля как да я сготвя.  Laughing Така, че ще чакам Стайко да каже неговата рецепта, видях, че той хапва доста рибка, ама ме мързи да се ровя из темите за рецепта.  Mr. Green

Литъл бери, не така, дай си малко време и повече упоритост, опитай да промениш нещо в храненето, изключи някои неща, увеличи водата, намали солта и тн, дай си още месец и тогава решавай. Трудна е мотивацията, особено когато нещата стават бавно, но пък може да си повтаряме, че като бавно сме свалили, така и после дъъългоо ще задържим постигнатото.  Hug
Благодаря за подкрепата! Heart Eyes Правя някакви опити да се върна към режима и се чудя с каква мотивация да презаредя... Наистина се надявам да има ефект, ако успея да се задържа месец на режима, защото в противния случай направо не е живот... Много се радвам, че сте тук и има с кой да говорим за режима и да се подкрепяме!  newsm51 Режимен ден на всички!

# 271

Иначе рибата и аз я правя във фолио, купувам си изчистена риба, ръся със сол, черен пипер и девисил или друга подправка, завивам във фолио и пека, ама имам мерак за супа, само ми дайте добра рецепта. Видях днес във Фантастико рагу от сьомга, ама реших първо да проуча за рецепта пък после да купувам да не вземе да замине докато измисля как да я сготвя.  Laughing Така, че ще чакам Стайко да каже неговата рецепта, видях, че той хапва доста рибка.
Здравейте, Дюканки!
Не съм , аз правя рибена чорба  в тенджера под налягане по следния начин :
1 кг риба ( глави от сьомга и др. риба, рибно рагу и тлъстина от коремчетата на сьомгата) в  1.5 - 2 литра вода. Добавям накълцани 1 лук, 1 морков, 1 пащарнак, половин сладка чушка, 1 люта чушка . Сол на вкус в зависимост от количеството вода. Подправям със щипка мащерка, риган, девисил, може и малко магданоз. Добавям около 100-150 г смляни домати. Варя под налягане 15 мин.
Консумира се с лимонов сок или лимонтузу.

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 19:15 от staiko1

# 272
Много се радвам, че сте тук и има с кой да говорим за режима и да се подкрепяме!  newsm51
Здравейте, Дюканки!
Къде изчезнахте всички?  Май никой няма за подкрепа? !!

# 273
  • гр.София
  Здравейте на всички, да споделя резултатите за 5 ПЗ дни, свалени-200 грама, като през първите три дни даже кантара беше показал + 200, явно задържам вода, а и се чувствах малко подута сутрин, но сега съм 88,1 кг. което ме радва, лека полека ще стане работата. Чакат ме 5 П дни, така че ще се подобри резултата. Прабвах да си направя чушки с доматен сос, като в соса сложих малко стевия за подслаждане, без никва мазнина и извара вместо сирене, добре се получи. Препоръчвам с две ръце.
  Днес пробва прословутите Дюкянови палачинки с овесени трица, само че малко смених рецептата и за мое голямо учудваме бяха много вкусни. толкова съм зажадняла за малко разнообразие в менюто, че не е истина. Рецептата която аз направих е: 3 с.л. ов. трици-22 гр. 4 белтъка, 1 яйце и 50 гр.  обезмаслена извара, щипка ванилия и щипка бакпулвер. Триците се накисват във вряла вода за 20 минути отгоре с капак и се сипва един пръст над триците, всичко се разбърква с миксер и е готово за тигана, става три черпака-три палачинки  и като се сипва трябва да се бъркат, защото триците потъват на дъното.Котлона трябва да е добре загрял и тигана  да е нов за да не се използва мазнина и с дървен шиш лесно се обръщат. Чудесна закуска Simple Smile за плънка сложи 50 гр. об.извара разбъркана със стевия. В ПЗ дни ще ги пробвам с плънка от  ситно нарязан домат, малко чубрица, чер. пипер, шарена сол, пресен магданоз и извара мисля че ще станат добре и така.

# 274
Аз отслабвах 2-3 кг, ама не, защото съм режимна ами от мъка по интернета. В болницата няма нито интернет, нито телевизор.....пълен кошмар. Cry

# 275
  • ...на безопасно
Добро утроооо!
Чукнах три месеца аз, обаче забравих да се премеря и отчета баш на датата.
Малко са - 8 кг, ама така е човек като одъртее...

# 276
  • гр.София
  Здравейте момичета, точно си мислех че темате е изоставена, и аз имам да се хваля, днес като се премерих бях 86,9 кг. а започнах 97,2 кг. свалих първата ДЕСЯТКА за 28 дни, остават още поне 17 кг. и сега свалянето ще е много бавно, но имам стимул а и доста се мотивирамсутрин на кантара след протеинов ден.
  Пожелава на всички добри резултати Simple Smile

# 277
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте, браво за резултатите на всички похвалили се!  Hug
 Аз съм си режимна, продължавам с намалените количества трици, млечни и храна изобщо, и след сваленото килце миналата седмица си задържам, но и го очаквах, тъй като още съм в МЦ и съм на ПЗ, ще се притеснявам за задържането след втория ден П.  Mr. Green
Стайко, много благодаря за рецептата - ще я пробвам, само да улуча пак да има в магазина рагу и глави.  Laughing
 Ъъъъ, ми май това е за сега от мен, интернета ми е ужасен, ту го има ту го няма, ама повече го няма и затова рядко се включвам.
 Хайде лек и режимен ден на всички!  Hug

П.П. Тричавите неща са ми голяма слабост, ама сега ги избягвам и не ям всеки ден, иначе в първия ден на МЦ си правих нещо като тричава торта, че положението беше наложително  Mr. Green - 2с.л. трици, 2с.л. к. мляко, 1л. извара, 1 яйце, 1 ч.л. бакпулвер, четвърт шушулка ванилия, стевия на вкус - всичко това разбъркано и в МВ или във фурната, като поизстина го разрязах на 2 и намазах с 2 с.л. кисело мляко с половин кафена лъжичка нискомаслено какао и стевия на вкус. Оставих го за малко да попие и си начесах крастата за нещо сладко.

# 278
  • Пловдив
Не съм, триците се ядат всеки ден.

# 279
Не съм, триците се ядат всеки ден.

Знам Вещи, благодаря, че обърна внимание, не съм се изразила правилно.  Peace Ям всеки ден, но съм намалила количеството на 1,5 до 2 лъжици и не всеки ден ги правя на кексче, палачинка и тн. Проверих и в книгата какво пише и това е един от съветите за такива като мен дето трудно се разделят с килцата.

# 280
И аз съм тук, стриктна при това, предимно риба ям скумрия, на работа си нося пиле филе в кутийката  Grinning важното е да съм режимна, сутрин трици и кисело мляко. Кг засега си стоят на 86 но определено промяната си личи и ми е приятно. Успех на всички, никакво отказване  bouquet

# 281
  • Popovo
Хайде и аз да се отчета.Започнах от вторник от 56 кг.Ударните дни, не ги направих както трябва, просто вечер си хапвах и малко салата от краставици, само с балсамов оцет, без нищо друго.А на обяд и вечеря ,цяла седмица, пилешко филе на грил тиган, без сол, без нищо.
Днес кантара показа-54,600.
Трици не съм яла, дали трябва задължително да се включат?
И това еднообразно меню от пиле, трябва задължително да го променя, повдига ми се вече от пиле.Риба не обичам, чудя се какво да ям?

# 282
 Здравей, Рени, триците са задължителни, принципно са по 3с.л. на ден, но при хора, които трайно задържат, след като се намалят млечните може да се намалят и триците. За разнообразието, освен пиле можеш да ядеш още яйца (без да прекаляваш), телешко, пуешко, постно говеждо, кайма от тези, нискомаслена пуешка шунка, а също и обезмаслено кисело мляко, обезмаслена извара, сирене ескузия 0,2% (май толкова беше) и т.н. (виж на първа страничка). Спокойно можеш да си готвиш и манджички, например в ПЗ дните да си спретнеш един миш-маш без мазнина и с извара вместо сирене, мусака с тиквички и мляно телешко/пилешко месо. В П дните можеш да си правиш печено месо със сос от кисело мляко с горчица и соев сос (и двете без захар и не повече от ч.л.), може да си печеш месото в плик с глава лук, да си правиш пълнени яйца с извара и подправки и тн. Това, което правиш в момента си е живо мъчение, дет се вика ако другите неща са ти скъпи можеш да разнообразяваш и с пилешки дреболийки, телешки черен дроб и тн. Идеята на режима е освен да отслабваме и да ни е приятно и да сме сити. С глад не се отслабва, аз ограничавам количествата просто защото съм лакома и прекалявам с всичко, но не гладувам, а твоето си е глад. Хапвай режимно и разнообразно и пак ще сваляш, но пък няма да ти е толкова трудно.  Grinning

Иначе аз съм си режимна.
Лек и режимен ден на всички!  Hug

# 283
  • Пловдив
Здравейте, минавам за съвет от вас. Преди 4 години прави диетата и свалих около 30 кг, които към днешна дата се върнаха обратно. Оказа се, че имам Синдром на инсулинова резистентност и до колкото разбрах това е причината за натрупването на килограмите. Трябва да пазя диета + спорт, за да се поддържа нивото на инсулина нормално. Започнах 90-дневната преди 3 седмици, но от нея нямам никакъв резултат, докато преди с Дюкан свалих килограмите за половин година. Знам, че Дюкан се прави 2 пъти в живота, но не знам до колко е подходяща за състоянието ми. Някоя от вас има ли подобен проблем и какво бихте ме посъветвали?

# 284
slavin4eto  Hug,здравей!Радвам се да те видя отново тук!Помня те от преди 4 години!
Аз имах същия проблем с инсулиновата резистентност,преди доста години.
Режима действа прекрасно при този проблем,стига да се спази точно и да се изпълнят стрикто всички 4 етапа.
Препоръчвам ти да го започнеш отново,като този път внимаваш повече  Laughing
/Аз свалих над 50 кг.преди 3 години с този режим,отървах се от инсулиновата резистентност,но борбата ми с килограмите продължава и до днес...За съжаление,при нас тази борба ще продължи цял живот.../
Пожелавам ти от сърце да справиш! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт