89th Academy Awards OSCAR'2016–И Лео получи Оскар, но животът продължава :)

• 69 035
  • 642
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Гея, знам, че не омаловажаваш. Съжалявам, ако е прозвучало като упрек, аз говорех принципно.
Съгласна съм, че Тачър не заслужаваше да бъде показавана и в светлината на деменцията. Още повече, че когато излезе филмът тя беше още жива, макар и отдавна скрита от света. Помня и негативния отзвук от страна на близките й. Това е една друга тема за това какво си позволява Холивуд в името на комерса.
Аз говоря за това как Мерил влезе в кожата й - визия, стойка, британски акцент, интонация, леко съскане през изнесени предни зъби и т.н. Просто едно към едно.

Сега погледнах колко номинации от Академията има Глен - шест са. Тя разбира се има доста други награди, но с Оскара все се е разминавала. Пак казвам това е малшанс и винаги изглежда страшно несправедливо.

# 106
  • вятър в маслините, вятър над хребета
На мен все ми се струвало, че истински стойностните филми остават извън полезрението на Академията и ориентир за добро кино винаги са ми били именно европейските фестивали.
Съгласна съм. Точно ден преди оскарите гледах "Кралят" на Касел и по време на цялата церемония не можех да се отърся от мисълта, че на единия континент раздават лъскави награди, а на другия правят нелъскаво, истинско кино. А ролята на Берко беше десет класи над всяка номинирана тази година актриса, включително и над Рамплинг, която пък беше единствената истински блестяща от групата оскарови актриси.

Мячик, като "не са им длъжни", да не си правят труда да им се подиграват, номинирайки ги и след това давайки Оскар на някаква си Лоурънс ... охх, много нелепо изказване, прощавай Stop

# 107
btw като се загледам в бъдещите филми и на двете наградени актриси, също се промъкват някои идеи  Wink
Аз на Алисия май всички бъдещи филми ги чакам. Тази година най-много този, дето се залИбиха с Майкъл, естествено.
На Брий не съм гледала бъдещите проекти. Покрай Хидълстън само знам за Кинг Конг.

Ако имаш предвид точно тези две "наградени актриси", обаче.
Щото може да не съм разбрала.

Има ли други с Оскари тази година  Wink

Бри я чака новия Кинг Конг зад ъгъла. Вече го снимали. Бюджет - 190 млн.$

С Алисия тази година излизат
новия Борн, който е вече заснет
филмът с Фаса също вече заснет и...
Треска за Лалета на който дистрибутор ще е .... The Weinstein Company  Joy

# 108
  • София
Това за Кинг Конг сега го разбирам. Тия са луди да снимат пак такъв сюжет. Нали сравнително скоро беше екранизацията (супер скъп блокбастър) с Наоми Уотс и Броуди?!

# 109
  • в морето до колене
Мячик, като "не са им длъжни", да не си правят труда да им се подиграват, номинирайки ги и след това давайки Оскар на някаква си Лоурънс ... охх, много нелепо изказване, прощавай Stop
Аз не смятам, че Еманюел Рива заслужаваше Оскара - и това дори няма нищо общо с факта, че не съм фен на Ханеке.
Но вероятно има много общо с факта, че съм фен на Наръчника. И на умението на О.Ръсел да си подбира ансамблите.

# 110
Съгласна съм. Точно ден преди оскарите гледах "Кралят" на Касел и по време на цялата церемония не можех да се отърся от мисълта, че на единия континент раздават лъскави награди, а на другия правят нелъскаво, истинско кино. А ролята на Берко беше десет класи над всяка номинирана тази година актриса, включително и над Рамплинг, която пък беше единствената истински блестяща от групата оскарови актриси.

Няма как, по моему,  филми като "Бруклин" от тази година, а от минали - "Наръчник на оптимиста", та и кой знае още колко има, да притежават етикет за добро кино, бидейки номинирани от Академията, още повече да получават награди.
Просто за мен голямата част от този тип ленти са за кината-вериги, наистина калкулиращи приходи, но в никакъв случай кино-шедьоври.

# 111
  • в морето до колене
А награди се дават само на филми, които са доказани кино-шедьоври?
И как се доказва това?
Ако някой филм калкулира приходи в кината вериги, това автоматично ли му отнема правото да кандидатства за ореол на шедьовър?
Малко снобско ми звучи това. Извинете.  Peace

За Наръчника няма да споря, защото съм пристрастна.
Но Бруклин дори не съм го гледала още. Така че нямам лични пристрастия.
Само от прочетеното от критици знам, че е "нарочен" за добър филм много преди Академията да се сети да го номинира.

П.П. Спирам да пиша тази вечер.
Имах тежък ден.  ooooh!
Усещам, че ставам рязка. А не искам.
Оттеглям се от дискусията, докато не съм оплескала нещата съвсем.
Даже се замислих, дали изобщо да публикувам горното... но все пак ще го оставя. Мисля, че дори ако не бях толкова напрегната, пак щеше да ми се стори снобско.

# 112
  • в сърцето на един мъж...
Лея, не знам, аз очаквах съвсем различен филм за Маргарет Тачер, от там идва и моето разочарование и съответно малко след това гледах Алберт Нобс, където Глен ме остави със зяпнала уста. Очаквах наистина, че ще получи оскар. Не смятам, че е малшанс, просто в случая отново излезе на преден план лобито и определени течения в наградите.

# 113
  • Once there was a Hushpuppy...
Бруклин за мен не е никакъв шедьовър/ако, ще използваме тази дума Wink/, а отлично представен костюмно любовен филм.
Нима във всеки един филм не се засяга житейски въпрос, че този тук, макар и вълнуващ да е нещо невероятно. Признавам си, много ми хареса, но със същия успех можеше да бъде номиниран който и да е немски филм, от тези които ги дават по Диема фемили. И не са никак лоши, аз лично ги гледам с удоволствие, защото ми дават нещо, което се среща все по-рядко. Красиви места и къщи, усмихнати и щастливи хора, на които най-големия проблем им е как да си разделят наследения замък или как да се разведат спешно, за да се оженят за друга Crazy  Спокойствие и красота, обичам ги Heart Eyes

Скрит текст:
Аз, като не кино сноб ще се опитам да отговоря на въпросите на Мяч Wink

А награди се дават само на филми, които са доказани кино-шедьоври? - очакванията на публиката са такива
И как се доказва това? - недоказуемо е, това е работа на специалистите, които очакваме да са безпристрастни или обективни, нещо, което не би могъл да е зрителя.
Ако някой филм калкулира приходи в кината вериги, това автоматично ли му отнема правото да кандидатства за ореол на шедьовър? - не, категорично.

Последна редакция: ср, 02 мар 2016, 22:17 от Hushpuppy

# 114
  • София
Oт таз годишните "оскарови" филми не харесах и Каръл освен Бруклин - хубави филми, но не за Оскар, както Вечната Аделйан например. Добре разказани, интересни истории, добра игра от актьорите, но нямащи достатъчно голямо ниво, за да стигнат до такива награди. 

# 115
  • София
ХъшPeace
Напълно съм съгласна с теб и с казаното от мячик.
Излишно скромничиш като си редактира отговорите в скрит текст.  Sunglasses

# 116
"Бруклин" пак ставаше за нещо, ноооо "Каръл" -  Sick

# 117
В никакъв случай не съм искала да звуча като сноб, идеята ми е, че награди от толкова високо ниво трябва да отличават наистина шедьоврите сред необятното море от филми, които излизат всяка година. Точно като зрител изпитвам необходимостта, най-добрите в сферата - Академията, да ми посочат най-доброто от годината. Оттук се поражда и разочарованието ми, филми, подходящи за малкия екран, да бъдат номинирани като най-добри.
С бокс-офиса също нямам проблем, в действителност целта на филмите, предполагам, е преди всичко да носят печалба. Но някак си филм, чиято основна цел е била именно да донесе приходи, също според мен не може да бъде слаган в компанията на най-добрите.

# 118
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Шедьоврите затова са шедьоври, защото не се произвеждат по десет на година, а по един на десет години. Най-добрите американски филми на годината далеч не е еквивалентно на шедьоври, а просто на нещо, което е идея по-добре от всеобщата боза.

# 119
  • София
Дават повторение на оскарите по БТВ. Сега даваха интервю с Алисия Викандер, ама тя била голяма сладурана  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт