89th Academy Awards OSCAR'2016–И Лео получи Оскар, но животът продължава :)

• 69 033
  • 642
  •   1
Отговори
# 90
Дебатът Пачино vs Де Ниро върви от Кръстникът 2 насам, значи повече от 40 години.

За мен Де Ниро има определен набор от мимики, които пуска и в драми, и в екшъни, и в комедии.
Пачино е несравнимо по вариативен и нюансиран.

... формулата добър каст+обществено значима тема не помогна много на The Big Short.
The Big Short си имаше други минуси, примерно структурата на филма беше различна от обичайната, на мен откровено не ми хареса.
На мен и "Спотлайт" не ми хареса, защото ми беше прекалено оскарово-сглобен, крещеше отвсякъде: "Дайте ми Оскар!" И му дадоха. Дълбочина му липсваше за мен.
Подобни сравнения могат да се направят и с Керъл и с Датското момиче
Мелодрамата във втория беше патетична за мен  Wink

# 91
На мен все ми се струвало, че истински стойностните филми остават извън полезрението на Академията и ориентир за добро кино винаги са ми били именно европейските фестивали. В този ред на мисли, на мен пък ми липсваше много номинация за "Младост" например.
И както по-нагоре е казано - очевидно биографичните филми печелят точки и оскари за такива се дават. Аз не виждам с какво толкова беше специална ролята на Мерил Стрийп като Маргарет Тачър.
В този ред на мисли - много ми допадна структурата на The Big Short, хареса ми филма.

# 92
  • София
след филма не спрях да се усмихвам, правя го и сега като се сетя за сцената на Анет във ваната накрая.

Е как? С прозрачната й бяла нощница /роба/ и прекрасното й голо тяло! Като запечатана ми е и на мен в главата. Въпреки това обаче финалната сцена с бялото лице на Клоус и нарисуваната й бенка пред погледите на всички в театъра ще остане завинаги символ на провала на двуличната маркиза, нали?!
Велики актьори!

Глен Клоус е една от актрисите, които са най-ощетени според мен! Да, ролята й в "Албърт Нобс" беше нечовешка и надали ще има друг такъв шанс. Ами това, че я подминаха и в "Къщата на духовете", във "Фатално привличане", в "Мери Райли", в "Опасни връзки" и т.н.
Но въпреки това не би било редно да се омаловажава нечий друг труд. Някой смята, че през 2012 г.  Мерил е взела несправедливо, аз пък смятам, че тя просто беше Тачър. Друг пък, покрай дебатите за заслугите на  Леонардо намеси и Вайола Дейвис с ролята й в "Южнячки" като по-заслужаваща и от Мерил и от Глен същата година.
Така че аз затова не понасям все някой да поучава другите кой заслужавал и кой не. Добрите актьори са добри актьори. Всичко е въпрос на шанс за наградите и добро стечение на много обстоятелства.  Peace

# 93
Само допълвам, че две от "загубите", на Анет са от Хилари Суонк  Peace
Ако се погледне в перспектива кариерата на едната и на другата говорим за несравними величини.  Tired

Джоди има много хубава реплика, как тя ценяла повече номинациите от самите награди, защото номинираните са 5 от стотици, а наградата една от 5. Само дето тя си има два Оскара  Wink

# 94
В "Албърт Нобс" Глен Клоуз направи наистина забележителна роля! Изобщо целият филм беше от друг порядък, невписващ се сякаш в обхвата на 2011 г. Той беше нейният (на Клоуз) шанс, но не би...

# 95
  • в сърцето на един мъж...
Аз не омаловажавам ничий труд. Но за мен ролята на Маргарет Тачър не беше това, което заслужаваше награда. Не за друго, а защото използваха нещо, което не би трябвало да правят - болестта й. Не показаха великата Желязна лейди, а показаха една развалина. Това не заслужаваше награда, съжалявам. Колкото и да е добра Мерил Стрийп в тази роля. Докато Глен Клоуз беше наистина страхотна в ролята си на Албърт Нобс. И изобщо Мерил получава номинации и награди като за добро утро, в случая просто ролята й не беше "уау", че да вземе статуетка.

# 96
  • Once there was a Hushpuppy...
Лелеее, колко сте изписали.Но, ми беше много интересно да ви чета Peace

Аз, не бих сравнила участието на Ал Пачино в Дани Колинс с което и да е от недоразуменията, в които се снима Де Ниро. Особено визирам падението Коза Ностра, което го гледах и не се търпеше...То, хубаво мафия, мафиотски роли, ама не и комично отвратителни. На какво да се засмея как му личат годините и има малки деца/а, не му отива на възрастта/, или как се колят, като в хорър от 70те, или на плоските мафиотски шеги.. Tired Ами, не става за мен.
Друго, като излезе Запознай се нашите Crazy аз дълго време не исках да го гледам. Точно, защото за мен той е сериозен актьор с филми, в които ме е оставял с друго впечатление.

Последна редакция: ср, 02 мар 2016, 21:01 от Hushpuppy

# 97
  • в морето до колене
На мен все ми се струвало, че истински стойностните филми остават извън полезрението на Академията и ориентир за добро кино винаги са ми били именно европейските фестивали. В този ред на мисли, на мен пък ми липсваше много номинация за "Младост" например.
Европейските филми си имат европейски награди. И Младост има няколко.
Американците няма защо чак толкоз да са им длъжни.

Аз даже с потрес се сещам за "европейски" Оскари като този на Роберто Бенини.
Ама той Харви е виновен  там. Както винаги, де.

Джоди има много хубава реплика, как тя ценяла повече номинациите от самите награди, ...
В интерес на истината, откакто се интересувам по-отблизо от процеса, аз също взех да ценя номинациите повече от самите награди.  Peace

# 98
И, не ми казвайте, че Кевин Костнър няма Оскар ooooh! Thinking Thinking
В Перфектен свят е ролята на ролите му! И не само, аз го харесвам в каквото и да се снима, за мен той е изключителен талант! Heart Eyes

# 99
Аз даже с потрес се сещам за "европейски" Оскари като този на Роберто Бенини.
Ама той Харви е виновен  там. Както винаги, де.

Joy Joy Joy
Той я,
btw като се загледам в бъдещите филми и на двете наградени актриси, също се промъкват някои идеи  Wink

# 100
  • в морето до колене
И, не ми казвайте, че Кевин Костнър няма Оскар ooooh! Thinking Thinking
В Перфектен свят е ролята на ролите му! И не само, аз го харесвам в каквото и да се снима, за мен той е изключителен талант! Heart Eyes
За друго май няма. Обаче за вълците - даже няколко.  Laughing

# 101
  • София
Но не актьорски, а за режисура.
И Мел Гибсън е така.

# 102
И аз четох за Танцуващия с вълци, че има режисьорски Rolling Eyes и се вцепених, че няма нито един актьорски. Трябва все някога да му дадат, ето това е пример за Оскар-ова несправедливост Tired
Разгледах и снимчиците на колажа по-напред, там също са доста примерите за не награден талант.

Последна редакция: ср, 02 мар 2016, 21:06 от Hushpuppy

# 103
  • в морето до колене
btw като се загледам в бъдещите филми и на двете наградени актриси, също се промъкват някои идеи  Wink
Аз на Алисия май всички бъдещи филми ги чакам. Тази година най-много този, дето се залИбиха с Майкъл, естествено.
На Брий не съм гледала бъдещите проекти. Покрай Хидълстън само знам за Кинг Конг.

Ако имаш предвид точно тези две "наградени актриси", обаче.
Щото може да не съм разбрала.

# 104
  • София
За съжаление, академията си има любимци, има и такива, които не харесва сред. Има и такива, които не приема сериозно. Имам чувството, че там на моменти е дай си ми куклите, на си ти парцалките. Всичко се основава на отношенията им един с друг. Колко актьори има, които са много добри и с много добри роли, но никога не получили заветната статуетка. Има и такива дето нямат и 5% от нужния талант, за такава престижна награда, но я имат.   

Общи условия

Активация на акаунт