89th Academy Awards OSCAR'2016–И Лео получи Оскар, но животът продължава :)

• 69 071
  • 642
  •   1
Отговори
# 135

Трогателно    Joy

# 136
  • София
Добре, че е Лео да се напъва, щото на другите хич не им пука  Joy

Абе не им пука, много им пука даже, просто манталитетите са най-различни.
Аз вече напълно съм се уверила, че всички си умират за тази награда, колкото и да демонстрират небрежност и  непукизъм. От най-големите величия до тези от миманса и то по целия свят. И това важи за цялата гилдия, не само за актьорите.
Митът около Оскара е омагьосващ и всеки се стреми да стане част от "легендата".  bowuu  Laughing

Бри много красива! Това така в хотела небрежно след Оскарите предполагам.  Laughing Как я няма статуетката на масичката за небрежен разкош?  Mr. Green (шегувам се естествено)

Последна редакция: сб, 05 мар 2016, 12:53 от Leya

# 137
Абе можеха да я сложат на нощното шкафче  Mr. Green

На софиянки напомням че днес почва СФФ,

а за всички ей го де е Кан зад ъгъла, Whistling
списък с френските кандидатури за конкурсната програма
http://ecrannoir.fr/blog/blog/2016/03/07/cannes-2016-les-pretendants-francais/

# 138
  • в морето до колене
На софиянки напомням че днес почва СФФ,
Ха! Защо само на софиянки. И ние си имаме ССФ   Naughty
Ама нашият е "На брега". От 17 до 25 ще е тази година.
Днес ще си планирам филмите за гледане.

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 11:53 от мячик

# 139
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И тук разлепиха плакатите за филмовия фест, но аз тази година мисля да ходя на балетния.

# 140
Нямаше как да не споделя статия с такова заглавие Grinning
http://variety.com/2016/film/news/10-cloverfield-lane-john-goodm … worty-1201726923/

# 141
Някакви препоръки кои заглавия си струват на тазгодишното издание на ССФ?

# 142
Новият филм на Уди Алън, с Кей Стю, Джеси Айзенбърг, Блейк Лайвли, Стив Карел и Паркър Поузи  Heart Eyes ,
ще открие Фестивала в Кан тази година
http://www.vanityfair.com/hollywood/2016/03/kristen-stewart-wood … nes-film-festival

# 143
  • в морето до колене

Честито ни и журито на фестивала.

George MILLER – President
(Director, Writer, Producer – Australia)
Arnaud DESPLECHIN (Director, Writer – France)
Kirsten DUNST (Actress– United States)
Valeria GOLINO (Actress, Director, Writer, Producer – Italia)
Mads MIKKELSEN (Actor – Denmark)
László NEMES (Director, Writer – Hungaria)
Vanessa PARADIS (Actress, Singer – France)
Katayoon SHAHABI (Producer – Iran)
Donald SUTHERLAND (Actor – Canada)

Някой нещо за селекцията да каже?
Аз още не съм чела нищо, но пресконференцията ще опитам да я гледам довечера.

П.П. Не се сдържах, прочетох - поне официалната конкурсна селекция.
Доста от "обичайните заподозрени" - Ксавие, Рефн, Фар(х)ади, Мунгиу, братя Дарден...
Обаче и Кен Лоуч, Джеф Никълс, нов филм на Джармуш  Party, нов филм на Алмондовар, нов филм на Пол Верховен, режисьорски филм на Шон Пен...
Хм, май няма да е скучно.  Thinking

обаче imgur наистина "не пуска" на bg-mamma - наложи се да сменя картинките, щото аз самата не си ги виждам...  Mr. Green

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 19:05 от мячик

# 144
Кан отвъд парцалките.  Flutter
Все пак фестивалът е за кино или поне беше  Rolling Eyes

Таблицата с оценките на критиците, която излиза всяка сутрин.
http://icsfilm.org/features/cannes-2016-the-grid/

Вижда се един явен фаворит, а освирканият вчера от журналистите е получил standing ovation снощи  Mr. Green
и е на трето място в предпочитанията.
Милър като нищо ще вземе да му даде някоя наградка  Whistling

# 145
  • в морето до колене
Интересно, благодаря.
Вярно е, че чета предимно ревюта на американски критици, по-малко европейски - а точно за Кан американците не са чак такъв критерий...
Но останах с впечатлението, че доста равномерно са оценени тазгодишните филми от селекцията - сякаш няма големи провали и големи похвали.
Аз все още се въздържам от прогнози. Мисля, че има шансове все още филмите на братята Дарден, на Долан и дори на Рефн (с големи уговорки - и предимно на базата на подозрението ми, че Мадс може да лобира за него пред журито...) да променят картинката.

Немската комедия видимо е фаворит, да. Аз четох добри ревюта и за филмите на Джармуш и Кен Лоуч.

От тази таблица не оставам убедена за шансовете на Алмондовар и филма на К.Стюърт - някак скептично се отнасям към такава мешавица от оценки - от 2,5/3,5 до 5...

# 146
О, абсолютно
прогнозите видимо не са категорични, както в други години, за Синьо... примерно, според мен филмът на Асаяс е бил доста "ексравагантен" за масовия вкус, като чета съдържанието му, затова са и крайностите.

Ще е приятно някакъв позитивен филм да спечели за да разнообразим огромното количество депресарски филми-победители

# 147
  • в морето до колене
Не знам, колко е позитивен немският филм, но според това, което чета - явно е наистина смешен. Аз съм твърдо ЗА, когато се правят хубави комедии, още повече съм ЗА такива филми да получават признание.
Така че ще се радвам, ако наистина немският филм победи. Още повече, че е на дебютант.
Мината година според мен журито оцени съвсем адекватно и правилно работата на Ласло Немеш - на мен "Синът на Саул" много ми хареса.

Такива награди/откривания на млади таланти за мен са една от най-положителните черти на организаторите на фестивала. Заради тях съм склонна да им простя, че си имат любимци и често половината от селекцията им е от "обичайни заподозрени".

П.П. Между другото, току що хвърлих един поглед на "Гардиън" - филмът на братя Дарден има само две звездички.
Утре чакам оценките за Ксавие. Той, горкият, вече я сънува тая Златна палма. Все е на една педя разстояние от нея... и все не може да се протегне достатъчно, та да я стигне.  Crazy

# 148
Според мен Долан трудно ще извади конкурентен за Златната палма продукт. Аз го харесвам, понеже е много интересен като визуални похвати, но пък за сметка на това твърде предвидим и монотонен като тематика- а това за млад режисьор с под пет филма в биографията е тревожно.

# 149
Погледнах оценките за Долан в таблицата до момента, пълна катастрофа  ooooh!
Критиците са в двете крайности
Явно няма да е новата Mommy  Confused

Общи условия

Активация на акаунт