Великобритания - тема 63 Истинско Великденска

• 95 467
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Привет момичета и момчета, на съпруга ми му предлагат работа в UK и започвам да проучвам темата.
Искам да се включа с едно по-специфично питане. Мъжът ми е астматик и тук в Бг му изписват лекарствата по здравна каса, та в тази връзка някой може ли да даде инфо как стоят нещата в UK? Благодаря.

# 91
 her_76 Разбира се, че не е далеч, но времето, за което стигаме до там е все едно да учи в съседен град  Confused То да беше някое готино училище, да кажа, че си заслужава. Няма да описвам в какъв квартал е и децата на какви родители учат там.
По повод, начина по, който децата ви играят физическо навън се сетих как моя син прави това, но вътре.
Имат всяка сряда и той ми разказва, че ги събличат по тениски, долни гащи (демек по боксерки или слипове момчетата конкретно), боси - без обувки и чорапи. Казва, че като стъпи на земята (паркета) му е много студено.  И аз бях шокирана като ми разказа  Shocked
Какъв е смисъла тогава от спортния екип в случая  newsm78 Опитвам се да се наглася тук нищо да не ме оствя без думи, но все още се случва  Grinning
 Усмихнат ден, дами! Тук е слънчево и  съм happy  Party

# 92
  • До хладилника, който обичам
В GP практиката изписват лекарства за астма след преглед. Не знам за по-специфичните лекарства как е, обикновените (вентолин/салбутамол, стероиден спрей) се дават от аптеката, срещу заплащане.
Лично аз си взимам от България, защото е по-евтино и защото гледам да имам резервен спрей под ръка, но съм се записала и в практиката, към която има и аптека, и при нужда мога да взема от там (без преглед, само refill на рецептата).

# 93
  • постоянно
her_76 Разбира се, че не е далеч, но времето, за което стигаме до там е все едно да учи в съседен град  Confused То да беше някое готино училище, да кажа, че си заслужава. Няма да описвам в какъв квартал е и децата на какви родители учат там.
По повод, начина по, който децата ви играят физическо навън се сетих как моя син прави това, но вътре.
Имат всяка сряда и той ми разказва, че ги събличат по тениски, долни гащи (демек по боксерки или слипове момчетата конкретно), боси - без обувки и чорапи. Казва, че като стъпи на земята (паркета) му е много студено.  И аз бях шокирана като ми разказа  Shocked
Какъв е смисъла тогава от спортния екип в случая  newsm78 Опитвам се да се наглася тук нищо да не ме оствя без думи, но все още се случва  Grinning
 Усмихнат ден, дами! Тук е слънчево и  съм happy  Party

Задай им въпроса  Peace

# 94
Бирмингам/Манчестър  - Бургас /Варна през лятото няма ли ?

Има с Balkan Holidays, но само двупосочни и за 7, 10 или 14 дена. Аз все още ходя до България за дълги лета и обикновено купувам еднопосочен, защото не знам кога ще ми писне и ще искам да се прибирам. Когато малката започне училище ще сме по ограничени откъм времето и ще започна да си планирам и края на ваканцията и да купувам двупосочни, може да ги пробвам тогава.

Аз все още се опитвам да си намеря удобен вариянт от Северна Англия до Варна. Летяла съм и с Румънците от Ливърпул до Букурещ. Полетът беше късна сутрин и реших да си платя не само за място, но и за топъл обяд, не беше скъпо. За Юни месец взехме много евтини билети от Бирмингам до София, сигурно защото е нова линия на Уиз Еър и бяха наистина евтини по £29 билета + багаж.

# 95
  • York
Честит празник и от мен! С пожелание да запазим българското в себе си, без значение на къде ще ни отвее вятъра!

her76, ще ги има тези чартъри и това лято, но само за връщането към Острова искат 590 паунда и пристигане в 3 часа сутринта  Whistling

vany666, ще ви се наредят нещата, не се поддавай на негативни емоции  bouquet

Вчера беше много странно времето тук. Сутринта валя дъжд, после го обърна на сняг, дори успя да понатрупа малко, след снега имаше мъгла, а след мъглата пекна слънце и стопи за отрицателно време снега.  Laughing

# 96
Много е сложно с училищата. Аз затова на този етап се отказах от радикална смяна на местоживеенето.

Ние чакаме намалението на Уиз през май, надявам се пак да имат, де. С директен полет до Варна те си остават най-удобни за нас. Часовете им са нормални, както и Лутън като летище ми е удобен. Миналото лято тримата с един чекиран багаж, с един голям ръчен и места /правихме корекции и доплащахме/ ни излезе малко над 700паунда двупосочно. Отделно тогава купихме билети за свекъра и свекървата, както и за моите родители. Като едните ни гостуваха точно по Коледа и Нова година и техните билети /сега погледнах в пощата си/ са били 530лв за двамата, с един чекиран багаж, в двете посоки.

Аз леко се възмущавам от нашето PE, но май е по-добре, отколкото при вас.

Вчера времето беше повече от ужасно и мартенско, а аз бях почти целия ден в движение. Валеше дъжд, ту по-силно, ту по-слабо, показваше се слънце на няколко пъти, само ледения вятър беше постоянен. И не ми се беше случвало голям автобус да спре и да не отвори врата за качване, защото е пълен. Вчера ми се случи два пъти и дори закъснях с вземането на детето от гимнастика.

# 97
  • След завоя в дясно
 bgЧестит 3ти Март! bg
Gi- благодаря. Ние сме на 12-13 мили от вкъщи. Има училищен автобус, който тръгва от съседно градче, не стига че е ужасно скъп и ще трябва да го карам и прибирам всеки ден от съседното градче. Имаме и още един вариант на съседната улица до нас минава градски транспорт и спира близо до училището по разумна цена е, но ще го оставим като вариант може би следващата година.
Ние колата на един паркинг около Gatwick я оставяме като има нужда, досега не сме имали проблеми. Нищо ценно не държим в колата така или иначе.
За телефони, мобифони, пейджърите сте заговорили.. сякаш беше преди сто години, а само двадесет и няколко Grinning
vany666-дано бързо се наредят нещата при вас.
Аз отдавна твърдя, че англичаните имат антифриз в кръвта, ама не ми вярвате Crossing Arms

# 98
Честит 3-ти март момичета!
Да се включа и аз в обсъждането на самолетните билети.Доста се чудих преди няколко седмици дали да купувам билети за лятната ваканция, но все пак взех сториха ми се на добра цена за мен и детето Лондон -София за 270 паунда еднопосочни, с багаж и опция са промяна, не съм решила кога ще се връщаме и не взех за обратно. Миналото лято изкарахме тук и въпреки, че си беше достатъчно приятно времето, мисля да се приберем с детето да се попечем на слънчице преди новата учебна година.

milada и аз изтръпвам като се сетя за билетите за Коледа, но моят мъж въобще не приема като опция Коледа да прекарваме тук, така че миналата година за трима ни отиване и връщане около 1100 паунда, купих първо два билета август после третия септември.Тази година не ми се мисли  Shocked

Последна редакция: чт, 03 мар 2016, 16:23 от deizy_9

# 99
Чудесно е, че някои от вас могат да ползват чартърни полети или пък да се правят комбинации като кацане в Румъния например. На мен опцията ми е Ryanair директно до Пловдив. 6 часа ни отнема от вкъщи тук до вкъщи в Пловдив. Проверих и останалите компании и по-евтин и удобен вариант не намерих за 4-ма с два багажа, priority и запазени места, та май ще се прежалвам и ще ги купувам сега билетите  Sad.

Deizy_9, не сме си ходили от 8 години по Коледа. Точно заради такива ненормални цени, само защото е ваканционен период и компаниите си чарджват каквото си искат, хич не ме блазни да пътувам в този период, а и времето не е най-доброто за ваканция в България, но вече няма накъде и ще зарадваме моите родители да сме заедно на празника.

# 100
На мен опцията ми е Ryanair директно до Пловдив. 6 часа ни отнема от вкъщи тук до вкъщи в Пловдив.
Whistling вие сте добре, на нас това упражнение ни идва към 3,5 часа до летището + 2 часа преди самолета + 3 часа полет и накрая 20 минути до вкъщи и само като го напиша, ми се отщява да пътувам...

# 101
  • York
На мен опцията ми е Ryanair директно до Пловдив. 6 часа ни отнема от вкъщи тук до вкъщи в Пловдив.
Whistling вие сте добре, на нас това упражнение ни идва към 3,5 часа до летището + 2 часа преди самолета + 3 часа полет и накрая 20 минути до вкъщи и само като го напиша, ми се отщява да пътувам...
Бу, не се жалвал.
При нас ситуацията е: 1 час до летището, 2 часа преди полет, 3,5 часа полет и 4 часа  още до Варна с кола  Mr. Green

Поръчах доставка на букет за мама за 8-ми Март  Heart Eyes

# 102
Бу, не се жалвал.
При нас ситуацията е: 1 час до летището, 2 часа преди полет, 3,5 часа полет и 4 часа  още до Варна с кола  Mr. Green

Поръчах доставка на букет за мама за 8-ми Март  Heart Eyes
То същата работа, но на теб пътят ти е преди, а не след полета Laughing
От Бирмингам ще е 2+2+3,5+1,5 и изобщо...

Моля, кажи детайли за онлайн поръчката на букета - откъде?
Отворих произволен сайт по "поръчка онлайн цветя Пловдив" и щях да се задавя при вида на букет лалета, оценен на 68 лв. То вярно, по-висок стандарт в чужбина имаме, ама чак толкова  ooooh!

# 103
  • York
Аз поръчах през Фейсбук на един магазин, който зная как работят. Казах им колко мога да отделя за цена с доставка и картичка, казах им какви цветя искам (пролетни) и час на доставка. И им платих през пей пал 20 паунда. Но по принцип не са от най - евтините места в града. Обикновено за средно голям букет по поръчка там плащам 25 лв.  Whistling Всички знаем, че цветята по 8 Март са на двойни цени  Rolling Eyes Само доставката и картичката са 10 лв  #Crazy

# 104
  • UK
При нас 3,5 ч до летището, 2 ч престой, 3 ч полет, 2 ч до вкъщи. И на мен не ми се пътува. Взех билетите, защото мъжът държеше. За сметка на това се уговорихме да заведем на море моите родители.  Party Майка ми не е виждала морето от 30 г.

Общи условия

Активация на акаунт