Професионални серии за коса - тема 102

• 73 385
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
  • София
О, Линдичка, как,  Hug разбира се, че ще му дам многократни шансове, само да измисля как да го извадя от ампулката  Joy че не става по никакъв начин  ooooh! Накрая ще я счупя леко с един чук и ще обера с лъжичка наличността, която е мега много!

# 121
  • София
Оф, сега пък се филнирах и искам да си направп косата така https://www.youtube.com/watch?v=S4J9aV2m3VY Каква маша да си купя обаче...  newsm78 ?  И какви мазила....?

# 122
Преуош терапии- маски с масло от амла, жожоба, авокадо, синапено и ЕМ евкалипт(с което си оправям сърбежа по скалпа) и шампоана на Напура S00 - след него си усещам скалпа изключително чист  и като не го ползвам усещам липсата му .
След измиване наблягам на билкова козметика - когато мога отвари от чемерика, бръшлян, коприва и или обливам косата, или впръсквам на мокра коса по скалпа. Също и Себорал Форте, един фито-гел от аптека и билков еликсир Фармаси.
Забелязвам, че косата ми се държи добре с по-слаби шампоани, дори вече харесва безсулфатните, а от скоро и с балсам се чувства чудесно , което не е било Rolling Eyes Не знам да се радвам ли.... newsm78
Цъфтежи преборвам с финиши- хидратиращи и протеинови ежедневно и при всяко ресане на косата - успешно Peace

# 123
Beautyholicа, Setony, благодаря ви за топлото посрещане!   Heart Eyes    Hug

Признавам си, че често мислех за темата, въпреки отсъствието си. Трогната съм, че ме помните, честно! Ще се постарая да съм повечко при вас и бързо да наваксам пропуснатите новости. Е, количества се старая да не трупам (като едно време с тази 15 шампоана и 10 маски   Crazy  ), но то в тази тема знае ли се...    Laughing

# 124
Feeling,страхотно е да те видя отново тук  Hug Добре си дошла отново и не те пускаме вече  Hug

# 125
Ах,това златно момиче !  bouquet Фрея,благодаря ти за отделеното време и за старанието ! Темата е страхотна,внася чудно пролетно настроение ! А,снимките........ Heart Eyes

1.Какви пре-уош терапии за коса използвате? Колко често? Как ви се отразяват на косата? В момента не използвам специална терапия с таква насоченост,но именно поради тази причина пожелах въпроса за запис да бъде такъв,тъй като силно се интересувам! Hug
 За скалпа от скоро изпозлавам ампулите на Напура пре Стамиген, но може би,защото стоя около 1 час с тях,чувствителноя ми скалп не е много щастлив от тях.Също за скалпа използвам маслени маски.Тази,която си правя най-често е смес от: ЯЧРМ,масло от синапено семе,масло от Ему,горчив бадем,мента.Преди няколко години,когато борих силен и обилен косопад,попаднах на някаква тема тук в форума,в която една жена,която е женена за индиец,обясняваше как в Индия на малките деца обръсвали главичките..още докато са малки и ги мажели с това синапено семе,за да расте косата здрава и да се сгъсти./Знаете,предполагам,че гъстата,здрава и буйна грива за тях е задължителна,жена,която е  с грозна рехава коса за тях е унижение едва ли не и бива подценявана.Това според тяхните многобройни обичаи./ И тъй де.. Laughing
Иначе за дължините: Ползвала съм Еластисайзър обикновения.Никакъв ефект не видях,правеше ми още по-фризи косата...  Но имам голям мерак да пробвам този новия със здравец. Heart Eyes Ползвам в момента едно олио на Редкен Даймънд Ойл,което се опитвам да изхабя,не съдържа силикони,пише че може да се ползва като пре-уош терапия и като още сумати работи. Правя също маслени маски-коковосо масло,ЯЧРМ. Понякога добавям към маслата един балсам на Десерт Есенс с кокос или Детанглъра с цитрус и нероли.Имам интерес към доста пре-уош терапии следя с интере !  Whistling

2.Ползвате ли допълнителни продукти (дрогерийна козметика, натурална, натурални масла и други) в грижата за косата си? Какви и как ви се отразяват?
В момента ползвам този балсам на Десерт Есенс с кокос,който писах по-горе,че ползвам като пре-уош в допълнение с масла, ползвам лосиона Себорал Форте,без който никога не оставам-винаги ме спасява,когато усетя лек сърбеж... Използвам и една билка от време на време..Био Нийм на прах писала съм в темите преди-за чувствителен скалп, за пърхот и раздразнения по него.Както казах билка-с зелен цвят,на прах е.Смесва се с топла водичка до ставане на хомогенна смес,след което след измиване на косата се втрива в скалпа, чувства се малко като леко скрабче за скалп, оставя се около 20 мин и се измива.Помага ми !/Също става чудна маска за лице !/

# 126
bubka:), много си мила!      Hug

За да не е съвсем спам  Blush  - протеиновия продукт, с който така и не се разделих е спрея Екстрийм КАТ на Редкен.   Heart Eyes

# 127
  • Чукарландия
Feeling,страхотно е да те видя отново тук  Hug Добре си дошла отново и не те пускаме вече  Hug

Добре си дошла, Feeling! Липсваше! bouquet

# 128
Да не прозвуча грубо, ама това с обръсването на главата и сгъстяването на косата ми се вижда измишльотина (Мелина_ нямам в предвид теб, чувала съм го и от други места). А индийчетата, ами те живи маймунчета се раждат. Толкова са космати от бебета, явно гена им е такъв, та каквото и да ги направиш и да не ги направиш, все такива ще са си. Лошото е, че окосмяването е по цялото тяло, а не се радват само на гъсти коси. Аз ако трябва да избирам между гъста коса и всецялостно окосмяване и по-рядка коса, май предпочитам да съм си с по-рядка коса.

# 129
  • на терасата
Здравейте, от известно време чета темата и съм благодарна за информацията, която споделяте.
Пообърквам се в морето от продукти, които ползвате и се нуждая от съвет.

Косата ми е естествено чуплива, средно дълга и нямам проблемен скалп.
Не я стилизирам, защото тя има хубава форма, но тази форма се задържа ден, ден и 1/2 след измиване. Искам да може да е с хубава форма по-дълго време. Мия с натурални шампоани, напоследък Napura. Къносвам я, не я боядисвам. Отвреме-навреме правя маслени маски с рициново масло. Косата ми е нормална към суха и не търпи премиване. Мия я 2 пъти в седмицата.

Бихте ли ме посъветвали какъв продукт да използвам, за да може да се задържа формата по-дълго време и косата да изглежда здрава и лъскава?

Благодаря предварително за вашите отговори  bouquet

# 130
  • София
Вие сте изписали толкова много страници от снощи, бързаци  Mr. Green Аз ще отговоря на въпросите за запис и после ще ви чета назад.

1.Какви пре-уош терапии за коса използвате? Колко често? Как ви се отразяват на косата?
Ползвам доста различни - както типични преуош,  така и от типа нощна грижа, която пак си е преуош терапия. Почти всеки път преди миене ползвам такава. Откакто го правя косата е по-плътна и по-по-хубава.  Освен това балансирам протеин с хидратираща преуош терапия.

***Еластисайзер с нероли и здравец.
 ***Еластисайзер обикновен
 ***Керастаз Нутритив Ирис Роял
 ***Керастаз Елексир Ултим
 ***Керастаз Терапист
 ***Нощна маска Гроу Горджъс
 ***Скалп маска - стимулатор Гроу Горджъс
 ***Нощна маска Алтерна
 *** 3 more inches

И двата Еластисайзера са много хубави, като този със здравец и нероли ми е любим. Здравеца не ме дразни и ми се отразява страшно добре - хидратирана, витална  и мека коса.
Двата продукта на Керастаз са просто страхотни. Ирис Роял дава много хубава и мощна хидратация, като в същото време не смачква косата. Мирише великолепно. Еликсир Ултим е гелообразен,  прекрасно мирише и на мен ми действа уплътняващо и съживяващо. Терапист за мен е балансиран, силно ароматен и винаги го ползвам с цялата серия. Трябва да пробвам и с други продукти после.
Нощната маска на Гроу Горджъс мирише леко и приятно, навсякъде се на влажна коса и се преспива. Не може без отмиване, защото е типична маска и си личи, че има продукт по косата. Винаги много жилава, плътна и лъскава коса след нея.
Стимулатора за скалп на Гроу Горджъс ментов,  лек и приятен - стоя цяла нощ с него. Придава обем и действа страхотно на корените.
Нощната маска на Алтерна Лека,  приятна и цитрусово ароматна (леко се променя аромата при нанасяне ) Може и да не е с отмива, прави гладка косата и омекотява.
Терапията 3 more inches лек аромат, рядка консистенция, не много икономична. Протеинова, но не втвърдява косата, има жилавост след нейното използване. Ползвала съм я веднъж и не са ми много точни впечатленията.

Иначе често смесвам различните преуош терапии в контейнерчето  за боя и добавям и малко масло

2.Ползвате ли допълнителни продукти (дрогерийна козметика, натурална, натурални масла и други) в грижата за косата си? Какви и как ви се отразяват?
Не ползвам дрогерийна козметика (ако под дрогерийна се разбира Елсев,  Шаума и подобни), но ползвам масла  и натурални продукти. Натурални те продукти ми действат много добре. Любимия ми кондиционер без отмиване е един балсам без отмиване на Olive Spa  (гръцка натурална мерка), който освен на мокра може да се нанася и на суха коса без утежняване. Приглажда и омекотява.

Ще се връщам назад после да ви чета, че пишете за норматив  bouquet

Последна редакция: чт, 03 мар 2016, 11:51 от Мagnollia

# 131
Честит празник, момичета!
Фрей, мерсаж за свежарската тема  Hug

1.Какви пре-уош терапии за коса използвате? Колко често? Как ви се отразяват на косата?
- досега съм използвала веднъж обикновения Еластисайзър, но нямам спомен да ми се е отразил по специален начин. Имам за още 1-2 проби, така че скоро ще го пробвам пак, забъркан с масла. Вече нямам търпение да пробвам и този със здравец. Хвърлила съм око на Найт кап на Ливинг прууф, да видим кога ще й дойде времето.
- правя маслени маски винаги, когато имам възможност, поне няколко часа преди къпане
- ампули Стамиген, които май ще се превърнат в моя голяма любов  Heart Eyes
- къносвам веднъж месечно, ако това може да се смята за пре-уош терапия

От години не съм ползвала никаква дрогерийна козметика, като изключим Себорал форте напоследък. Иначе, доскоро си миех косата със сапунени блочкета, мое производство и бях много доволна, трябва скоро да пробвам да видим какъв ще е ефектът.

Някой беше питал по-назад за гел от алое, аз ползвам този. Хубав е, понякога преди/след баня мажа с него скалпа и цялата коса  Peace

Аз нещо се изкушавам да поръчам някои травъли на Ливинг прууф от намалението в арлен, колкото и да е минималистично. В резултат на желанието си имам някои въпроси  Laughing
Линде, би ли споделила повече как действа при теб измивният балсам? Става въпрос за този за къдрави коси, нали? Доста му се чудя, аз съм с къдрава, нетретирана коса, тънък косъм и обем средна работа. Имам панически страх от сплескана и разхвърчана коса, а ми е интересен за проба този продукт. PHD шампоан и балсам също ми се ще да пробвам след всичко положително изписано тук и по ревюта, сякаш добре ще ми се отразят  newsm78

# 132
  • София
Мihaela_z , харесва ли ти Олаплекс 3? Моля те,разкажи малко повече за него. bouquet

Олаплекс 3 ползвам веднъж в месеца, защото на всяко боядисване фризьорката ми слага Олаплекс 1 в боята и след това Олаплекс 2. Косата ми става страшно мека, права, като коприна, което за мен не е търсен резултат и затова не ми е любима терапия. Откъм заздравяване действа добре, вярвам че и предпазва при боядисване. Не ми харесва това, че ми отнема много от обема и косата става адски права, но пък е здрава, което е най-важното.  Peace
Предполагам, че на коса, която е гъста и плътна много ще се хареса, но моята за жалост е фина.  Simple Smile

# 133
Магнолия, сподели за този пре-уош Керастаз Елексир Ултим , кой точно е newsm78 bouquet
това ли е? newsm78
http://www.enzo.bg/kerastase/elixir-ultime-grizha-za-izpolzvane- … neto-na-shampoan/

Последна редакция: чт, 03 мар 2016, 13:03 от DELI22

# 134
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
За да не е съвсем спам  Blush  - протеиновия продукт, с който така и не се разделих е спрея Екстрийм КАТ на Редкен.   Heart Eyes

И това го имам,но ми прави косата твърда и на клечки.Ползван с останалата серия или комбиниран с друга марка.Колко шанса да му давам.. 33uu

Общи условия

Активация на акаунт