Професионални серии за коса - тема 102

• 73 392
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Много искам да пробвам и маската на Жая с какаово масло, но в Пловдив в Лили и ДМ не я откривам.

Маската я има в Лили, Елитис и в някои аптеки.
Скрит текст:
косата ми е гъста, с остър косъм,боядисвана и маската ми я прави гладка и хлъзгава без утежняване и отнемане на обема

# 106
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Feeling  Shocked радвам се да те видя отново тук.Даже снощи,като си легнах,си мислих за всички нас в темата(yes,call me crazy) и си спомних преди години,когато писахме в темата и как почти никой от тези времена вече не се включва (ти,Bubble,Aлена,Анч...).
И да ме наречете още по-смахната,малко преди да заспя се чудих как точно се казва темата ни,колебаех се между Професионални грижи за коса и Професионални продукти за коса.  Joy

# 107
  • Чукарландия
Бела, при мен при натрупване на повече финиши с цел подреждане и гладка коса, получавах пак обратния ефект, а именно остра и вяла коса. Това е ефект при натрупване на много силикони, Фрейчето наскоро ми обърна внимание на това, дано се включи да припомни.

Да, може би си права за натрупването и обратния ефект. Но един финиш за крайчетата все ми се струва недостатъчен, при положение, че ползвам преса. След всяко измиване. Ще чакам и Фрейчето да помогне! Hug

# 108
Астравера, много благодаря за описанието  bouquet !
Feeling, много се радвам да те видя отново в темата  Hug !

# 109
  • София
Ето това ми е големия проблем - фриза. Как да го боря вече незнам. Слагам по 3-4 финиша само на връхчетата: против накъсване, за омекотяване, против цъфтеж и още кво ли не..., дължините отделно, тях не ги броя. И пак стоят така изпръхнали, като изгорени, а не са. ooooh!

Мдааа, същата е и моята, плюс че изглежда и бухнала. Пълен отврат. Единственото спасение, което открих е да ходя в естествения си вид, а именно- чуплива коса, направена с дифузер или естествено изсъхнала. Изправя ли, става гадост пълна.

Днес пробвах измиващия балсам и кремчето Рестор на Ливинг (Линдаче  Hug  Heart Eyes ) Останах само по тях, нищо друго не сложих, за да усетя продуктите. Балсама ми хареса, аз обичам да мия само с балсами, правя го и с други, този наподобява измиването с всеки друг балсам. Приятно и не изсушаващо. Кремчето Рестор сякаш недостатъчно ми беше, или просто комбинацията с балсама не беше добра. Ще го пробвам с Про Файбърите как ще стои. Като цяло, нито балсама ми хареса, дотолкова, че да го купя, нито кремчето. Косдата ми днес е в такъв ужасяващ вид, какъвто скоро не съм я виждала, мека, но изпръхнала, супер фризи, остра в краищата, и невероятно грозно бухнала. Просто ужас  Mr. Green

# 110

Фреичка bouquet bouquet bouquet . Ама и омбре няма  в анкетата  Crazy(шегувам се, да не се впрегнеш Heart Eyes).

Изтървах ви в предната тема за скалпа (е иначе снимките които постнахте не съм ги изтървала Grinning), та ще се връщам да дочитам последните 10 страници.

По въпросите – имам единствено Тераписта на Керастаз pre wash терапията. Не виждам някакви резултати от нея кой знае какви, но понеже съм влюбена в аромата ѝ, и си я ползвам Peace. На скоро започнах да ползвам различни смеси от есенциални и базови масла. Последно месих и бърках розмариново масло+ментово+ЯЧРМ. Очаквам всеки момент маслото от ему (даже вече мъжо ме информира, че са ми доставили кокошата мас Mr. Green – ей това мъжете са направо....). Още нямам идея него кога ще мацам и с какво. Не знам то може ли да се смесва с есенциални масла или по-добре само него да ползвам? Планувам и още масла да си накупя....

Иначе от темата за къната, мернах за сапуните за коса. И си поръчах подобен, но така ми пресуши косата, че чак ми лепнеше ръката по нея докато беше мокра и го отмивах Sick. Не можех да си прокарам ръката дори и отгоре. После слагах финиши да поотмекне и оправих положението. Добре, че си поръчах мостра на тоя сапун....Явно няма да го бъде за напред. Искам да почна и да се къносвам, но не знам, след като къната обвива косъма, после ще са ефикасни ли маслените маски, а и тези които са ми от професионалата козметика. Да не стане да ми отиват в канал...

За скалпа говорихте в предната тема, но да вметна на бързо -  гледам да ползвам всеки ден по нещо. Продуктите ми за скалп са Инициалиста, на Алтерна серума за скалп с червена детелина, както и другия спрей на Алтерна за скалп и удължаване на косата. Много нови растежи имам, но кое от кое и какво не знам. И добавки пия доста, та впрегнала са съм де що има в името на хубавата коса Crazy.

Да се оплача - преди два дена пак ползвах на Керастаз от старите фузио дози. Нещо не мога да се разбера с този вид терпаия и това е. Ползвах зелена fusio-dose + оранжев booster. Така ми се слегна косата, отделно все едно ми се смали двойно, наелектризирана, абе ужас някакъв неописуем. Нещо явно не си ги подбирам правилно, но не ми идва на ума и какво да бъде. Преди това ползвах Денсифик от двете и пак същото недоразумение ми се получи. Пуу ама, толкова пари и резултат точно на обратно.

Поръчах и терапевтична преса....Другата седмица трябва да ми пристигне. Ще видим и с нея какви ще ги свърша. Гледах на първа страница препоръките от линка, но така и не разбрах трябва ли да мокря кичура допълнително или като е подсушена косата с кърпа след измиване, тази остатъчна влага е достатъчна...И с всичко ли мога да я ползвам пресата – маслени маски, балсами без отмиване....Кичура като минавате, въртите ли пресата за да се мине с всяка от плочите newsm78? И не на последно място – не се ли омазва пресата, само със забърсване ли я чистите? 

Ботокса може ли да се минава с терапевтичната преса? Също На Джойко К-пака с отмиване който е крема? Въпросните fusio-dose, нощните терапии? Или не е желателно?

# 111
  • София
Къде се губиш, душичко  Hug Браво, добре си напазарувала  Heart Eyes
За пресата - с всичко, до едно! Ползвай си я, без ограничение, само да не те мързи (като мен напоследък)  Mr. Green
Почиствам я първо с мокра попивателна кърпа, после със суха, хавлиена.
Аз лично, навлажнявам мааалко всеки кичур, не разчитам на влагата, която е останала след попиването и обръщам плочите на всеки кичур, за да се мине кичура и от долу, и от горе.  Hug

# 112
  • Пловдив

Поръчах и терапевтична преса....Другата седмица трябва да ми пристигне. Ще видим и с нея какви ще ги свърша. Гледах на първа страница препоръките от линка, но така и не разбрах трябва ли да мокря кичура допълнително или като е подсушена косата с кърпа след измиване, тази остатъчна влага е достатъчна...И с всичко ли мога да я ползвам пресата – маслени маски, балсами без отмиване....Кичура като минавате, въртите ли пресата за да се мине с всяка от плочите newsm78? И не на последно място – не се ли омазва пресата, само със забърсване ли я чистите?  

Ботокса може ли да се минава с терапевтичната преса? Също На Джойко К-пака с отмиване който е крема? Въпросните fusio-dose, нощните терапии? Или не е желателно?

Не е нужно да мокриш косата допълнително ако не си я пресушила. Достатъчно е да е влажна, не да капе чак от нея. И може да се ползва със всяка помада. Аз я завъртам по препоръка на момичетата тук, но и така ми е удобно на захвата. Почиства се много лесно само с мокра кърпичка ако се омаже много с масла. Ботоксът също "под ножа", т.с. пресата, както и концентратите плюс бустерите. На Джойко нямам нищо (все още).

На свой ред да попитам за Ботокса: последния път когато бях в Рибката ми казаха, че ампулите вече нямало да ги произвеждат и съответно нямаха в наличност, предложиха ми само маската, но аз я имам, та вие откъде се снабдявате с тях? Интересувам се от няколко бройки, а в Арлен се продава цяла кутия, това количество ми е много. Някъде другаде срещали ли сте из сайтовете?

Писали сме заедно с Вивиан, така че малко се припокриват мненията.

# 113
Алекса, ботокс серията наистина е спряна от производство, за съжаление.

И да се похваля - аз пък си напазарувах добре от промоциите, защото не вярвам скоро да ги има пак. Някои марки са с по 20 процента отстъпка, плюс подарък. Не е зле. Само на Ливинг, който живо ме интересува в момента е малка отстъпката, но и по моловете в София не съм виждала по-голяма, та пак е нещо. Peace

# 114
От Черния Петко няколко момичета взехте крема за къдрици на Южен Перма.
Как е доволни ли сте? Оформя ли хубави къдрици, утежнява ли, слепва ли, бухва ли и т.н

# 115
Хе хе Виве Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, тука съм, ама понеже нямам кой знае какъв разцвет в залесяването, нямам да казвам нищо. Само пробвам, хвърлям и поръчвам на ново. Къса ми се пущината и това е. Какво ли не съм купила, каква ли помада не съм намазала, е няма и няма. Свеки ни дойде на гости преди половин година. Беше се остригала като мъж. В момента косата ѝ е под раменете. Аз само връхчета обирам уж, е няма мърдане тая коса. Стигнала ми е до средата на гърба и до там.

Благодаря на теб и AlexaS. Значи като дойде чудото другата седмица почвам. Е мързи ме, как да не ме мързи Crazy. Сигурно ще ѝ се кефя 1 месец и ще я захвърля в кашона с другите къдрилки, ти да не мислиш.

AlexaS  Heart Eyes май има такава работа с Ботокс ампулите, понеже последния път като ходих в магазин дето ги продават бяха за 28$ и на доизчистване, а иначе аз си ги купих за 60$ с намаление ноември да е било. Чак се зачудих, дали да не си ги купя. Не че съм ахнала от тях, но като че ли последните 1-2 пъти ми допадна резултата. Или ми се привижда хубава коса вече.... Joy

Благодаря ви още веднъж bouquet!
А олиото от ему самостоятелно ли да го ползвам или мога да си го меся с есенциални олиа? А ако ми остане от някоя смеска с тях мога ли да я ползвам следващия път. Например от оня ден ми остана малко от тая смеска розмариново масло+ментово+ЯЧРМ. Не изветряват ли есенциалните масла? Хубаво съм го затворила и на тъмно, че ми е прозрачно бурканчето, но не знам. То голяма смрад из нас. Първоначално мойте заради оцета за косата щяха да ме унищожат, сега пък друга есенциалните масла им лазят по нервите. Дано „кокошата мас“ не мирише на нищо, че ще ми наемат отделен апартамент вече да си се мацам необеспокоявана.

# 116
  • Стара Загора
И моята фризьорка бешр казала, че ботокса го спират и вече няма да се предлага като терапия.Като заместител предложи на Профайбър и мисля при следващото ми ходене да пробвам.

# 117
Вив, много жалко че ти е станала така косата след Ливинг, но съм почти убедена, че това е от измиващия балсам. Аз също не се харесах с него (пък и отделно този метод на измиване не ми допада). Но крема просто е разкош, дай му шанс (ако има достатъчно) с друга серия. Hug

# 118
Преуош терапии - еластизасайзер екстрийм, напура М10 за защита на боята от измиване. Маслени маски вече не правя, защото ми пада боята от тях. Правя единствено тази с тривитаминола на всеки втори месец за ускоряване на растежа- тогава правя компромис с цвета, в името на по-бързо възстановяване на дължините ми.
Дрогерийна козметика не ползвам и нямам намерение да ползвам, докато мога да си позволявам професионална.

Искам пепеляво-тъмнорус цвят, без да оранжевея Confused

Мисля да поръчам най-сетне нещо на Ливинг прууф от травъл сетовете - моля, ползвалите, да ме насочите, за моята тънка, боядисвана коса коя серия ще е по-подходяща - за обем или за всеки тип коса Thinking
Biskvitka, тази боя http://www.za-kosa.com/wella-professionals/koleston-perfect/obog … epelno.html  е такава, дава невероятен пепеляв оттенък, но за оранжевеенето в корена много зависи от пигментацията на корена ти. Неизбежно боята се отмива и остава пигментирания корен. По- слабия окислител пигментира до оранжево, а по- силния до жълто. В темата за блондинките е много добре обяснено.
Аз си поръчах травълите на Ливинг прууф за обем Ш и М, както и крема за обем, но  косата ми е къса и тази комбинация буквално ми я изправи нагоре. Приглаждах я целия ден, но не слегна, докато не я измих. За дълга коса мисля, че ефекта ще е много добър с този обем от корена до върха. Засега ги прибирам, докато не ми израснат дължините.

Сис_, уникален разкошен рус цвят с предостатъчна дължина, без жълтеене! Много обгрижвана коса!

Очаквах по-изгодни намаления в Арлен и ЗР, но ще чакам по-добри времена.

# 119
  • Пловдив
Аааааа, значи такава била работата с ампулите. Много ви благодаря, момичета   Hug. Поне да знам ако ми попаднат да си взема незабавно, ако ли пък не - здраве да е.

Масла смесвам всякакви и не изхвърлям нищо.  Naughty Всичко се оползотворява на един, два или повече пъти, както се случи. Нищо им няма като се съхраняват правилно в стъклени шишенца за няколко дни, че и седмици. За пластмасовите и метални съдинки, там е друга бирата.

Общи условия

Активация на акаунт