Професионални серии за коса - тема 102

• 73 259
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Според мен, едно от двете - балсам или маска е предостатъчно. Сходни са им съставките, маските би следвало да са по-концентрирания продукт и при много силна формула за по-неизтощена коса е по-подходящ балсам и обратното... Това, че някой е написал статия някъде и казва, че се ползват и балсам, и маска, не може да се приема за чиста монета. Кой знае защо е написано и колко е истина... НЕ го казвам това с цел спор по въпроса или заяждане, или блъскане в гърдите колко съм компетентна. Просто разсъждавам, може пък да греша.

# 361
  • Бургас / София
Днеска си измих косата с шампоанът на Марокан за обем, лятото ми беше фаворит, но в дадена минута ми утежни, но почти изхабих една опаковка, сложих и от балсама Про Файбър червеният, понеже не можах да си намеря този на Марокан, а той е бил пред мен  Mr. Green . Резултата обемна и плътна коса, но утре очаквам да лъсна, дано предположението ми не се окаже правилно. Сложих и от олиото на Марокан  Peace .

По темата за балсамите и маските аз много често пропускам балсам и маска използвам само шампоан, но напоследък ползвам и балсам и не виждам допълнително омазняване, а напротив приличен обем и плътност от балсама на Про Файбър  Heart Eyes . Онзи ден сложих бялата ампула, днеска косата ми можеше да издържи още един ден, ама предпочетох да експериментирам с Марокана  Peace

# 362
Всъщност единственото място, където го пише това за Алтерна е от Алтерна България и обучените от тях консултанти. На английски никъде не мога да намеря подобна информация.
Резонът е, че балсамът затваря и кондиционира косъма, а маските подхранват вътре. Може и да е така, нямам идея.

И да се похваля: вчера получих подарък ретро преса на Исо.  Heart Eyes Днес се направих, много готино.

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 10:57 от Епона

# 363
Аз доколкото се загледах в съставите на маска и балсам repairX ми се стори, че балсама има повече хубавини + обичайните съединения, които имат и двете. Thinking

# 364
...балсамът затваря и кондоционира косъма, а маските подхранват вътре.
Да, това им е разликата и функцията. Аз слагам едно от двете, най-често маска, но когато не ми достига враме, слагам балсам. Много малко балсами ми допадат, но на Алтерна хайверните са ми супер, също и балсамът от Редкен екстрийм и кератиновият на Чи със златна капачка....
От Тен серията имам шампоан и маска, маската е истински разкош  Heart Eyes !
От хидратиращите имам шампоан и балсам!
От протеиновите имам мостричка на маската, чудя се с какъв шампоан да я комбинирам - Редкен Екстрийм, или с ДПШ или с ПроФайбър  newsm78!

Епона, честита преса, много да си я харесваш и големи красоти да твориш с нея Flutter!

# 365
  • Чукарландия
Аз никога, никога не оставам само по шампоан. Абсурдно е за косата ми, руса, третирана... Както сподели Тузарка, (абсолютно съм съгласна с нея) след шампоана слага маска за около 20 мин., след това отмива, слага балсам и накрая плакне със студена вода. Косата ѝ е божествена, просто необикновено красива, плътна и дълга, а е супер третирана. Даже я сънувах. Mr. Green Прекрасна, прекрасна коса... Heart Eyes Започвам да процедирам като нея. Peace

# 366
  • Пловдив
Аз никога, никога не оставам само по шампоан. Абсурдно е за косата ми, руса, третирана... Както сподели Тузарка, (абсолютно съм съгласна с нея) след шампоана слага маска за около 20 мин., след това отмива, слага балсам и накрая плакне със студена вода.

Аз също процедирам така. Задължителните ми две стъпки са шампоан и балсам. Винаги. Ако ще ползвам маска, терапии, ампули, концентрати и тем подобни те са преди балсама.

Водя се от това:
Резонът е, че балсамът затваря и кондоционира косъма, а маските подхранват вътре. Може и да е така, нямам идея.

# 367
Само по шампоан и аз не мога, единствено някога, като се боядисвах, преди боя миех с ДПШ без нищо завършващо.
А Тузарка има най-красивата коса, която съм виждала, истинска прелест  Heart Eyes !

# 368
И аз съм влюбена в косата на Тузарка.Все се каня да опитам този метод,само че за студената вода ще почакам до лятото...

# 369
И аз съм влюбена в косата на Тузарка.Все се каня да опитам този метод,само че за студената вода ще почакам до лятото...
Аз също, невероятна, разкошна руса коса! Heart Eyes

Това за маската и после балсамите на Алтерна ми го казаха, освен че го прочетох тук и в Рибата и после две приятелки, които ползват от години марката донасяна им от Америка. Те също процедират така.
Не знам дали е вярно, но те наистина се продават винаги в комплекти шампоан и балсам и само някои серии имат маска и то малка като количество. А при Керастаз примерно не е така, те почти нямат балсами. Специално попитах тяхната консултантка дали е добре да се процедира така с козметиката на Керастаз и тя ми каза не.

# 370
  • На ръба..
По въпросите за запис:
1.Какви пре-уош терапии за коса използвате? Колко често? Как ви се отразяват на косата?
Все още не ползвам нищо друго, освен масла.

2.Ползвате ли допълнителни продукти (дрогерийна козметика, натурална, натурални масла и други) в грижата за косата си? Какви и как ви се отразяват?

От 2 и повече години спрях да ползвам дрогерийна козметика, всъщност откак преоткрих форума  Heart Eyes
Наскоро обаче свекито ми подари някаква терапия на Avon и реших да я пробвам.
След като измих с ДШП на Медисютикълс, маска Age Recharge, финиши и я оставих да изсъхне сама. Тя косата ми е леко чуплива, но този път направо се накъдри. Сложих този продукт на avon, който според мен придава лека фиксация, нищо друго..ефекта е на лице, тук косата още не е изсъхнала нацяло, но резултата се запази два дена.
Май ще трябва да пробвам някой шампоан за къдревелки  newsm78

Скрит текст:
Wink

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 10:51 от *DiDora*

# 371
  • Пловдив
*DiDora* , страхотен блясък!

Мен не ме притеснява ако някоя серия няма балсам, ползвам си от друга, даже и на друга марка. Нямам скрупули в това отношение. Например при Керастаз често завършвам с балсама за боядисани коси или Дисциплин. Те са ми като универсални на марката.

# 372
  • Чукарландия
*DiDora*, прекрасна коса! bouquet

# 373
*DiDora*, прекрасна коса! bouquet
Невероятен блясък. Hug

# 374
  • София
Леле... като чета коментарите и започвам издълбоко да се съмнявам колко съм наясно с балсамите и маските... И изобщо се чудя защо има и двете... Нямам нищо на Алтерна... НЕ си харесах до момента... За другите марки до колко ли важи...?

Иначе днес имах първоначално желание да провам PHD, обаче в последния момент посегнах към черния ДПШ на Лейбъл М и реших, че така, както изведнъж не ме мързи, ще си направя някаква лека терапийка на косата. ИЗмих двукратно с ДПШ ( как ми харесва тази миризма на лукчета  Heart Eyes). После мислех да си сложа двуминутния реконструктор на Афоджи, но видях протеиновия спрей Екстрийм кет на Редкен, който отлежава от мнооого време и не съм го ползвала цяла година. Подсучих косата хубаво с кърпа и напръсках обилно със спрея. Постоях 5 мин (както си пише на шишето), после отмих, пак подсуших и понеже косат ами скърцаше като целофан още след ДПШ, а с РЕдкене съвсем се напърчи, завърших с маската за фина коса на Макадамия (дадена ми за проба от една слънчева съфорумка Hug).  Тя мирише на зелена ябълка според мен. ИЗсуших и се напарфюмирах с Жасмин ноар на Булгари. Така косата се ароматизира приказно (много хубаво се съчетаха ароматите) и стана една жилава, права, лъскава и тежко падаща  Heart Eyes и все пак нежна и мека... Финиши не обичам и не сложих...

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 16:59 от P-r-o-l-e-t

Общи условия

Активация на акаунт