Професионални серии за коса - тема 102

• 73 183
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
За боите на Вела от Енцо съм съгласна с Тузарка. Купувам от Арлен и Рибката боя на майка ми и се получава един и същи цвят/цените са еднакви, просто при едните е с, а при другите без оксидант/. Като пробвахме същия цвят от Енцо, не покри белите корени. Споделих с фризьорката ми и тя каза, че е възможно боите на Енцо да са предназначени за чешкия пазар, т.е. за коси с по-различен, по-тънък косъм, с по-друг пигмент. Знам ли...Фактът е, че има разлика в боите.

# 616
Фрийк, Вивче, честит рожден ден на патерици bouquet Бъдете живи и здрави, усмихнати и щастливи Hug
Аз днес получих поръчката си от Ягодката, много й треперих да не отиде на митница, че язък за намалението - та, бях си поръчала 10 мин- маска за скалп на Гроу Джорджъс, беше се поразтекла малко в кашона Confused ама не е фатално, като я пробвам задължително ще пиша. Моля, имащите я да се включат - има ли значение какъв ш-н след това ще ползвам?

Бисквитка,може да се обърнеш към Ягодка,да обясниш каква ситуация се е получила,предполагам,че ще ти възстановят част от сумата,дори цялата понякога..Аз така бих направила..Все пак това е тяхно задължение продукта да достигне в автентичното си състояние при теб. Това е тяхно невнимание и несъобразителност -не са опаковали достатъчно добре,както трябва... Whistling Hug

# 617
Бела, честита преса, дано е максимално щадяща   Heart Eyes
На кой цвят и окислител се спря от Колестон?
Благодаря! Hug
12/81 + 12% окислител. Peace
На мен вчера в Рибата ми продадоха два окислителя по 60 мл. за номер 12/89  и ми казаха да ги сложа и двата. Русите изсветляващи бои се слагали с два броя окислител от процента който си избереш. В моя случай 9%. Така ли слагате вие русите 12-ки на Вела Колестон специално русо с два окислителя? Ще боядисвам само корени и накрая ще намажа косата за 5 минути да дръпне жълтото.

# 618
  • BG-DE
Да точно така, оксидантът на супер изсветляващите бои е в съотношение 1:2 в полза на оксиданта  Peace

# 619
На мен вчера в Рибата ми продадоха два окислителя по 60 мл. за номер 12/89  и ми казаха да ги сложа и двата. Русите изсветляващи бои се слагали с два броя окислител от процента който си избереш. В моя случай 9%. Така ли слагате вие русите 12-ки на Вела Колестон специално русо с два окислителя? Ще боядисвам само корени и накрая ще намажа косата за 5 минути да дръпне жълтото.
Точно така, 1:2..боя:оксидант. Аз лично след като смеся всичко слагам още малко от боята и някакво масло вътре. По-изгодни са еднолитровите оксиданти, бяха около 15лв., купувала съм преди повече от половин година. Моя Колестон е от Ензо и не ми рижавее, но на 20 ия ден правя корени.

# 620
Привет, дами моля препоръчайте ми изпитан серум/крем предпазващ от цъфтящи връхчета и омекотяващ сухите краища

# 621
  • USA
Вчера изкарах  вързана на кок с омазана с масла коса +нощната(която стана дневна) грижа на Фито.Изкъпах се вечерта с Керастаз Нютритив(шампоан,маска),напръсках от кенди миста,сложих крема за краищата пак на Алтерна.Косата ми стана страхотна,обемна,плътна,без сухота и фриз...до преди малко.Дъжда и влагата ми надигнаха фриза.

Мисля да се боядисам карамелена.Кво ши кажете по въпроса?  smile3502

# 622
Боядисай се. Peace

# 623
  • Велико Търново
И аз съм на вълна "боядисване" - косата ми прогресивно побелява, и май нито билкови средства, нито безамонячни бои, ни боите на Фито ще ме спасят Cry Хвърлила съм око на Вела колестон - 7/1 с 6% оксидант, ще я поръчам и като се боядисам, ще пусна снимка Wink

# 624
Около 4-5 години ползвах Вела Колестон - много съм доволна, на по-покривна, трайна и с наситен цвят боя не съм попадала. Не ми увреди косата по никакъв начи, поне видимо.
От няколко месеца я смених с Иноа, заради това, че е безамонячна... Също съм доволна.

# 625
Аз съм от недоволните от вела.
Като цвят се получи желания цвят.От към трайност имах по големи очаквания.За съжаление не се оправдаха.Падна доста бързо и белите коси лъснаха  и се наложи на втория месец след боядисването да използвам боя отново .
Избрах без амоняк боя на лакме хрома.Като трайността и е колкото амонячната на вела.Само ,че този път дължините са ми много по наситени и цвета ми харесва още повече.Прев вела и лакме хрома бих избрала Лакме за моята коса.Това не означава ,че боята на Вела на твоята коса ще падне толкова бързо както при мен.Има много момичета които са доволни .
Сега обаче съм се спряла на боя Oro therapy на Фанола.Боята е без амоняк и много искам да я пробвам.Все търся нови и нови бои.

# 626
  • Пловдив
Чаровна, ако пробваш боята Оротерапи, пиши как е. Аз също се колебаех за нея. Търсих из нета, открих много малко и все негативни коментари (мацките бяха блондинки). Фризьорка ми я препоръча, но след прочетеното не посмях. Последното ми боядисване по препоръка на консултантка от ЗР беше с Лакме Колаж, цвят 6.17. Целта ми е да неутрализирам ръждиво-черневикавото от косата си. Купих 3 бои, с 2 успях да се боядисам, сама и ми стигнаха идеално за дългата ми коса. Цвета се получи много хубав, но отново нетраен, като всички други ползвани от мен до момента. Точно след има - няма 2 седмици се отми. Вече се чудя да взема да спра да се боядисвам редовно, а само при нужда да изравнявам дължини и корени (бяла коса още нямам, тук там може и да има някой  издайник).

# 627
Случайно и аз реших да хвърля едно око на на тази боя Оро из бг мама за отзиви, и намерих все отрицателни, че косата си съсипали и изтощили след нея  #Cussing out Simple Smile
Аз не обичм експерименти с бои, щом веднъж съм си открила боята, а за мен това е ВЕЛА КОЛЕСТОН, най щадяща ми косата,след нея все едно с маска съм стояла, толкова лъскава и мека коса Heart Eyesа при русите цветове е най-естествена за мен/при все че съм минала през Иноя-там пък цветово не се разбрах,при русите цветове все кафеникава ставах, иначе е щадяща, Маджирел ми е по агресивна, и  Лакме-ужасно суха коса/,

# 628
Сега обаче съм се спряла на боя Oro therapy на Фанола.Боята е без амоняк и много искам да я пробвам.Все търся нови и нови бои.

Ще чакам отзиви .... И аз все търся нови бои. Години се боядисвах с Иноа, пробвах Вела, последния път с Мажорел, всичко много бързо  пада. Добре че са оцветяващите балсами. Боята на Oro therapy от сайта ли само се поръчва?

# 629
И аз съм се правила с Колаж само ,че цвят 5.17 .
Цвета стана идеален.Разкош точно какъвто исках но отново бързо падна Sad .
и естествено падна бързо .
При мен боите се задържат еднакво дълго май .
Което явно се дължи на самата ми коса .
Оро терапи скоро няма да е пробвам.Правих се февруари месец с лакме хрома.Белите коси вече се откриха , но по дължините и близо до корените цвета е много наситен и хубав.Ще изчакам известно време преди да се боядисам.Може би чак края а април или май месец.Искам да огранича боите до максимум.
Взех си и Джон Фрида за брюнетки.Още не съм ги използвала , но четох навсякъде хубави отзиви за тях .

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 16:37 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт