ВТОРИ клас - 6 тема

• 61 845
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • Перник
Нашите вчера не са имали физическо, защото в предишния час (английски, съответно с друга госпожа) едно момче говорело и не искало да си дава бележника да му напишат забележка. И Калоян вече започва да осъзнава, че не е честно да наказват целия клас заради един  Confused

# 586
Пролетен дъждец, има ли още време за записване за Здравей здраве. Моите никога не са ходили, но четох добри отзиви за този лагер Party

# 587
  • В светлината на слънцето
И от мен едно голямо браво на Оги!  bouquet

Нямам време да се усмихна. Чета по диагонал, когато мога.

# 588
Аз съм ЗА всякакви лагери и екскурзии и ги пращам ........
И аз така.
Те от своя страна също се запалиха.
За това лято за малкия са планирани 2 градски лагера,1 рафтинг и 2 футболни, като последните са си по презумция, защото мъжът ми е треньор.
Здравейте и от мен,

тъкмо вчера писах в темата за оплаквания, че се оплаквам от себе си и днес влизам и чета точно за това, от което се оплаквах Sad

Нашето дете ще стане на 8 другия месец и от две години иска да отиде на лагер.
Защо съм такъв родител и аз не знам? От всичко ме е страх.

Детето от две години иска да ходи на летен лагер за 4-5 дни с деца от цялата провинция (не се познават) в местност с езера, обучение по каяк, плуване, спане на открито, лагерни огньове,танци, хайкинг, походи, обучение по работа с компас и ориентация в дивото, но не ми се пуска.

Все си мисля, че ще се удави, ще я загубят, какви ли ще са учителите там, как ще спи с непознати, как ще си пренесе нещата, доколко ще се справи и дали няма да съжаляваме за това пътешествие?!

Хем ме е яд на мен си, хем не мога да се отърся от тези си мисли и пак ще откажа най-вероятно.

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 15:28 от Анонимен

# 589
  • Sofia
... не мога да се отърся от тези си мисли
И аз така... само че не ме е яд на мен си.  Crazy
Освен това на тази възраст смятам, че е по-податлива на влияния и ме притесняват/спират поведението и възпитанието на другите деца (някои разбира се, не всички).  Като слушах разказите за зеленото у-ще сега, само се убеждавам, че съм права.  Wink  А и класната... другите пък учителки не ги познавам...

# 590
Контеса, аз съм същата. Ужасно ме е страх, но моята има нужда да се отдели малко. Според мен по-добре е да отиде първо с познати деца и най-идеално ще е ако е само за 1-2 нощувки в началото.
За влиянията аз повече се притеснявам от такива в пубертета. Сега още го няма това"няма да съм готин, ако не правя като останалите".

Шимби, не е свършило записването. Дори до днес беше само за хора, които са били веднъж на лагера, а от утре записват останалите.

При нас сякаш свършиха таблицата по Коледа, но аз съм разсеяна и може да греша.

Забравих да пиша, че и моята гледа Книга за джунглата. Каза, че й е харесал. На места бил малко страшничък.

Я да питам със закъснение-от Любословие имате ли някакви грамоти?

# 591
  • от Луната
Нашите имат още да учат до края на учебниците, така че няма да скучаят  Mr. Green
Див, Мартина ако е флегматик, то тогава се отчайвам за Михаела  ooooh!. Снощи писа от 18:15 до 22:10 домашни. И то да не мислите, че е имала ужасно много? По ОС, БЕЛ, мат и английски от допълнителното училище, като бяха само думички. Раницата се оправя за най-малко 30 мин и това е бързо  Mr. Green.
Светле, направо не знам на къде върви тоя свят. Дете 2 клас да отказва да си даде бележника. Снощи по новините казах за  баща на първолак влетял в училище и ударил госпожата пред децата, защото искала извинителна бележка  ooooh!
Контеса, твоите страхове и аз ги имам, а предполагам и всички родители. Вярно е, че живеем в по опасни и динамични времена, но все пак ако не оставяме децата си сами да се справят с някои неща, не им даваме самостоятелност, как ще израснат уверени и взимащи правилни решения млади хора? Аз така мисля и с това подтискам страховете си. Не мога да я вържа за себе си и трябва да и дам свобода, за да стане пълноценен човек. Страх ме е ужасно, даже ММ понякога ми се кара да не мисля такива неща, но това е живота в момента. Опасен, страшен за нас и интересен за малките, които трябва да го опознаят. И мен като Пролетен дъждец ме притесняват влиянията в пубертета не тези сега, защото Михаела не обича да я командват, тя е командира  Mr. Green.
Да ви покажа и моята балеринка :
http://viktoalia.snimka.bg/arts/balet.906821

# 592
  • Пловдив
Виктоалиа T, много грация и красота.
Моето също съм го оставила сам да си подрежда раницата. Винаги е позабравил нещо, вчера даже има забележка в бележника - без домашна по ае, защото си забравил тетрадката. Нека си носи последствията, така ще се научи.
Опитвам се да не изпускам темата, но напоследък не ми остава много време за четене.
Днес си мисля патриотично. Ако нашите второкласници са представителна извадка на поколението, което расте, нашата мила родина има шанс Simple Smile

# 593
Виктоалиа, прекрасна е, пу пу

Kontesa, както писах и по назад в темата, аз също съм контрол фрийк майка-орлица, въпреки че се боря с това Wink Страх ме е, но се мъча да го преодолявам. Първо я записах на ски училище само за през деня, взимаха ги сутрин и ги връщаха вечер, после започнах да я пускам на екскурзии с преспиване, на зелено училище. Притеснявам се, разбира се, но детето се забавлява. Сега, както писах, искаше да ходи на лагер на морето. Виж, за там си мисля, че може да поизчака. Твърде много са ми притесненията за там, а и щом и баща й е съгласен с мен, значи, че не съм съвсем луда. Иначе екскурзията, която описваш... бих се записала веднага Simple Smile

# 594
Прекрасна е малката балеринка!

Ние ходим на репетиции на хора, снощи беше солфежът. Голям купон, според детето. Танцували и пели по ноти. Учудих се аз какви танци, ами първо като слон -  на целите ноти, после като човек - на половинките, а накрая, на осминките и шеснайсетинките - като заек и мишка.
Да знаете - ние, хората, сме половинки ноти.

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 11:21 от Анонимен

# 595
  • Варна
Виктоалия, прекрасна ти е балеринката!  Heart Eyes Аз вчера подреждах на Марти гардероба (преминаваме към летен Wink) и като стигнах до туфлите, пачките и триката и като му ревнах! Embarassed А тя ме гледа странно и вика: "Не плачи, бе мамо, ще ги дадем триката на Стефи, тя ще им се радва, ще стане балерина, истинска... не като мен. Аз нещо друго ще стана, недей да се притесняваш!" Явно мисли детето, че страдам, че няма да стане балерина. А на мен просто ми е мъчно, че няма да я виждам пак толкова грациозна и сладка...

# 596
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
луси, много интересно звучи.
Скрит текст:
солфеж винаги съм си го представяла с "другарка" с тънка пръчка и очи забодени в нотната тетрадка, а то ще се окаже забавление
нашия иска рисуване, липсва му "чичко художник" от миналата година, но няма гаранции, че ако намеря занимания с рисуване тук пак така ще си паснат  Confused
по цяла вечер нещо си пее, заплаших го, че ще го запиша на хор, а той така се стресна, че сега трябва да търся занимания по пеене.  Crazy смятам поне да опита, да видим дали ще му хареса.
лятото май късо ще се окаже за всичките ни желания  Sunglasses

# 597
А, никакви заседнали занимания лятото. Достатъчно гърч е през годината! Колело, парк, море, тичане, планина - само това ще е лятото. Може пак на лагерите на Атмосфера спорт.
Имах мераци да го записвам на гребане, но той пък няма грам желание, нищо че е едър на ръст, а и доста силен.

# 598
  • София
От класа на малчо едно момиченце е почнало в радио хора и също е супер вдъхновена.
Вече нямала търпение да тръгне по турнета. Laughing Точно сутринта я слушах, та явно наистина е много емоционално изживяване за децата.

Нашите днес са на еднодневна екскурзия. Та бяха много развълнувани. На мен ми стана тъпо, че заради игри няма да е с най- добрия си приятел, а е с едно друго дететнце. Не че е лошо, но първото е много добро и възпитано момче, а си седеше самичко. Явно е, че иска да е с по- популярните, но ... май трябва да провеждам разговор.

Лятната ваканция ще е на селската къща на баща ми. Дано да ни остане отпуск и пари за море. Не ми се иска да го ощетявам, заради другите ни дейности, които изядоха всичко.

# 599
Нормално да иска на турне, пели са къде ли не по континентите - 18 турнета само в Япония, други - при Дядо Коледа в Лапландия, в Южна америка, в Африка...
Ако децата могат да пеят, от хоровете засега най-доброто е там.
И е безплатно, което на фона на цялото търгашество с детски занимания е направо учудващо.

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 11:38 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт